Barış Akarsu Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Barış Akarsu

Barış akarsu Karadeniz'in küçük bir kenti olan Amasra’da 1979 tarihinde  dünyaya gelmiştir. Mütevazi bir aileden gelen sanatçı eğitimini Amasra da tamamlamıştır. Yaşadığı coğrafi bölgeden dolayı su sporları ile ilgilenmiştir. Bunun yanında müziğe ilgisi de küçük yaşlardan itibaren başlamıştır. Farklı müzik aletleri çalmayı öğrenmiştir. Metal müzik tarzından da etkilemiştir.

Geçimini sağlamak için çeşitli yerlerde çalışmıştır. Amasra Antalya Ankara gibi yerlerde küçük barlarda hem şarkılar söylemiş hem de çalışmaya devam etmiştir. Bunun yanında yerel radyolarda da çalışmıştır. Barış akarsu boş durmayarak sürekli çeşitli uğraşlarla ilgilenmiştir. Çevresi tarafından akıllı, dürüst, çalışkan, kabiliyetli ve en önemlisi de yardımsever olarak bilinmektedir.
 

Sanat Dünyasında Tanınması

Barış akarsu bulunduğu bölgede kısmen de olsa tanınmış belli bir hayran kitlesine ulaşmıştı. Fakat asıl çıkışını bir kanalda yapılan yarışmayla sağlamıştır. Yapılan yarışmada performansı ile hem jüriyi hem de insanları etkilemeyi başarmıştır. Yarışma sonunda birinci olmuş ve sonrasını İstanbul' a taşınmıştır.

Fakat yarışmada vaad edilen sözler tutulmamış barış akarsu da kendi imkanlarıyla müzikle uğramaya devam etmiştir. Kendi imkanlarıyla çıkardığı albümünün ıslak ıslak şarkısı milyonları ekrana bağlamıştır. Bundan sonra ünü daha da artan Barış akarsu birçok yerde konserler vermeye başlamıştır.  2006 yılında ise düşmeden bulutlara koşmak gerek isminde ikinci albümünü çıkardı. Bu albümde ise en sevilen şarkısı vurdum en dibe kadar olmuştur.
 

Oyunculuğu

Başarılı albümlerin ardından Barış akarsu dan önemli bir adım olan oyunculuğunu en güzel şekilde yansıttığı TV dizisi olan yalancı yârim de de görmekteyiz. Rol arkadaşı Merve Sevi ile beraber oynamıştır. Tarık karakterini canlandıran oyuncu milyonların beğenisini kazanmıştır. Zengin bir aile çocuğu olan Tarık yurtdışında okumak yerine ailesini kandırıp ralli sporları ile ilgilenmiş ailesinin durumu öğrenmesiyle büyük tepki almıştır. Babası tarafından tüm hesapları dondurulmuş yurtdışına çıkışı yasaklanmıştır.

Babasına kızan Tarık zengin bir ailenin şoförlüğünü yapmıştır. Burada yolu Merve Sevi yani naz Özkul'a kesişir. Bu karşılaşma ile zamanla nefretle başlayan bir aşk doğar. Dizi bu şekilde devam eder ve özellikle de gençler tarafından oldukça beğeni kazanır.
 

Ödülleri Ve Kişiliği

Barış akarsu ilk ödülünü katıldığı yarışma programında kazanmıştır. Yarışmada birinci olan sanatçıya albüm çıkarılacaktı. Daha sonra 2005 yılında olay FM tarafından en iyi çıkış yapan Rock sanatçısı seçildi. Yine okullarda yapılan anketlerde de en sevilen Rock sanatçısı seçilmiştir. Turuncu medya tarafından en iyi pop sanatçısı seçilmiştir. Son olarak da İstanbul üniversitesi tarafından Cem Karaca özel ödülünü almıştır.

Barış akarsu bu başarılarını devam ettirirken de sosyal kurumlara da yardımlarda bulunmayı ihmal etmemiştir. Özellikle eski okulların onarımı için verdiği konserler yediden yetmişe herkesin gönlünü fethetti. Kendi memleketinde sürmeli gözlü iyilik meleği olarak da bilinir.

Vefatı: Ünlü sanatçı çok genç yaşta hayatını kaybetti. 2007 yılında Bodrum'a arkadaşları ile giderken yolda geçirdiği trafik kazasının ardından hayatını kaybetti. Bodrum kavşağı denen tehlikeli yerde herhangi bir önlem alınmadığı için her yıl burada çeşitli kazalar olmaktadır. Maalesef Barış akarsu da onlardan biridir. Doktorların tüm müdahalesine rağmen sanatçı kurtarılamamıştır.

Bu durum başta ailesini, yakınlarını ve tüm sevenlerini derin bir üzüntüye sokmuştur. Çünkü daha yirmi sekiz yaşında hayatını kaybetmiştir. Gencecik yaşında birçok eser ortaya çıkarmıştır. Bu yüzden sevenleri her yıl Barış akarsuyu mezarı başında anmaktadır. Kendisi için Amasra da bir heykel bile yapılmıştır. Kısacık hayatını dolu dolu yaşamış etrafına her zaman ışık saçmıştır.

Barış Akarsu Hakkında