Cem Adrian Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Cem Adrian kimdir?

Cem Adrian besteci ve müzisyen kimliği ile tanınan farklı bir ses tonuna sahip sanatçımızdır. 1980 yılında  Edirne de doğmuştur. İki çocuklu Yugoslav göçmeni bir ailenin ikinci çocuğudur. Daha ortaokul yıllarında müziğe ilgi duyan Adrian o yıllarda kendi bestelerini yapmaya da başlamıştır. 12 yaşında radyoculuk yapmaya başlayan Cem 10 yıl boyunca bu işi ara ara yapmayı sürdürmüştür. Radyoculuk mesleğinin müzik hayatına çok büyük katkıları bulunmuştur. İlk albümünde yer alan şarkıların iki tanesi dışında tümünün kayıtlarını radyo stüdyosun da kaydetmiştir. Müzik tutkusu sebebi ile İstanbul’a yerleşen Adrian 2003 yılında Serkan ve Efkan Erdal ile birlikte kurdukları gurupla birlikte solist ve dansçı olarak bazı mekânlarda sahne almaya başladı.  2004 yılında çalıştığı bir kafede Fazıl Say’ın bir arkadaşı ile tanışma fırsatı buldu. Kendi sesi ile yaptığı birçok enstrüman sesini Fazıl Say’a gönderme imkânı buldu.
 

İlk Albüm Çalışmaları

Fazıl Say dinlediği demoları çok başarılı bulup Adrian’ı özel öğrencisi olarak Bilkent üniversitesine eğitim alması amacıyla yönlendirdi. Bu olaylar Cem Adrian’ı albüm yapma yolunda hazırladı. 2005 yılında ben bu şarkıyı sana yazdım isimli albümü çıkardı. 2006 yılında da kendisinin yapımcılığını yaptığı aşk bu gece şehri terk etti adlı ikinci albümünü çıkardı. Bu albümde hiç enstrüman kullanmayan Adrian kendi sesi ile yaptığı enstrüman sesleri ile albümünü tamamladı. Adrian’ın bütün albümleri sırası ile şu şekildedir.

  • Ben bu şarkıyı sana yazdım albümü (2005)
  • Aşk bu gece şehri terk etti albümü (2006)
  • Essentials / seçkiler albümü (2008)
  • Emir albümü (2008)
  • Kayıp çocuk masalları albümü (2010)
  • Siyah bir veda öpücüğü albümü (2012)
  • Sen yağmurları sevdiğinde (single) (2012)
  • Şeker prens tuz kral albümü (2013)
  • Cam havli albümü (2014)
  • Sana bunları hiç bilmediğin yerden yazıyorum albümü (2014)
  • Yalnızlık senden daha çok seviyor beni (2015)
  • İlk ve son kez  (single)(2015)
  • Essentials seçkiler. (2016)
  • Tuz buz (2017)
     

Fazıl Say’ın Yardımı

Fazıl say Ankara’da özel okula gönderdiği  Adrian’ı arkadaşlarına teslim ediyor. Diğer arkadaşları da Cem’in sesine hayran kalıyor ve değişik bir ses olduğunu keşfediyorlar. Ve Adrian’ı  işinde uzman bir ses doktoruna götürüyorlar. Doktor normal bir insanda 1,5 cm olan ses tellerinin Adrian’da üç katı olduğunu söylüyor. Herkesin çok şaşırdığı bu durumu ilk kez duyan Cem Adrian da çok şaşırıyor. Sadece tek bir sesle birçok enstrüman sesi çıkarabilen bu yetenek sadece sanatçı olmasına değil çok farklı yetenekteki sesini çok amaçlı kullanabilmesine yardımcı oluyor. Tek başına hem enstrüman hem ses olarak bir albüm niteliği taşıyan Adrian ünlü isimlerle de düet yaptı.
 

Musa Eroğlu Diyeti

Musa Eroğlu ile birlikte söylediği “Yolun Sonu Görünüyor” türküsü ile de gönüllere taht kurdu. Farklı bir tarzı ve ses rengi olan sanatçı müzik piyasasında kısa sürede benimsendi ve sevildi. Farkını işinde en iyi şekilde kullanabilen sanatçı hiç kimsede olmayan ses telleri sayesinde en güzel enstrüman seslerini çıkararak kendine has tavrı ile de şarkılarını söylüyor. Sanatçı işi dışında herhangi bir konu ile gündem olmadan sadece işini yaparak düzenli bir hayat yaşarken, en doğru şekilde de mesleğini icra ediyor. Sesinde ender rastlanan ses renkleri ile yetenekli  sanatçı  his katılmadan güzel bir sesin yeterli olmadığını söylüyor. Ve kendi şarkılarını da his katarak bestelediğini, o şekilde söylediğini söylüyor.  Hissi yaşamadan şarkı olmayacağını ya da kendisinin söyleyemeyeceğini belirten sanatçı en hisli şarkılarını sanki yaşayarak okuyor.

Cem Adrian Hakkında