Aslı Güngör Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Aslı Güngör
 

Sanatçı 1979 İzmir doğumludur. Aslı Güngör’ün müzik hayatı üniversite yıllarından başlamıştır. Sanatçı İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Müzik Bilimleri bölümünden mezun olmuştur. Sanatçı müzik kariyerine güçlü bir yerden başlamıştır. Aslı Güngör TRT gençlik korusu ile müzik kariyerine sağlam ve emin adımlar atmaya başlamıştır. Sanatçı öğrencilik yıllarında sahne alarak kariyerine devam etmiştir.

Aslı Güngör aynı zamanda iyi de bir bestekârdır. Asıl çıkışını Kalp kalbe karşı derler şarkısı ve bestesi ile yapmıştır. Şarkı ilk çıktığı zamanlarda her yerde dinlenmekteydi. O dönemde radyoların en çok çaldığı dizilerin en çok kullandığı şarkı Aslı Güngör ‘ün bestesi Kalp Kalbe Karşı Derlerdi. Aslı Güngör’ün beste ve şarkıları hem çok ses getirdi hem de pek çok önemli ödülü aldı.
 

Aslı Güngör Şarkılarının Başarısı
 

Aslı Güngör ilk olarak kalp kalbe karşı derler şarkısı ile oldukça ses getiren bir çıkış yapmıştır. Sanatçının bu bestesi dünyada da oldukça ses getirmiştir. Şarkı dünyaca ünlü Buddha Bar serisinin Buddha Bar xı albümünde yer alarak oldukça başarılı olmuştur. Dünyada da adını bu şekilde duyulmuştur. Aslı Güngör’ün “Aşk her şeye değer ve Son öpücük “ şarkılarından da son derece başarılı olmuştur. Bu iki şarkı müzik severlerden o kadar çok rağbet gördü ki satış rekorları kırarak MÜYAP dijital satış ödülü almıştır.

Sanatçının “Aşk Alev Aldı” albümü 2010 yılında çıkmıştır ve büyük beğeni toplamıştır. Albümde bulunan “ Devirdim Yılları ve Ben Seni Sevdim “ şarkıları oldukça beğeni almıştır. Sanatçı Devirdim Yılları şarkısını Erol Evgin Ben seni sevdim şarkısını ise Sinan Özen seslendirmiştir. İki şarkı da dinleyenlerin beğenisini toplamıştır. Aslı Güngör 2012 yılında “ Aslı Gibidir “ albümünü piyasaya sunmuştur. Bu albüm birçok farklı kültürde müziği içermektedir. Aslı Güngör’ün 2014 yılında çıkan albümü “Olmak ya da Olmamaktır “ ismindeki albümdür.

Kalp Kalbe Karşı Derler
 

Evet, Kalp Kalbe Karşı Derler şarkısını bilmeyen yoktur. 2007 yılında bu şarkı ile Aslı Güngör diye bir isimle tanıştık. Tüm radyolarda ve TV programlarında çalan bu şarkı ile sanatçı muhteşem bir başarı yakaladı. 35. Altın Kelebek Ödüllerinde en iyi çıkış yapan solist ödülünü Aslı Güngör’e bu şarkı getirmiştir.

Aslı Güngör’ün bu muhteşem şarkısı 2008 yılında Radyo Yayıncıları Derneği RAYAD radyonun yıldızları dinleyici oylamasında ve radyonun şarkı yıldızı seçildi. Şarkı bir milyon yüz ellibin satışla rekor kıran harika bir şarkıdır. Aslı Güngör’ün sanat yaşamının dönüm noktası olan bu şarkı hala çok fazla dinlenilmektedir. Sanatçının bu şarkısı slow olmasının yanı sıra etkili sözleri ile de dinleyenlerin gönlüne değmeyi başarmıştır. Aslı Güngör’ün bu şarkıdaki kendine özgü yorumu ve ses rengi de şarkının kalıcı bir başarıya ulaşmasına etkili olmuştur.
 

Aslı Güngör Şimdi Ne Yapmakta
 

Aslı Güngör muhteşem çıkış yapmanın ardından çıkardığı her albüm ve şarkı ile de başarısını artırarak devam etmiştir. Aslı Güngör çok değerli sanatçıların yorumlarıyla da farklı dinleti zevki veren Aslı Güngör şarkılarını yine kendi sesinin özellikleri ile dinlemek isteyenlere yurt içinde ve yurt dışında konserler vererek cevap veriyor.

En son çıkardığı albümle de sanatçı beste ve şarkı konusundaki kalitesini göstererek yine muhteşem başarılara imza attı. Günümüzde tek bir şarkı ile patlayıp sönen sanatçıların aksine Aslı Güngör başarısını katlayarak daha da parlak bir kariyer elde etmekte. Başarılı sanatçının çıkaracağı her şarkı ve albüm müzik severler tarafından merakla ve ilgiyle beklenilmektedir.

Aslı Güngör Hakkında