Bengü Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Sahne adı Bengü olan güzel oyuncunun gerçek adı Bengü Erden'dir. 2 Nisan 1979 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiştir. Aslen Malatyalı'dır. Müzikle ilk tanışması ilkokul zamanlarında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile başlamıştır. İzmir'de sahnelenmiş olan Oliver Twist müzikalde başrolde rol  almıştır. İzmir Devlet Konservatuvarı Genel Müdürü olan Müfit Bayraşa Bengü'ye özel olarak şan dersleri vermiştir. Ortaokul ve liseyi Özel İzmir Amerikan Lisesi'nde okuyan Bengü, üniversiteyi Marmara Üniversitesi'nde okumuştur. Marmara Üniversitesi'nde İşletme bölümünü okuyan Bengü müzikle sürekli iç içe olmuştur.
 

Müzik Kariyeri

Bengü, şan dersleri almış olduğu Müfit Bayraşa'nın bestesini Pop Show adlı yarışmada seslendirmiş ve 1998 yılında Müyap ve Show Tv'nin katkılarıyla gerçekleşen bu yarışmada 2. olmuştur. Bu yarışma sayesinde Kenan Doğulu ile tanışmış ve hayatı dönüm noktasına girmiştir. Akademi İstanbul'da müzik eğitimi alan Bengü, daha sonrasında Kenan Doğulu ile çalışmaya başlamıştır. Hem üniversite hayatını sürdürmek hem de müzik kariyerinde ilerlemek için İstanbul'a taşınmıştır. Bu aşamada Kenan Doğuludan albüm teklifi de almıştır.
 

Albümleri

Üç buçuk yıl gibi yoğun bir süreyle albüm çalışmalarına girmiştir. Albüm çalışmaları devam ederken aynı zamanda Kenan Doğulu'ya da vokallik yapmıştır. Bengü'nün albüm aranjörlüğünü üstlenen Ozan Doğulu farklı çalışmalarda da bulunmuştur. Yurtiçinde ve yurtdışında başarılı konserlere yer vermiştir. Başarılı performansları sayesinde birçok bar programının ve konserlerin sevilen ismi haline gelmiştir. Bengü televizyonlarda da başarılı işlere imza atmıştır. Bunlardan en önemlilerinden birisi de Cumartesi günleri kendi başına sunduğu Elifnağme adlı programdır.
 

2007 yılında Show Tv'de yayınlanan Bak Kim Dans Ediyor adlı dans yarışmasında 1. oldu. İlk albümünün Hoş Geldin, Kenan Doğulu ve Ozan Doğulu prodüktörlüğünde gerçekleşmiştir. 2000 yılının temmuz aynda piyasaya çıkan bu albüm başarılı sonuçlar elde etti. 2. Albümü Bağlasan Durmam adlı şarkıyla stüdyo albümü olarak piyasaya çıkmıştır. Bu albümde yer alan Müjde ve Ucuz Mumlar şarkıların söz ve besteleri sanatçının kendisine aittir. Radyolarda sık sık çalınan ve listelerde yükselen Gel Gel adlı şarkısını Azerice olarak da yorumlamıştır. Bir yıl ara verdikten sonra 2007 yılında 3. albümü olan Taktik'i çıkarmıştır.
 

2009 yılında İki Melek adlı albümünü çıkaran Bengü, bu albümü ile 125.000 kopya satmış ve Altın Plak almaya hak kazanmıştır. Her sene yeni bir albüm çıkaran başarılı şarkıcı 2010 senesinde de baş durmamış ve yaz aylarında "Sırada Sen Varsın" adlı maxi single'ını çıkarmıştır.
 

Ödülleri

Bengü kariyeri boyunca bir çok başarıya imza atmış ve bu ödüllerinden bazıları şunlardır. Ancak aday gösterilmiş ödüllerden sadece 2010 yılında Balkan Müzik Ödülleri'nde Balkanların En İyi Kadın Sanatçısı ve Balkanların En İyi Şarkısı alanında ödül kazanabilmiştir. 2007 yılında çıkarmış olduğu Taktik albümünde yer alan Korkma Kalbim şarkısıyla Müyap'tan dijital sertifika almaya hak kazanmıştır. 2011 yılında gerçekleştirilen ve 500.000 kişinin oy kullandığı Algida'nın anketinde en sevilen kadın sanatçı seçilmiştir.
 

Evliliği

2018 yılında Selim Selimoğlu ile dünya evine giren Bengü, 5 Ağustos 2019 tarihinde kızı Zeynep'i dünyaya getirmiştir.  17 yıl önce hayatına bir şekilde giren Selim Selimoğlu ile Bengü'nün evlenmesi biraz uzun zaman almıştır. Bengü'nün aşk hayat hiç yolunda gitmese de Selim Selimoğu ile adeta aşka yolculuğa çıkmıştır. Yıllar önce Selim Selimoğlu ile bir şekilde yolları kesişen Bengü, Selim Selimoğluyu yakın takibe almış ve instagram üzerinden takibe almıştır. İlk aşamada Bengüyü bir hayran sayfası zanneden Selim Bey, zamanla o sayfanın Bengü'ye ait olduğunu anlamıştır. Bu durum zamanla ilerlemiş ve ikili evlilik kararı almıştır.

Bengü Hakkında