Ediz Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Ediz

Londra'da 28 Kasım 1990 yılında doğan Edis Görgülü Londra'da doğup izmir'de büyümüştü. Lise ve üniversite yıllarında oldukça başarılı bir öğrenci olan Edis Görgülü müzik alanına çok yatkındı. Galatasaray üniversitesi iletişim fakültesinde albüm hazırlamak için birçok insanla iletişim kurarak çeşitli çalışmalar yapmıştır. Dinle sevgiliye ve hayatımın rolü dizilerinde rol alarak oyunculuk yapmış olan Edis Görgülü bu süre içerisinde müzisyenlik içinde birçok teklif almıştır.
 

İki Yaşında Londra’dan Türkiye’ye Geldi

1990 yılında Londra'da doğan Edis Görgülü daha iyi bir hayat sürdürebilmek ve gelişimini Türkiye’de tamamlamak için ailesi 2 yaşlarındayken Türkiye yerleşmeye karar verdi. Piyano kursunda şarkı söylemeyi çok seven Ediz bu süre içerisinde birçok müzik çalışmalarında bulundu.
 

Ülkeye Döndüğünde Ailesi Müzikle Tanıştırdı

Ailesi İngiltere de olmak yerine çocuk yetiştirmenin Türkiye'de daha doğru olacağına karar vererek ülkemize dönüş yaptı. Görgülü ailesi ülkeye gelir gelmez memleketleri İzmir'e yerleşti. Ailesi çocuklarının müzik ile iç içe olması için daha 4 yaşında iken piyano dersleri almasını sağladı.
 

Çocukluk Yıllarında Müzikle Uğraşmayı Çok Sevdi

Gitar ve piyano çalma konusunda son derece başarılı olan sanatçı, çocukluk yıllarından itibaren müziğe hep ilgi duymuştur. Ancak kendisini profesyonel olarak görmeyen ediz son derece başarılı sanat kariyeri ile öne çıkıuyor. İlk şarkısı "Benim Ol"un pop müzik havası birçok kişi tarafından çok sevildi.
 

Önemli Sanatçıları Kendine Örnek Aldı

Freddie Mercury, Sezen Aksu, Michael Jackson ve Tarkan hayranı olan sanatçı bunların şarkıları ile büyüdüğünü her fırsatta söylüyor. Çocukluğunu Barış Manço, Britney Spears ve Justin Timberlake dinleyerek geçiren sanatçı son dönemlerde öne çıkan birçok şarkısı ile gönüllerde taht kurmayı başarmıştır. Daha çok gençlere ve çocukların ilgisini çekecek birçok eser dinleyenlerin beğenisine sunan sanatçı, kendi tarzı ve ritmi ile birçok kişinin beğenisini kazanmayı başardı.
 

Tarzı İle Dikkat Çekmeyi Başarıyor

Kıyafet tarzı da aynı şekilde müzik tarzı gibi sıra dışı. Kendi tarzını yansıtarak marka giyinmek yerine doğal ve tarz olmayı tercih ediyor. Kendine yakışanı giydiğini söyleyen sanatçı iyi görünmeyi çok seviyor. Spor ve şık görünümü bir arada üzerinde taşımayı seven Ediz pek çok parçayı da çok güzel şekilde taşıyor.
 

Önemli Projelerde Yer Alarak Kendini Geliştirmeyi Başardı

2007'de okul hayatı devam ederken Expo 2015 adayı olan İzmir'in tanıtılması için yapılan çeşitli çalışmalarda yer aldı. Birçok deneyim elde eden sanatçı aynı zamanda İzmir Kent Orkestrası'nda solistlik yaparak müzik hayatında önemi adımları atmaya başlamış oldu.
 

Etkileyici Sesi İle Birçok Teklif Aldı

Oyunculuk yaptığı dönemlerde ise aldığı teklifler ile hayatının dönüm noktasını yaşadığını hissediyordu. Arkadaşlarıyla bir karaoke bara giden sanatçı burada şarkı söylerken yine orada bulunanların dikkatini çekerek teklif almıştı.  Menajerinden müzisyen olması yönünde yapılan teklif sonrasında Menajeri Şebnem Özberk aracılığıyla ilk kez Kenan Doğulu'yla tanıştı. Daha sonra ise Ozan Çolakoğlu ve Soner Sarıkabadayı ile tanışarak sanat hayatında önemli adımlar atmaya başladı. Kısa süre sonra yapılan şarkılar ile dinleyicilerin gönlüne taht kurmayı başarak birçok kişinin ilgisini çekmeyi başardı.
 

Yakışıklı Sanatçı Genç Kızların Sevgilisi

Yakışıklı olduğu kadar da sesi ile öne çıkan Ediz günümüzün önemli isimlerinden biri haline geldi. Birçok şarkısı ile özellikle genç kızların vazgeçilmezleri arasında yer almayı başardı. Youtube gibi sosyal mecralarda en çok dinlenen şarkıcılar arasında şarkıları bulunan sanatçı kısa sürede yakaladığı bu ünü devam ettirerek önemli sanatçılar arasında yer alacak gibi görünüyor.

Ediz Hakkında