90’lar Pop Müzik Listesi Bayılacaksınız

Müzik son derece yüksek bir kültürün parçasıdır. İnsanlar nasıl değişirse müzikteki kültür düzeyi de hem yükselir hem de her dönem farklı bir boyut kazanır. Müzik dünyasının da birçok alanda olduğu gibi devirleri ve dönemleri vardır. 80’ler, 90’lar özellikle Türk müziğinin zirve yaptığı dönemlerdir. Gerek orkestra kalitesi gerekse sanatçıların yüksek kalitesi müzik alanında son derece önemli gelişmeler yaşanmasını sağlamıştır. Kadın ve erkek birçok sanatçının en güzel besteleri seslendirdiği bu dönemlerde Pop müzik alanında da önemli bir gelişme yaşanmıştır. 90’lı yıllar pop müzikte çığır açan dönemlerden biridir ve bu dönemde gençler arasında çok farklı akımlar gelişme göstermiştir.

 

90’lılarda Müziğin Yükselişi

Birçok dinleyici kitlesine hitap eden 90 dönemi şarkıcısı bulunuyor. Gerek arabesk gerekse pop alanında olsun öne çıkan şarkıcılar kişilerin duygularına tercüman olan son derece anlamlı şarkıların yorumlamasını yapmışlardır. 90’lı yıllarda hem yerli hem de yabancı müzik alanında önemli gelişmeler yaşanmıştır. Son derece etkileyici şarkıların bulunduğu dinleme listeleri günümüzde hala çok dinlenenler arasında yer almaktadır. Klasik olarak nitelendirilen bu şarkıları müzik indir seçenekleri ile sizler de indirebilir ve çok keyifli zaman geçirebilirsiniz. Eski dönemlerin şarkıları ve şarkıcıları arasında sayılabilecek birçok isim vuruyor. Kendi tarzları, özgün yorumları ile bu sanatçılar hiçbir zaman unutulmayacaklar arasında yer alıyor.

 

Dönemin En Çok Dinlenen Şarkıcıları

90 döneminin en çok dinlenen şarkıcıları arasında birçok isimden bahsedilebilir. Ancak bu isimler arasında bazıları çok daha fazla öne çıkmıştır. Bu isimler günümüzde de hala popülaritesini fazlası ile korumaktadır. Şarkıcılardan bazıları şunlardır:

 

  • Tarkan

Hiçbir zaman yaşlanmayan ve popülaritesini kaybetmeyen nadir şarkıcılarımız arasında yer alan Tarkan döneme Kıl Oldum Abi şarkısı ile damgasını vurmuştur. 1992 yılında çıkardığı profesyonel albümünde yer alan bu şarkı Tarkan’ın yorumu ile pop müzik dünyasının en çok dinlenen şarkılarından biri olmuştur. Bununla birlikte şarkıcı her çıkardığı albümle daha da fazla dinlenmeyi başarmıştır ve hiçbir zaman hayranlarının gözünden düşmemiştir. Kıl Oldum Abi şarkısı aynı zamanda Tarkan’ın ilk çıkış parçası olarak da bilinmektedir.

 

  • Demet Sağıroğlu

Güçlü yorumculardan ve söz yazarlarından birisi de Demet Sağıroğlu’dur. Romantik şarkıların en güzel yorumlayıcılarından biri olan Demet Sağıroğlu, Arnavut Kaldırımları şarkısı ile dinleyicilerinin gözünde önemli bir yer edinmiştir. Günümüzde hala sevilerek dinlenen şarkı klasikler arasında da gösterilebilir. Bununla birlikte Kınalık Bebek de şarkıcının eşsiz parçalarından biridir.

 

 

 

  • Sertap Erener

Yurt dışında katıldığı müzik yarışmasında aldığı birincilik ile müzik dünyasının en önemli destekçilerinden biri olan Sertap Erener, Sakin Ol isimli albümü ile dinleyici kitlesini bir anda etkilemeyi başarmıştır. Son derece iddialı bir şarkı listesi bulunan albüm pop müzik severlerin yakın takibinde uzun süre kalmıştır.

 

  • İzel, Çelik, Ercan Üçlüsü

Pop müzik alanında 90’lı yıllar başarılı grupların da çıkış yaptığı bir dönemdir. Bu dönemde Dönmelisin şarkısı ile son derece başarılı bir çizgi yakalayan İzel, Çelik ve Ercan üçlüsü müzik severlerin sevdiği bir grup olmayı başarmıştır. Son derece başarılı olan grup daha sonra dağılmış ve tek olarak sanat yaşamlarına devam etmişlerdir.

 

  • Grup Vitamin

Dönemin başarılı gruplarından birisi de Grup Vitamin’dir. 90’ların başında bulunan grupta önemli isimler vardır. Hem mizahi hem de eleştirel konulara ağırlık veren şarkıları ile öne çıkan grup Gökhan Semiz’in trafik kazasında ölmesi ile dağılmış ve grup üyeleri kendileri yollarına devam etmişlerdir.

 

90’ların En İyi Şarkıları

Mp3 indir seçenekleri ile dinleyebileceğiniz son derece geniş bir şarkı listesi bulunuyor. Dilerseniz kolayca bu şarkıları indirebilir ve kendi müzik arşivinizi oluşturabilirsiniz.

Hakkında