Ezginin Günlüğü Grup Üyeleri Albümleri, Şarkıları

Ezginin Günlüğü pek çok kişinin hafızasında 1990'lı yılların grubu olarak yer alıyor. Ama asıl kuruluş tarihi 1982. 1982 yılında Nadir Göktürk başta olmak üzere bir grup müzisyenin bir araya gelmesiyle kurulan grubun geniş kitleler tarafından bilinen pek çok ünlü parçası var. Ama Ezginin Günlüğü çoğu müzik grubu gibi 90'lı yılların başında bir dağılma süreci yaşıyor. 1990 senesinde çıkardıkları Ölüdeniz adlı albümünden sonra dağılıyor ve grubun 80'li yıllardaki  macerası sona eriyor.
 

1990'lı Yıllarda Ezginin Günlüğü

Ezginin Günlüğü grubunun başından beri var olan ve uzun yıllar değişmeden kalan tek üyesi Nadir Götürk. Nadir Göktürk grubu bazı yeni isimlerle 1990 senesinde tekrar kurduğu zaman İstavrit adlı bir albüm çıkarıyorlar. İstavrit de Ezginin Günlüğü'nün en ünlü parçalarından birisi. Bu arada grubun tarzı ve müzik seçimleri daha belirgin hale geliyor. Ezginin Günlüğü özellikle Azeri parçalara getirdiği yeni yorumlarla tanınıyor. Daha farklı halk türkülerini de yeniden yorumluyor. Öte yandan Orhan Veli ve Nazım Hikmet gibi yerli, Shakespeare gibi yabancı şairlerin şiirlerini besteliyorlar. Tarz olarak hangi müzik stilini benimsedikleri tartışılır. Ama Türkiye'deki benzer örneklerle kıyaslandığında özgün müzik kalıbına dahil edilebilir.
 

Ezginin Günlüğü İlk Kurucuları ve İlk Konseri

Nadir Göktürk dışında grup üyelerinin ilk kurucuları arasında Hakan Yılmaz, Şebnem Ünal, Emin İgüs ve Vedat Verter yer alıyor. Grubun ilk konser tarihi 1983, konser yeri ise İstanbul Hodri Meydan Kültür Merkezi. Ama Ezginin Günlüğü daha sonra İstanbul'un farklı yerleri, İzmir ve Ankara'da da konser veriyor. 1980'lı yıllardaki en ünlü parçaları arasında Sabah Türküsü, Seni Düşünmek, Ala Gözlü Yar ve Arşın Mal Alan da yer alıyor. Bu yıllarda gruba katılan yeni isimler arasında Tanju Duru ve Cüneyt Duru da var. Ancak 1990'lı yıllara gelindiğinde Emin İgüs, Tanju ve Cüneyt Duru gruptan ayrılan isimler arasında.
 

1990'lı Yıllarda Grup Üyeleri

1990'lı yıllarda gruba katılan en ünlü isimlerden birisi Hüsnü Arkan. Hüsnü Arkan'ın katılımıyla grup yeni bir döneme giriyor. Onun dışında 90'ların kadrosunda yer alan yeni isimler Fatih Saçlı, Arzu Bursa, Güven Şancı, Sedat Yapıcı ve Erkan Gürer. Yeni dönemin en önemli özelliklerinden birisi grubun artık kendi şarkılarını kendisi yazmaya başlaması. İstavrit ve Oyun albümlerinin pek çok şarkısı grubun kendisi tarafından yazılıyor. Bu dönem Türk televizyonlarında klipli parçaların çok görülmeye başladığı bir dönem. Ezginin Günlüğü'nün klibiyle birlikte ünlü olan ve geniş kitleler tarafından bilinmesini sağlayan parçası ise Düşler Sokağı. Ezginin Günlüğü pek çok kişinin hafızasında bu parçayla yer ediyor.
 

Grubun Yeni Katılımcıları ve Yeni Parçaları

1990'lı yılların ikinci yarısında gruba katılan ünlü isimler arasında Eylem Atmaca ve Feyza Erenmemi de yer alıyor. Bu yılların unutulmaz parçaları arasında ise Aşk Yüzünden, Rüya, İlk Aşk ve Her Şey Yolunda var. 2007 yılında Ezginin Günlüğü 25. yılını kutluyor ve Çeyrek adlı albümünü çıkarıyor. Ama bu albüm Türkiye'nin ünlü 25 şarkıcısının Ezginin Günlüğü'nün en ünlü 25 parçasını seslendirmesinden oluşuyor. Grubun 2010 yılında çıkardığı albümün ismi Eski Arkadaş, 2015 yılında ise Ezginin Günlüğü 17. albümü olan İstanbul Gibi'yi çıkartıyor.
 

Şimdilerde Ezginin Günlüğü

2010 yılında Hüsnü Arkan'ın gruptan ayrılması önemli bir değişiklik. 2017 yılında ise Eylem Atmaca gruptan ayrılıyor. 2014 yılında gruba katılan Çağrı Çetinsel, Mahmut Çınar, Deniz Sujana, Can Göktürk, Erka Gürer, Deniz Bayrak, Cafer İşleyen ve Güven Şancı ise grubun halen devam eden kadrosunu oluşturuyor. Grup Yorum bu aralar yeni albüm yapmasa da yurt içi ve yurt dışında verdiği konserler ve değişmeyen isim Nadir Göktür'le yoluna devam ediyor.

Ezginin Günlüğü Hakkında