80’lerin En Çok Dinlenen Müzik Listesi

80’ler Türk Müziği bakımından son derece önemli bir süreçtir. Bu dönemde müzik kültürünün gerçek temellerinin atıldığı da söylenebilir. Günümüzde hala dinlenen ve çok geniş bir dinleyici kitlesi bulunan bu döneme damgasını vuran birçok sanatçı bulunuyor. Hatta günümüz müziğinin en temel ham maddesinin bu dönemde oluşturulduğunu söylemek de mümkün olacaktır. Her ne kadar dönemin birçok şarkısı arabesk kapsamına alınarak devlet kanallarında ekranlara getirilmese de bu dönemin müzik severleri müziği tam anlamı ile sarıp sarmalamıştır. 80’lerde en çok dinlenen müzik listeleri arasında birçok farklı şarkıyı görebilmek mümkün olmaktadır. 80’lere en çok damgasını vuran şarkıcılar da müziğin gelişimine önemli bir katkı sunmuştur.

 

Her Zaman Popüler Kalabilen Şarkılar

80 dönemi birçok farklılığın yaşandığı dönemlerden biridir. Farklı düşünce sistemlerinin geliştiği ve modanın kendine özgü farklı bir şekil aldığı dönemler arasındadır. Bu dönemlerde müzik de kendi kaderini çizmiş ve çok farklı tarzda yorumlanan şarkıların doğması sağlanmıştır. En iyi bestekarların ve yorumcuların damga vurduğu 1980 yılları müzik adına önemli gelişmelerin yaşandığı dönemler arasında yer almaktadır.

 

80’lere Damgasını Vuran Şarkıcılar Kimler?

80’li yıllar müzik devlerinin ortaya çıktığı bir dönemdir. Bu dönemde yapılan şarkılar hala popülaritesini korumakla birlikte günümüzdeki birçok şarkıcıya da ilham olmaktadır. Yeniden kliplendirilen ve yeniden yorumlanan şarkıların en önemli kahramanları ise özgün yorumları ile bu şarkılara ruh veren şarkıcılardır. 80’lere damgasını vuran şarkıcılar şunlardır:

 

  • Sezen Aksu

80 döneminin en popüler şarkıcıları arasında hiç kuşkusuz ilk sırada gelecek olan kişi Sezen Aksu’dur. Gerek aşkları gerekse yaşadığı çalkantılı hayat dinleyicinin her zaman ilgisini çekmiştir. Bununla birlikte Sezen Aksu hem çok iyi bir söz yazarı hem de çok iyi bir yorumcu olmayı başarmış şarkıcılar arasındadır. 80 yılında yaptığı albümde yar alan şarkılardan bazıları şunlardır: Dört Günlük Bir şey, Küçük Yaz Çiçeği, Bir Acı Kahvenin, Sensizim, Hani gibi parçalardır.

 

  • Erol Evgin

Çok dinlenen ve hala sevilen şarkıcılar arasında yer alan Erol Evgin de dönemin en popüler şarkıcıları arasında yerini almıştır. Efendi kişiliği yanında şarkıcının son derece duygusal aşk şarkıları ile dinleyici ile buluşması müzik sektörü açısından önemli bir gelişmedir. Özellikle Söyle Canım, İşte Öyle Bir şey en çok sevilen şarkıları arasında yer alıyor.

 

 

 

  • Zerrin Özer

Türk pop müziğinin önemli temsilcilerinden biri olan Zerrin Özer de dönemin sevilen şarkıcıları arasında yer alıyor. Güçlü sesi ve kendine özgü yorumu ile bu dönemde en çok tutan şarkıları arasında Gönül son derece popüler bir şarkıdır.

 

  • Nükhet Duru

Yaşlanmayan ve her yaş aldığında biraz daha güzelleşen Nükhet duru da listeye dâhil edilebilecekler arasında bulunuyor. Bu şarkıları arasında Seninle parçası ile öne çıkan şarkıcı son derece popüler bir sanatçı haline gelmiştir.

 

80’lı Yıllarda En Çok Dinlenen Şarkılar

İnsanların hiçbir zaman dinlemekten sıkılmadığı şarkılar arasında birçok farklı parça sayılabilir. Müzik indir seçenekleri ile de bu şarkıları indirebilir ve dinleme zevkine ulaşabilirsiniz. Bu dönem yalnızca Türkiye açısından değil dünya genelinde müzik atılımlarının yaşandığı bir dönemdir. Mp3 indir seçenekleri ile birçok farklı şarkıyı aynı anda indirebilir ve çok daha kaliteli bir müzik dinleme imkânı bulabilirsiniz. Erol Evgin’den Sezan Aksu’ya, Madonna’dan Janet Rushmore’ye kadar yerli ve yabancı birçok sanatçının en güzel müzik listelerini indirebilme imkânı bulabilirsiniz. En iyi şarkıları bir arada bulabilmek ayrıcalıktır.

Hakkında