Ziynet Sali Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Ziynet Sali 29 Nisan 1975 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde dünyaya gelmiştir. Babasının işinden dolayı ailesiyle birlikte İngiltere, Londra'ya yerleşmiştir. Burada altı yıl boyunca yaşamış olan Ziynet Sali, 7 yaşına geldiği zaman ailesiyle birlikte yeniden Kıbrıs'a dönmüştür. Burada yaşadığı dönemde eğitimini de burada almaya başlamıştır. Lise eğitimini Polatpaşa Lisesi'nde  almıştır. Lise eğitimi aldığı sırada, K.K.T.C Kültür Bakanlığı TSM korosunda en genç solistlik görevini üstlenmiştir. Sonraki sene TSM ve THM alanında eğitimler alarak, İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarı’na hazırlanmaya başlar. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Sanat Müziği bölümünün sınavını 1994 yılında başarılı bir şekilde kazanır ve yeni bir adım atar.

 

Ziynet Sali’nin Müzik Hayatına Girişi

Sınavı kazandıktan sonra İstanbul'daki müzik eğitimlerini de almaya başlamıştır. Konservatuvar eğitimine devam ettiği sıralarda, profesyonel sahne çalışmalarına da ara vermeden devam eder. Piyano eşliğinde Latin ve İngilizce şarkılar söyler. Bu adım müzik kariyeri için büyük bir adımdır. Konservatuara devam ederken müzikten uzak durmaz ve birçok müzikhol ve eğlence merkezlerinde müzik yapmaya devam eder. 1999 yılında Konservatuardan dördüncü olarak mezun olur. Müzik öğretmeni olmak isteyen Ziynet Sali, atama olmaması sebebiyle müzik kariyerine devam eder. Dönemin en popüler plak şirketlerinden olan Dost müzikle çalışmaya başlar ve Kıbrıs'a gittiği tatil sonrası hayatı dönüm noktasına girer.

 

Ziynet Sali'nin Albümleri

2000 senesinde Dost plak tarafından ilk albümü yayınlanır. BA-BA isimli şarkısıyla büyük bir ses getirir. Şarkıyı Yunanca aksanıyla söyler ve bu çok beğenilir. Bunun üzerine Yunanca üzerinde ilerlemeye karar verir ve çalışmalarına bu yönde devam eder. Repertuarlarında Yunancaya daha fazla yer verir. Jennifer Lopez'e çok fazla benzetilen Ziynet Sali, iki dilde "Amman Kuzum" adlı şarkıyı seslendirir. "Zordur Oğlum" adlı şarkısıyla Euoredance 2007 yarışmasında dikkatleri çeker ve yarışmayı birincilikle bitirir. 2006 yılında üçüncü albümünü çıkarır. "Mor Yıllar" adlı albümüyle yine başarısını gözler önüne serer. 2008 yılında çıkarmış olduğu "Herkes Evine" albümüyle de başarılarına bir yenisini eklemiştir. Bu albümde Sinan Akçıl, Sezen Aksu gibi isimlerin şarkıları da bulunmaktadır.

 

Başarıları

Yunan televizyon ve radyolarına konuk olarak alınmış olan sanatçı bir çok projede yer almıştır. Selanik ve Atina gibi yerlerde başarılı konserlere imza atmıştır. "Son Osmanlı Yandım Ali" filminde de oyunculuğundan söz ettirmiştir. Ayrıca 2014 yılında Emre Aydın, Armağan Çağlayan, ve Ömer Karacan gibi isimlerin de yer aldığı Star Işığı X Factor  yarışmasında jürilik yapmıştır.

 

Çıkardığı Single'lar

2008 yılında Bizde Böyle adlı single'ını çıkardıktan sonra, 2010 yılında Rüya adlı single çıkarmış ve aynı yıl Bize Yeter adlı single'ı da çıkarmıştır. Hemen arkasından 2012 yılında Alışkın Değiliz adlı single'ıyla müzik dünyasına damgasına vurmuştur. 2001 yılında Ba-Ba albümünü çıkardıktan sonra 2004 yılında Amman Kuzum albümünü çıkarmıştır. Sonrasında albümlerini 2005 yılında Chiculata+1 (Amman Kuzum) albümü takip etmiştir. 2006 yılında da boş durmayarak Mor Yıllar albümüne imza atmıştır. 2008 yılında Herkes Evine, 2012 yılında Sonsuz Ol, 2013 yılında ise Gelemiyorum Yanına adlı albümünü çıkarmıştır

 

Evliliği

Bir süre birlikteliği olduğu gitaristi ile Girne'de nikâh masasına oturmuş ve Erkan Erzurumlu’yla mutlu bir evlilik yapmıştır. İkilinin arasında 10 yaş fark olsa da bu onlar için sorun teşkil etmemiş ve birlikteliklerini olumsuz anlamda etkilememiştir. Dizilerde de konuk oyuncu olarak bulunan başarılı sanatçı, mutlu evliliğiyle de dikkatleri üzerine toplamayı başarmıştır.

Ziynet Sali Hakkında