Derya Uluğ Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Derya UluÄŸ

21 Haziran 1986 yılında dünyaya gelen Derya UluÄŸ, kariyerine ilk olarak 8 yaşında bir ses yarışmasında katılmış ve bu yarışmada birinci olmaya hak kazanmıştır. DoÄŸma büyüme Ä°zmirli olan Derya UluÄŸ'un üç kardeÅŸi vardır. UluÄŸ'un babası tekstil iÅŸiyle uÄŸraşırken annesi ev hanımıdır. Nota ve nazariyat eÄŸitimi alan Derya UluÄŸ, eÄŸitim hayatı boyunca her zaman müzikle içli dışlı olmuÅŸtur. Ebru GündeÅŸ'in vokalistliÄŸini 3 yıl boyunca yaptıktan sonra kariyerine kendi albümünü çıkarmaya karar vererek devam etmiÅŸ ve bu yolda ilerlemiÅŸtir. Özellikle Okyanus ÅŸarkısıyla büyük bir baÅŸarı yakalamış olup, yaz boyunca ÅŸarkısından ve kendisinden söz ettirmiÅŸtir. 1.66 boyu olan güzel ÅŸarkıcı 53 kilodadır.
 

Derya Uluğ'un eğitim hayatı

MüziÄŸe olan ilgisi 2 3 yaÅŸlarında baÅŸlayan Derya UluÄŸ, hayatı boyunca sürekli müzikle ilgilenmiÅŸ ve bu alanda baÅŸarılı sonuçlara imzalar atmıştır. Åžarkı söylemeye küçük yaÅŸlarda baÅŸlayan Derya UluÄŸ, 8 yaşında radyonun düzenlediÄŸi ses yarışmasını kazandıktan 1 sene sonra, Nursal Ünsal Birtek'in yönetimi altında olan, Rakım Elkutlu Ä°zmir Musiki DerneÄŸi çocuk korosunda görev almıştır. Åžarkı söylemeye aynanın karşısında baÅŸlayan güzel ÅŸarkıcı, bugün ÅŸarkılarını milyonlara seslendirmektedir. Koroya katılarak keman çalmayı öÄŸrenmiÅŸ, ilerleyen dönemde de 9 Eylül üniversitesine hazırlanmıştır. ÖÄŸretmenin yönlendirmesiyle MuÄŸla üniversitesinde Müzik öÄŸretmenliÄŸi okuyan Derya UluÄŸ, daha sonra Haliç üniversitesinde devlet konservatuvarında yüksek lisansını tamamlamıştır. Konserlerde enstürmanist ve solist olarak yer alan sanatçı, çocuk yaÅŸlarında devam eden müzik eÄŸitimlerini hiç bırakmamıştır. 15 yaşına iken 9 Eylül Üniversitesi devlet konservatuvarında bölün baÅŸkanlığı yapan Alper KazancıoÄŸlu'ndan ÅŸan eÄŸitimiyle alakalı dersler aÅŸmıştır. Bu eÄŸitimler müzik kariyerini adım adım ilerlemesine ön hazırlık oluÅŸturmuÅŸtur.
 

Derya UluÄŸ'un aldığı ödüller

Yapmış olduÄŸu hızlı çıkış ve yakaladığı baÅŸarıdan sonra Türk halkı Derya UluÄŸ'u çok sevmiÅŸ ve tüm ÅŸarkılarını dillere pelesenk hale getirmiÅŸtir. Okyanus, Canavar gibi ÅŸarkılarıyla adından çok söz ettirmiÅŸ ve bu ÅŸarkılarını birçok kiÅŸiye sevdirmiÅŸtir. Güzel sesiyle kulakların pasını attıran Derya UluÄŸ, konserlerine de durmaksızın devam etmektedir. Pantene tarafından her sene düzenlenen Altın Kelebek ödüllerinde 2016 yılında baÅŸarılı bir sonuç yakalamış ve ödül almaya hak kazanmıştır. 13 Kasım 2016 yılında düzenlenen 43. Altın Kelebek ödüllerinde "en iyi çıkış yapan solist" ödülünü almaya layık görülen Derya UluÄŸ, ödülünü bir zamanlar vokalistliÄŸini yaptığı usta ses Ebru GündeÅŸ'in elinden almıştır. Bu anlar herkes için çok duygusal anlardandır.
 

Derya UluÄŸ'un müzik kariyeri

Küçük yaÅŸlarında müziÄŸe adım atan Derya UluÄŸ, çok baÅŸarılı süreçlere imza atmıştır. Bunlardan en önemlisini 8 yaşında, sonrakini 9 yaşında ve sırasıyla 15 ve 16 yaÅŸlarında gerçekleÅŸtirmiÅŸtir. MüziÄŸe olan ilgisi, onu normal çocuklardan farklı bir hayat yaÅŸamasına itmiÅŸtir. GeçirmiÅŸ olduÄŸu baÅŸarılı müzik hayatının ilk aÅŸamalarında profesyonel olarak Ä°zmir'de sahne almaya baÅŸlamıştır. Türkçe pop ve jazz müziÄŸi baÅŸarılı bir ÅŸekilde seslendiren ÅŸarkıcı, Ä°zmir'in en beÄŸenilen sesleri arasında yer alıyor. Zafer Çebi'den almış olduÄŸu piyano eÄŸitimi esnasında aynı sahneyi paylaÅŸtılar. Müzik dışında, spor, tiyatro, dans gösterilerinden de geri kalmadı ve buralarda da baÅŸarısından söz ettirerek boy gösterdi. Üst düzey bir öÄŸrencilik hayatı sırasında okulunda 3. olarak daha o zamanlarda kendini parmakla gösterilmesine sebep oldu. Haliç Üniversitesi’nde almış olduÄŸu devlet konservatuvarında Türk müziÄŸi alanındaki eÄŸitimini Alâeddin YavaÅŸça'dan aldı. 3 yıl gibi uzun bir sürede Ebru GündeÅŸ'in vokalistliÄŸini yaptı. Kendi albümünü çıkarmak için Ebru GündeÅŸ'in yanından ayrılma kararı verdi. 2016 yılında ilk albümünü çıkararak Okyanus isimli single ile Türk müzik dünyasına hızlı  ve baÅŸarılı bir giriÅŸ yaptı. 100 milyonu aÅŸan izlenmeye ulaÅŸan Youtube videosu DMC tarafından altın plakaya layık görüldü.

Derya Uluğ Hakkında