Demet Sağıroğlu Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Demet Sağıroğlu

Ünlü sanatçı Demet Sağıroğlu, 1966 senesinde dünyaya gelmiştir. Erzurum doğumlu olan sanatçıdır. Babasının mesleği mühendislik, annesinin mesleği ise öğretmenliktir. Demek Sağıroğlu ilköğretim hayatını Ankara'da tamamlamıştır. Başarılı bir öğrencilik hayatı olmuştur. Orta öğrenim ve lise eğitimini de Ankara’da tamamlamıştır. Demet Sağıroğlu konservatuara gitmeyi çok istemiştir. Fakat Ailesi konservatuara gitmesine karşı çıkmıştır.
 

Konservatuar İçin Ailesi Karşı Çıkmıştır

Henüz 17 yaşındayken ailesinden gizli olarak konservatuara kendi çabalarıyla gizli bir şekilde sınavlarına gitmiştir. Şan sınavlarını kazanan Demet Sağıroğlu konservatuara girmesi için babasının imzasına ihtiyaç vardır. Babası onaylamadığı için konservatuar hayalleri suya düşmüştür. Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik bölümüne girmiştir. 1988 yılında aynı üniversitede açılan şan sınavlarına girerek kazanmıştır. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Şan bölümüne geçiş yapmıştır.
 

Kayahan’la Birlikle Ülkemizi Temsil Ettiler

Demet Sağıroğlu bir süre sonra Kayahan’la tanışmıştır. Bu tanışmadan Demet Sağıroğlu karlı çıkmıştır. O yıllarda Kayahan’ın Eurovision şarkı yarışmasında vokalliğini yapmıştır. Birlikte Türkiye’yi temsil etmişlerdir. Bu vokallik profesyonel müzik hayatına girmesini sağlamıştır. Kayahan’la birlikte seslendirdiği “gözlerinin hapsindeyim" adlı şarkı ile 1990 yılında Eurovision Şarkı yarışmasının Türkiye elemelerini geçerek, ülkemizi tekrar temsil ettiler.
 

Albümler Çıkmaya Başladı

Demet Sağıroğlu, 1993 yılında pop şarkı yarışmasında 2. Olmuştur. Demet Sağıroğlu albüm hazırlığına 1994 yılında başlamıştır. Uzay Heparı aranjörlüğünde, Şehrazat prodüktörlüğünde ilk albümü olan ve çok sevilen “Kınalı Bebek" adlı albümünü çıkarmıştır. Albümü çok sevilmiştir. Albüm içinde bulunan “Arnavut kaldırımı" “Yadigar" adlı şarkılar çok beğenilmiştir. Ve hala günümüzde sevilerek dinleniyor. Türk pop müziğinde kalıcı olarak bir eser bırakılmıştır. İkinci albüm hazırlığına başlayan Demet Sağıroğlu iyi bir albüm çıkarmak için çok çabalamıştır. Gürol Ağırbaş ve Erdal Kızılçay yardımıyla ikinci albümünü çıkarmıştır. Şikâyetim var adlı albüm çok beğenmiştir. Albüm o yıllarda iyi bir satış yakalamıştır. Albümün içinde bulunan kendi şarkıları da vardır. Aşk perisi, zar attık, alacakaranlık gibi şarkılar sanatçının kendisine aittir. Demet Sağıroğlu, Ağır roman adlı filminin müziğini kendi sesiyle seslendirmiştir. Demet Sağıroğlu 3. Albümünde ise Şehrazat ve Sezen Aksu ile çalışmıştır. O yıllarda Zeki Müren için düzenlenen müzikale katılmıştır. Bu sahnede Belgin Doruğu oynamıştır. Bu performanstan sonra 1999 yılında “Nilgün" adlı dizide oynamıştır.
 

Demet Sağıroğlu’nu Zirveye Taşıyan Albümleri

2000 yılında 4. Albümünü çıkarmıştır. 4. Albümünün adı ise “Demet" tir. Albümün çıkış parçası olan papatya falları çok beğenilmiş ve çok dinlenmiştir. O yıllardaki en çok dinlenen şarkı olmayı başarmıştır. Günümüzde halen eski şarkıları sevilerek dinleniyor. Albümdeki savruldum, misafir şarkıları da Demet Sağıroğlu’nun kendisine aittir. 2004 yılında ise korkum yok adlı albümünü çıkarmıştır. Albüm Sinan Akçıl imzası taşıyor. Albümün içinde yine Demet Sağıroğlu’na ait birçok beste vardır. 2007 yılında Fazıl Say ile birlikte çalışarak, iyi seneler Londra filminde yer almıştır. Ardından 2009 yılında silkelen adlı single ile piyasaya hızlı bir giriş yapmıştır. Adını sen koy adlı filme şarkılar seslendirmiştir. Demet Sağıroğlu 2012 yılında “Hiç özlemedin mi?” adlı albümünü çıkarmıştır. Albüm son derece beğenilmiştir. Demet Sağıroğlu Türk pop müziği sanatçıları arasında en çok sevilen ve beğenilen sanatçılardan bir tanesidir. Kendine has yorumu ve sesinin güzelliği ile her kesimden kitleye hitap eden bir sanatçıdır. Demet Sağıroğlu sevilen ve sevilerek dinlenen müzisyendir. Aradan uzun yıllar geçmiş olmasına rağmen Demet Sağıroğlu’nun şarkıları günümüzde hala herkesim tarafından sevilerek dinleniyor. Arnavut kaldırımı, papatya falları ve daha birçok şarkısı yıllar geçse de günümüzde eskimeyen ve dinlenilen şarkılardan bir tanesidir. Demet Sağıroğlu Türk pop müzik adına unutmayan parçalar bırakmış bir sanatçıdır.

Demet Sağıroğlu Hakkında