Berkay kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Berkay Kimdir?

Berkay Şahin aslen Ankara doğumlu müzisyendir. Türkiye'de ismi Sanatçı kimliği Berkay olarak biliniyor. Berkay Şahin 28 Aralık 1981 yılında hayata gözlerini açtı. Aslan Artvinli olan Berkay Şahin İzmir ve Ankara'da bir süre hayatını devam ettirdi. Annesi ve babası ile birlikte İzmir'de hayatını sürdürmeye devam etti. Türk asıllı müzisyendir. Berkay Şahin ilk ve ortaöğretim hayatını İzmir’de başarılı bir şekilde sürdürdü. Berkay Şahin küçük yaşlardan itibaren her zaman müziğe ilgi duydu. Müziğe olan bir sayesinde küçük yaşlarda sahneler yapmaya ve enstrüman kullanmaya başladı. Küçük yaşlardan itibaren müzik yapmayı şarkı söylemeyi her zaman hobi olarak devam ettirdi. Öğrencilik hayatında her zaman başarılı bir öğrenci olarak hayatını sürdürdü. İlköğretim eğitimi tamamladıktan sonra, müzik hayatına atılmaya ve müzik adına bir şeyler yapmaya karar verdi.
 

Berkay Şahin Ailesiyle Yaşamaya Devam Etti

Küçük yaşlarda olduğu gibi ileri ki yaşlarda da hep ailesi ile birlikte hayatını sürdürmeye devam etti. Lise eğitimini başarılı bir şekilde bitiren Şahin, müzik hayatına devam etmeyi tercih etti. Şahin ailesine olan düşkünlüğü nedeniyle anne ve babasından ayrı yaşamadı. Bir süre sonra 2009 yılında İstanbul'a taşınmaya karar verdi. İstanbul'a taşındıktan sonra belli başlı küçük mekânlarda sahne almaya başladı. Berkay Şahin özellikle yazlık mekânlarda ses getiren bir performansa imza attı. İzmir, Kuşadası, Çeşme, Bodrum gibi sezonun önde gelen gece kulüplerinde şarkı söylemeye devam etti. Yazlık mekânlarında gece kulüplerinin aranan ismi olan Berkay Şahin albüm hazırlığına başladı. Birkaç yıl yazlık mekânlarda sahne almaya devam etti. Yapmış olduğu programlarda ve gece kulüplerinde ki performansıyla herkes tarafından beğeni kazanmayı başardı.
 

Albüm Hazırlığı Çalışmaları

2010 yılında ben kendi albümünü çıkarmaya hazırlandı. Yapmış olduğu belli var çalışmaları sonrasında Ele İnat adlı albümünü 2010 yılında piyasaya sürdü. Albümdeki birçok şarkı binlerce kişi tarafından beğenildi ve dinlendi. Birçok şarkısı gece kulüplerinde ve yazlık mekânlar da en çok tercih edilen ve dinlenen şarkı olmayı başardı. Çıkarmış olduğu bu albüm ile en iyi sanatçı ödülünü almaya layık görüldü. Albümdeki birçok şarkı hit olmayı başardı. Birinci albümün yankıları devam ederken Berkay Şahin ikinci albüm hazırlığına başladı. İkinci albümünü ise 2012 yılında piyasaya çıkardı. Sadece aşk adlı albümü yine o dönemde oldukça beğeni topladı. Albümün içerisinde bulunan birçok şarkı binlerce kişi tarafından beğenildi. Albümdeki Hit şarkılara klip çeken Berkay Şahin, klipleri ile de Türk halkı tarafından oldukça beğenildi.
 

Birçok Ödül Almayı Başardı

Berkay Şahin birçok ödül almayı başardı. En iyi çıkış yapan erkek sanatçı ödülünü 2011 yılında aldı. Türkiye'nin engelliler derneğinde en iyi çıkış yapan erkek sanatçı ödülünü almaya layık görüldü. İstanbul Kültür Üniversitesi'nde yılın en iyi erkek sanatçısı ödülüne layık görüldü. Altın Kelebek ödüllerinde yılın en iyi çıkış yapan erkek pop solist ödülüne layık görüldü. Berkay Şahin hayatı boyunca birçok ödül almayı başaran en başarılı bir sanatçıdır. Berkay Şahin uzun süre birlikte olan manken sevgilisi Özlem Katipoğlu ile 30 Ağustos 2006 yılında Dünya evine girdi. Çift 4 yıllık ilişkilerini evlilik ile tamamladı. Özlem Katipoğlu ile Kuşadası'nda tanışan ve birlikteliği dört yılı geçen Berkay Şahin evlilik kararı aldı. Rüya gibi bir düğünle dünya evine giren Berkay ve Özlem Ada Şahin çifti, hala evliliklerini devam ettiriyor. Çiftlerin evliliklerinden bir süre sonra bebek haberi sosyal medyaya düştü. Çiftin Arya adında bir kız bebekleri dünyaya geldi.

Berkay Hakkında