Burak Kut Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Burak Kut, 27 AÄŸustos 1973 Ä°stanbul doÄŸumlu Burak Kut, ÅŸarkıcı, oyuncu ve söz yazarıdır. Türk pop müziÄŸinin sevilen isimlerinden olan sanatçı, hayranları arasında "Bebeto" lakabı ile anılır. Burak Kut birkaç kuÅŸak Ä°stanbul'ludur ve Ä°nci Kut'un oÄŸludur. Burak Kut'un dedesi ise Kut-ül Amare kahramanı Enver PaÅŸa'nın amcası Halil (Kut) PaÅŸa'dır. Halil PaÅŸa aynı zamanda, Mustafa Kemal Atatürk'ün de bir dönem sınıf arkadaşı olarak bilinmektedir. AÄŸustos doÄŸumlu ve baÅŸak burcu olan Burak Kut'un boy ölçüsü ise 1.82 cm'dir.

Hayatı ve Müzik Dünyasına GiriÅŸi

Burak Kut, Çapa Ortaokulu'na ardından Åžehremini  Lisesi'ne giderek eÄŸitimini baÅŸarı ile tamamladı. Bu dönemde okul orkestrası ile birçok müzik çalışmasına katıldı. Daha küçük yaÅŸlarda müziÄŸe hayranlığı baÅŸladı. Devam ettiÄŸi lisede müzik dersleri verilmediÄŸi için Ä°stanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ne devam etti. Burada amatör müzik deneyimlerine baÅŸladı. Okul korosunda solistlik görevi üstlenirken aynı zamanda piyano ve flüt eÄŸitimi de aldı. Okul ile birlikte birçok müzik yarışmasına katılarak birinci oldu. Müzik kariyerine devam ederken birçok dizide ve sinema filminde de rol aldı. 2011 yılında Cansel Yeni ile evlenen Burak Kut'un bu evlilikten Aden Bucan Kut adında bir de kızı vardır. 

Müzik Kariyeri ve Albümleri 

Sanatçının müzik kariyeri profesyonel olarak 1994 senesinde baÅŸlamıştır. Aynı sene çıkardığı, "Benimle Oynama- Çılgınım" isimli albümü ile büyük bir baÅŸarıya imza atarak müzik listelerinde üst sıralarda yerini aldı. Ardından 1 sene sonra, "Nereden Geldim Nerelere GideceÄŸim" isimli albümünü çıkardı. Albümde yer alan "YaÅŸandı Bitti" adlı parçaya New York'ta çekilen klip ile büyük beÄŸeni toplayarak hayran kitlesini geniÅŸletmeyi baÅŸardı. Bu dönemde 300'ü aÅŸkın konser verdi. Sarah Brightman ile birlikte düet yapma fırsatı buldu. B

unun yanı sıra birçok senfoni orkestrası ile çalıştı. AKM, Lütfi Kırdar ve CRR'de 100 kiÅŸilik senfoni orkestrası ile birlikte düet yaparak konser verdi. 1995 yılında çıkardığı 2. albümünün ardından, 1997 senesinde 3. albümü olan "Küçük Prens"i hayranları ile buluÅŸturdu. Albümün söz ve bestesi ise tamamen kendine aittir. 2000 yılında kendi ile aynı adı taşıyan "Burak Kut" albümünü, 2007 senesinde "Komple" ve 2009'da ise "Ä°laç" isimli albümleri piyasada yerini aldı. Sanatçının 1997 yılında David Morales ile birlikte düet yaptığı "Derdim Var", "Sevginin Her Hali" (2013) ve "Ver Allah" (2014) adlı maxi single parçaları da mevcut. 

Rol Aldığı Film ve Diziler

Sanatçının profesyonel bir oyunculuk kariyeri de bulunuyor. Notre Dame'ın Kamburu adlı filmde seslendirme sanatçısı olarak görev aldı. Filmin müziÄŸini de kendisi seslendiren ünlü sanatçı, Yunanistan'daki aynı projede Sakis Rouvas ile birlikte düet yapma fırsatını da yakaladı. Ayrıca, birçok yerli yapım projede de adından söz ettirmeyi baÅŸardı. 2007 yılında "AÅŸk Kapıyı Çalınca" adlı dizide Ä°pek Erdem ile birlikte baÅŸrolleri paylaÅŸtı. 2009'da "Altın Kızlar" adlı dizide konuk oyuncu olarak, 2011 yılında "Nuri" adlı dizide ise Umut karakterini canlandırarak rol aldı. Ünlü oyuncuyu 2014 yılında "Ankara'nın Dikmeni" adlı dizide Latif rolünde, 2018 yılında ise "Tozkoparan" adlı dizi projesinde görmekteyiz. Yine 2014 yılında kendisini "Arkadaşım HoÅŸ Geldin" ve "Güldür Güldür" isimli televizyon ÅŸovlarında izledik. Burak Kut, 2002 yılında "Bizim Köyün Åžarkısı", "O Åžimdi Asker" ve "Poyraz Karayel: Küresel Sermaye" isimli sinema filmlerinde rol almıştır. Bunun yanı sıra; "Dilimin Ucunda", "Biz de Varız" ve "Hadi Bakalım" gibi birçok televizyon programında sunuculuk görevini üstlendi. "En SevdiÄŸim Üç Åžarkı", "Avrasya Yıldızı" ve en son 2016 yılında "O Ses Çocuklar" adlı televizyon programlarında jürilik yapmıştır. 

Burak Kut Hakkında