Alişan Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Alişan Kimdir

Alişan 19 Haziran 1976 yılında doğmuştur. İstanbul'un taksim şişhane ilçesinde dünyaya gelmiştir. Orijinal ismi Burak Tektaş’tır. Aslen Bingöllüdür. Kuvayı Milli İlkokulu’nda okumaya başladı. Küçük yaşlarda müziğe ilgisi olmaya başlamıştır. Ortaokulu Özel Şişli Koleji’nde okuyarak Özel Evrim Lisesi’ni bitirmiştir. Müziğe ilgisi yüzünden, üçüncü sınıfın sonunda devamsızlık yüzünden okuldan ayrılmak zorunda kalmıştır. Müzik piyasasına atılana kadar çevresi tarafında adı Serkan Burak olarak bilinmekteydi. Müzik yeteneği küçük yaşlarda ailesi tarafından fark edilmişti. İki yaşlarında iken İbrahim Tatlıses'in “Sabuha", İzzet Altınmeşe’nin “Maden Dağ " türkülerini ezbere okumaya başladı. Okul yıllarında öğretmenleri tarafından boş derslerde şarkılar söyletirdi. Küçük yaşta dinlenmeye başlayan Burak akrabanın düğünlerinde şarkı söylemeye başladı. Daha sonra ufak çaplı mekanlarda şarkılar söyleyerek tanınan bir isim haline gelmeye başladı.
 

İlk Albüm Çalışmaları

 "Derdo Elâzığ Güzelleri" isimli ilk albümünü 1991 yılında çıkartmıştır. İkinci albümünü "Deli Misin" ile 1994 yılında çıkartarak sevilen ve tanınan bir isim haline gelmiştir. 18 Nisan 1996 "Prestij" müziğinin ortağı Hilmi Topaloğlu tarafından keşfedilen Alişan, daha sonra firmanın diğer ortağı olan Mahsun Kırmızıgül’ün destek olması ile 25 Ekim 1997'de "Sana Bir Şey Olmasın " isimli ikinci albümünü piyasaya çıkarttı. Albümün çıkış parçası "Kralı Gelse" adlı parça ile müzik dünyasında büyük yankı uyandırmıştır.


Televizyon Serüvenleri ve Müzik Çalışmaları

1998 yılında dizi hayatına atılarak "Aynalı Tahir" adlı dizide başrol oynama fırsatı yakalayıp oyunculuğu ile beğeni topladı. Bu esnada üçüncü albümü olan " Varya" 13 Şubat 1999 yılında prestij müzik etiketi ile piyasaya çıktı. Bu albüm ile müzik piyasasında ki yerini perçinledi. 2000 yılında "Kurt Kapanı" dizisinden adından çok söz ettirdi. 25 Mayıs 2001 yılında "Alişan" albümünü çıkartmakla beraber "Aşkına Eşkıya " dizisinde başrol alan sanatçı bu diziyi Malatya'da çekmiştir. Oyunculuğuyla artık tanınan ve halk tarafından benimsenen bir sanatçı olmuştur. "Kalp Rimerleri" albümü ile beraber, "Papatya ile Karabiber" adlı dizide " Karabiber" ve "Cennet Mahallesi" dizide "Ferhat" karakteri ile başrol oynayarak önemli kişiler ile çalışma fırsatı olmuştur. 18 Kasım 2002'de "Söz Mü " albümünü çıkartan Alişan ardından 1997 ile 2002 yılı arasında çıkardığı albümde de en sevilen eserlerini toplayarak "Keje” isimli albümünü 30 Mart 2004 yılında kayda aldı. 22 Mart 2005 yılında "Olay Bitmiştir" albümünü çıkarmıştır. 2003 ile 2004 yılı arasında "Alişan'lı Gece" ve 2006 yılında eski manken Asuman Krause ile "Mavi Ay" televizyon programlarını sunmuştur. 1 Mart 2007 yılında "Kimselere Güvenmiyorum" albümünü çıkarmıştır. 2008 ve 2009 yılı arasında "İlle De Roman Olsun" ve 2009, 2010 yılı arasında " Her Şey Dahil" adlı programı Çağla Şikel ile sunmaya başlamıştır. Mayıs ayında Ece Erken'in doğum gününe giderken trafik kazası geçirerek boynunu zedeleyerek kazayı ucuz atlatmıştır. Müziğe ara veren Alişan 9 Nisan 2013 yılında "Seni Biraz Fazla Sevdim" albümünü çıkartarak müzik piyasalarında başarı sağlamıştır. 2014 yılının ortasından beri şarkıcı Emrah ile albüm çalışmaları yaparak 2014 yılında "İhtiyacım Var" albümünü çıkarmıştır. Askere gitmeyerek tepkileri toplayan Alişan, uzun eleştiri sonrasında askerliğini tamamlayarak, Hülya Avşar'ın programına katılarak askerlik anılarını anlatmıştır. 
 

Özel Hayatı

2002 yılından beri ilişkide olduğu Mehmet Ali Erbil'in kızı Sezin Erbil ile 7 Ocak 2007 yılında nişanlanmıştır. Nişanlısı Sezin Erbil ile anlaşmazlıkları ile ayrılmışlardır.  Acun Ilıcalı'nın geçmişte oynadıkları halı saha maçında kaşını açarak hafızalarda kalmıştır. Aynı zamanda amatör olarak spor kulüplerinde oynamıştır.

Alişan Hakkında