Ece Seçkin Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Ece Seçkin

Ece Seçkin, 12 Eylül 1991 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Müzik hayatına atılmasında en büyük etken, piyano öğretmeni olan annesidir. İlk zamanlarda solfej ve piyano üzerine eğitimler alan Ece Seçkin, 1998 yılında grmiş olduğu sınavdan aldığı başarıdan sonra hayatında değişiklikler olmaya başlamıştır. Girdiği konservatuvar sınavında piyano bölümünü birincilikle bitiren Seçkin, ayrıca uzun süre de bale eğitimleri alarak kendini bu yönde geliştirmiştir. Filiz Coşkuner 'den almış olduğu bale ve dans eğitimleriyle kendini çok güzel geliştirmiştir. 8 yıl bu şekilde eğitimlerine devam eden Ece Seçkin, lise yıllarında kurmuş olduğu müzik grubunun da solistliğini üstlenmiştir. Müzik ve eğitim hayatında başarılı olduğu kadar Ece Seçkin'in imrenilecek türde de bir aşk hayatı vardır. Çağrı Terlemez ile uçakta tanıştıktan sonra mükemmel bir şekilde başlayan aş hayatı dizilere konu olacak niteliktedir. 2018 yılında nişanlanan çiftin ilişkisi takdire şayan şekildedir. 
 

Ece Seçkin'in eğitim hayatı

Müzik eğitimlerine 3 yaşında almış olduğu piyano eğitimiyle başlayan Ece Seçkin, konservatuvarı kazanmasıyla birlikte kendini daha çok ilerletmiştir. Zaten lise döneminde de kkendi kurmuş olduğu grubun da solistliğini üstlenen Ece Seckin, ilerlemesine hız kesmeden devam etmiştir. Okul zamanlarında katılmış olduğu müzik yarışmalarında da başarılı dereceler almıştır. 2006 yılında Levent Arslan'dan almış olduğu şan dersleri de müzik hayatı için önemli bir adım olmuştur. 2010 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesini kazanan Ece Seçkin, başarılarının sadece müzik alanında kalmayıp akademik alanlara taşınmasına da odaklanmıştır. 
 

Ece Seçkin'in müzik kariyeri

2011 yılında Ozan Doğulu ile tanışan Ece Seçkin, müzik hayatına bambaşka bir yere taşımış ve şarkılarıyla insanlara hipnoz etkisi uyandırmıştır. Tabi bu etkide Ozan Doğulu'nun müziğinin de payı çok büyüktür. İkilinin uzun bir uğraşından sonra 1.5 yıl sonunda 2012 yılında ortaya “Bu Ne Yaa” albümü çıkmıştır. Ece sevilen şarkılarını ilk olarak bu albümünde seslendirmiştir. Aranjörlüğünü Ozan Doğulu'nun üstlendiği albüm büyük bir başarıya ulaşmıştır. Çıkış parçasını “Bu Ne Yaa” adlı şarkıya yapan Ece Seçkin şarkısının sözleri Deniz Erten'e aittir. Ece Seçkin “Şok Oldum” adlı şarkısının müzikseverlerle buluşması ise 2014 yılında olmuştur. Söz ve müziği yine Deniz Erten'e ait olan bu şarkının klibi Murad Küçük'ün yönetmenliği eşliğinde çekilmiştir. 2015 yılının Mayıs ayında, Aman Aman adlı maxi single'ı yayınlanan Ece Seçkin'in  ilk klibi Aman Aman şarkısına çekilmiştir. Bu videonun klibi İstanbul sokaklarının arasında Murad Küçük tarafından çekilmiştir. Ayşen ve Kemal Şimşekyay imzalı Follew Me şarkısıda yine albümdeki eğlenceli şarkılar arasında yer alıyor. 2016 yılında Kolpa grubuyla birlikte "Hoş Geldin Ayrılığa" adlı şarkıya düet yapmışlardır. Yine 2016 yılının Temmuz ayında Ozan Doğulu'nun işbirliği sayesinde dünyaca ünlü olan şarkıcı Baby Brown'la "Wet" adındaki İngilizce şarkıyı seslendirmişlerdir. Daha sonra "Zamanım Yok" adlı şarkıya maxi single düzenlenmiştir. Yine Murad Küçük'ün yönetmenliği altında "Adeyyo" adlı şarkıya klip çekilmiştir. Bu şarkı için büyük bir prodüksüyon düzenlenmiş olup, klipte 18 kamyon beyaz kum, 16 dev palmiye ağacı kullanılarak klip çekilmiştir. Kilyos'ta çekilen bu klipte Ece Seçkin bir amazon kadınını canlandırmıştır. 
 

Ece Seçkin'in Ödülleri

40. Altın Kelebek ödüllerinde "En İyi Çıkış Yapan Bayan Sanatçı" alanında ödül almaya hak kazanan Ece Seçkin, müzik sektörüne bomba gibi düşmüştür. Ayrıca bu ödül ile de en genç ödül alan sanatçılardan biridir. Başarılarına hız kesmeden devam eden Ece Seçkin, Ozan Doğulu'nun 130 BPM albümündeki “Hoşuna Mı Gidiyor” adlı parçasıyla yapmış olduğu çıkışla müzikseverlere kendini hatırlatmıştır. Youtube'da 135 Milyon'dan fazla izlenmeye sahip olan bu şarkısı en çok izlenen videolardan olmuştur. 

Ece Seçkin Hakkında