Fikret Dedeoğlu Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Fikret Dedeoğlu

Fikret Dedeoğlu 31 Ocak 1986 Trabzon doğumlu müzisyendir. 16 yıldır müzik ile iç içe olan sanatçı bateri, keman, bağlama, piyano, gitar, bağlama gibi çok sayıda müzik aletini çalabilmektedir. Türk müzisyen, aynı zamanda aranjörlük de yapmaktadır. 
 

Fikret Dedeoğlu Müzik Kariyeri

Fikret Dedeoğlu çok küçük yaşlardan beri kendini müziğe vermiştir. İlk ve ortaöğretimden sonra lise hayatına Güzel Sanatlar Müzik Lisesi'nde devam etmiştir. Sonrasında Karadeniz Teknik Üniversitesi müzik öğretmenliği bölümünü kazanmış ve lisans eğitimini başarı ile tamamlayarak müzik kariyerine devam etmiştir. Sonrasında Yıldız Tilbe, Volkan Konak, Selçuk Balcı, Fuat Saka gibi ünlü isimlerle çalışmak için fırsat buldu. Profesyonel anlamda müzik hayatına da bu şekilde adım atmış oldu. Fikret Dedeoğlu'nun ilk albümü, 2015 Kasım ayında "Hoşgeldin Ayrılık" adı ile piyasaya sürülmüştür. Albüm; "Elveda", "Haklısın", "Bizden Uzak Olsun", "Namı Namert Olsun", "Yan", "Keşkelere Yer Yok", "Eyvallah Dertler Gelmiş", "Bi Sus", "Derdi Cebime", "Demedim mi?" "Unutamazsın" (feat Yıldız Tilbe) olmak üzere 12 şarkıdan oluşuyor. Kendi tarzını yansıtan 12 şarkıdan 11 tanesinin söz ve müziği tamamen kendisine aittir. Albüm içinde yer alan "Haklısın" parçasına çekilen klip ile dinleyenlerin beğenisini toplamıştır. Sonrasında Yıldız Tilbe ile birlikte düet yaptıkları "Unutamazsın" parçası ile "Elveda" şarkısına da klip çekilmiştir. 2018 yılında, İbrahim Erkal'ın "Unutamayacağım" isimli şarkısını coverelayarak dinleyenlerinin karşısına çıkmıştır. Poll Production müzik şirketi ile çalışan pop müziği sanatçısı, dünden bugüne birçok konser vererek dinleyenleri ile buluştu.
 

Fikret Dedeoğlu Diskografisi

Fikret Dedeoğlu, söz ve müziği kendine ait olan "Bekliyorum" isimli şarkısı, Seda Öner'in 2012 yılında piyasaya çıkan "Şaheser" adlı albümünde yer almıştır. Parça, Fikret Dedeoğlu'nun profesyonel anlamda ilk şarkısı da budur. Sanatçının "Elveda" adlı parçası ise Gülşah Buzlu'ya ait olan "Gülşah Buzlu 2014" albümünde yer aldı. Dedeoğlu, 2015 yılında "Hoşgeldin Ayrılık" isimli albümü ile müzik sahnesine çıkıyor. Albümünde yer alan "Haklısın" adlı parçası dışında kalan tüm şarkılarının söz ve müziği kendisine ait. "Haklısın" şarkısı sözleri Murat Sağır tarafından yazılırken şarkının bestesi Hakan Demirtaş'a ait. Albüm içinde Yıldız Tilbe ile birlikte düet yaptıkları bir parça da yer alıyor. Sanatçı, bu düet ile ilgili hikâyesini ise şöyle anlatıyor: "Albümümde Yıldız Tilbe'nin eski şarkılarından birine yer vermek ve parçasını seslendirmek istedim. O da buna ithafen önce kendi şarkılarımdan birini kendisine yollamamı istedi. Sonrasında albümde yer alan "Unutamazsın" şarkısını okuyalım dedi. Ardından stüdyoya girip hemen seslendirdik. Yıldız Tilbe ile yaptığım bu düet bana uğur getirdi. Şarkı, tüm listelerde bir numarayı gördü." dedi.
 

Fikret Dedeoğlu Hakkında Bilgiler

1986 Ocak doğumlu Türk şarkıcı kova burcudur. Kendisini çocukluğunu doya doya sokaklarda yaşamış biri olarak tanımlayan Fikret Dedeoğlu'nun en sevdiği özelliği merhametli olması, en sevmediği özelliği ise, aşırı sinirli olmasıdır. Bir röportajında uğurlu saydığı sayının 7 ve kendine şans getiren günün ise Çarşamba olduğunu belirtmiştir. Müzisyenin en sevdiği renk ise siyahtır. Çocukluğundan beri en sevdiği çizgi film Tom ve Jerry'dir. En sevdiği söz: "Allah Büyük" cümlesidir.

Fikret Dedeoğlu, kendi şarkılarından yola çıkarak en sevdiği konseptin aşk ve ayrılık konulu parçalar olduğunu vurgulamıştır. Ünlü müzisyen, kendini fazlasıyla yansıttığı için albümünde de bu tarz şarkılara yer veriyor. Dedeoğlu, Türkiye'deki en güçlü sesi "Tan Taşçı" olarak kabul ediyor. Bu yüzden en başarılı erkek popçu olarak Tan Taşçı'yı ilk sırada kabul ediyor. Onun listesine göre en başarılı kadın sanatçı ise, "Sıla". Ayrıca kendisi sıkı bir "Müslüm Gürses" hayranıdır. 

Dedeoğlu, yarım kalan bütün işlerini bitirinceye kadar gergin ve stresli olduğunu belirtiyor. Mükemmeliyetçi bir kişiliğe sahip olduğu için her işinin eksiksiz olmasını istiyor. Bu nedenle İş hayatında da oldukça titizdir. Özel hayatında ise tam tersi olduğunu söyleyen sanatçı, kendini sakin ve duygusal bir adam olarak tanımlıyor.

Fikret Dedeoğlu Hakkında