Bendeniz Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Bendeniz

Bendeniz ya da gerçek ismiyle Deniz Çelik, 25 Temmuz 1973’de İsviçre’nin Zürih şehrinde doğmuştur. Şarkıcı, besteci ve söz yazarı olan sanatçı aslen Konyalıdır, ailesi de Konya Yeniceoba ilçesinde yaşamaktadır.
 

Öğrenim Hayatı

İstanbul Erenköy Kız Lisesi mezunu olan Bendeniz, lise öğrenimi ardından, yüksek öğrenim için doğduğu ülke olan İsviçre’ye giderek, büro alanında bir meslek yüksek okuluna devam etmiştir.

Güçlü sesinin yanında farklı stiliyle de hafızalara kazınmış, bir dönem kız çocuklarının saç kesimlerini bile etkilemiştir. Bir nesil dergilerden iyi kötü resimlerini bulup, saçlarını onun gibi kestirmiş, sonrasında yakışmadığını anladıklarında da ağlamıştır. Günümüzde kızlar kısa saç bu denli özgürce kullanılabiliyorsa, bunu Bendeniz’in cesaretine borçludur.
 

Küçüklük Anıları

Küçüklüğünde, sınıfındaki erkek çocuklarla kavga eden, mahallede top oynayıp, sokaktan eve gelmeyen Bendeniz, bir süre ülkemizin ilk kadın futbol takımı olan Dostlukspor’da forvet oynamıştır. Köpekleriyle zaman geçirmeye bayılan Bendeniz, balık tutmayı ve Playstation oynamayı da çok sevmektedir.
 

Bendeniz ve Müzik

Öğrenim hayatının ardından ülkemize dönen Bendeniz, bir arkadaşının doğum günü partisinde söylediği şarkı ile, Raks Müzik yetkililerince keşfedilmiştir.

16 yaşındayken, bir gün arkadaşlarıyla dondurma yemeye giderken bir anda “Durun, eve geri dönüyoruz” diyerek eve gelmiş, “Ağlayayım Mı” şarkısının melodi ve sözlerini teybe kaydedip, tekrar dondurma yemeye gitmiştir.
 

Bendeniz Adı Nereden Gelmektedir?

Neslihan Yargıcı’yla tanıştığı gün “Merhaba, ben Deniz” demesi, ilham kaynağı olmuştur. Garo Mafyan ve Zeynep Talu gibi isimlerle çalışan sanatçı, ilk albümüyle yurt içi ve yurt dışında önemli başarılara imza atmıştır. Türk pop müziğinin klasik albümlerinden sayılan çalışmasının ilk klibi “Ya Sen Ya Hiç” en prestijli müzik kanallarından Mtv’de yayınlanan ilk Türk klibi olmuştur. Ayrıca Mtv müzik yarışmasında ülkemizi temsil ederek büyük bir başarı kazanmıştır. Albümden “Ağlayayım mı?”, “Sen Kaybettin”, “Müjdeler Ver” gibi pek çok sayıda hit eser çıkmıştır.
 

Sektördeki Yükselişi

1993 yılında Neslihan Yargıcı’nın yaratıcılığını yaptığı sıra dışı “Abajur Kız” imajıyla ilk albümünü 19 Kasım 1993’de “Bendeniz I” adıyla çıkarmıştır. Türk popunun efsaneleri arasına giren albümde “Ya Sen Ya Hiç” adlı şarkısına ilk klip çekilmiştir. Klip o dönem modası için bir devrim niteliği taşımıştır. İlk albümünün kazandığı başarının ardından “Bendeniz II” isimli ikinci albümünde de ülkemizin sayılı müzik adamlarıyla çalışmıştır. Harun Kolçak, Emel Müftüoğlu, Demet Sağıroğlu ve Ümit Sayın gibi isimlerin vokalleriyle destek olduğu albümün düzenlemeleri Ozan Çolakoğlu, Murat Yeter ve yıllar önce kaybettiğimiz unutulmaz müzik adamı Onno Tunç’un elinden çıkmıştır. İlk albümünde olduğu gibi, bu albümünde de on iki şarkıdan on birinin söz ve müziğini yazmıştır. 1994’de Harun Kolçak’la beraber “Biz” adlı bir maxi single albümü yayınlamıştır. Albümdeki “Elimde Değil” adlı parça, yılın en iyi slow parçaları arasına girmiştir. 1996’da çıkardığı “Bendeniz III”de, bu kez temposu yüksek parçalar yer almıştır. Bendeniz üçlemesinin son halkası olan çalışma 26 Ağustos 1996’da çıkarılmıştır.

1 Mayıs 1988’de “Bendenizden”, 21 Ekim 1999’da beşinci albüm olan “Kurtulamıyorum” albümü yayınlanmıştır. Sonrasında 2000 yılında yayınlanan albümün adı Bendeniz Şarkıları’ydı. 23 Ağustos 2003’de Demedim Mi, 22 Nisan 2005’de efsane albümlerinden biri olan “Aşk Yok Mu Aşk”, 20 Kasım 2006’da “Değiştim”, 15 Nisan 2009’da “Olsun”, 1 Ağustos 2011’de “Benden İzler”, 8 Şubat 2017’de “O İnsan” ve son olarak 2018’de “Bendeniz Best Of” albümlerine imza atmıştır.
 

Albüm Çalışmaları

1993’de: Bendeniz I

1995’de: Bendeniz II

1996’da: Bendeniz III

1998’de: Bendeniz’den

1999’da: Kurtulamıyorum

2000’de: Bendeniz Şarkıları

2001’de: Zaman

2003’de: Demedim Mi

2005’de: Aşk yok Mu Aşk

2006’da: Değiştim

2009’da: Olsun

2011’de: Benden İzler

2017’de: O İnsan

2018’de: Bendeniz Best Of

Bendeniz Hakkında