Zeynep Casalini Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

3 Ekim 1970 tarihinde İstanbul'da doğan Zeynep Casalini şarkıcı, söz yazarı, oyuncu ve müzisyendir. 1988 yılından bu yana etkin müzik hayatı olan sanatçı; TMC, Mess ve Eflatun Müzik gibi müzik şirketleriyle çalışmıştır. Sanatçı hem anne hem de baba tarafı sanatçı olan bir aileden gelmektedir. Annesi oyuncu Deniz Türkali ve babası ise İtalyan şarkıcı Ernesto Casalini'dir. Sanatçının anne tarafından dedesi ünlü yazar Vefat Türkali; dayısı ise senarist ve yönetmen Barış Pirhasan'dır. Ayrıca sanatçının kızı Ceren Sarp ise 'Bodrum Masalı' Seviyor, Sevmiyor gibi dizilerde rol almış bir oyuncudur. O da müzisyen Necmettin Engin ile evlenmiştir.  Sanatçının; "Hayat Kendisini Seçsin" (21. sıra) ve "Kim Galip Çıkar" (36. sıra ile) Music Pop Türkiye listelerine giren şarkıları da mevcuttur. Ayrıca vegan olan sanatçı; Bodrum'da vegan bir kafe açmıştır.
 

Sanatçının İlk Yılları
 

Deniz Türkali İtalyan bir babanın ve Türk bir annenin kızıdır. Sanatçı bir aileden gelmesinden mütevellit 9 yaşında Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ile tanışıp sanat hayatına başlamıştır. Sanatçı 1985 yılında Bilsak Tiyatro Atölyesi'nde tiyatro çalışmalarına başladı. Amatör bir oyuncu gurubuyla bir dönem tiyatroyla ilgilendi. Lise yıllarında 1988'de ev arkadaşı olan tiyatro ve sinema sanatçısı Yasemin Alkaya sayesinde baba mesleği olan şarkıcılığa başlamıştır. İlk olarak; İtalya'da bir Rock müzik gurubuyla sahne aldı. İngiltere'de bir caz kulüpte şarkıcılık yaptı. 1990 yılında Marmaris'e yerleşen sanatçı, sahne çalışmalarını burada sürdürdü.
 

1995 ve Sonrası
 

1995 yılında İstanbul'a dönen sanatçı geri vokallik kariyerine başladı. Asya isimli şarkıcıya ve o yıllarda 'Laf Lafı Açıyor’ isimli bir Talk Show yapan Cem Özer'e vokalistlik yaptı. Yönetmen Atıf Yılmaz ile çalışmaya başlayan Zeynep Casalini; Atıf Yılmaz'ın yönettiği bir kısa filmde 'Kazandibi Tavukgöğsü'nde oyunculuk yaptı.  Hem anne mesleği olan oyunculuğu hem de baba mesleği şarkıcılığı başarılı bir şekilde icra eden sanatçı pek çok ünlü ismin de vokalistliğini yapmıştır. Ferda Anıl Yakın, Sibel Alaş gibi isimlerin yanı sıra Emel Müftüoğlu, Sezen Aksu ve Ajda Pekkan gibi isimlerin vokalistliğini yaptı. Ayrıca sanatçı davul çalabilmektedir. Hatta Sezen Aksu'nun Açıkhava Tiyatro konseri sırasında davul çalarak da ilgi toplayıp dikkat çekmeyi başarmıştır. Ayrıca Sanatçı; Sezen Aksu'ya ait olan "Duvar" isimli parçasını Aranjör Sinan Akçıl ile beraber çıkardığı albümünde seslendirmiştir.
 

Albümleri
 

Zeynep Casalini uzun yıllar hem oyunculuk hem de müzisyenlik yapsa da ilk stüdyo albümünü 12 Ekim 2004'de çıkarmıştır. 12 şarkı yer alan albümün prodüktörlüğünü ve Düzenlemesini Sinan Akçıl yapmıştır. Albümde Özlem Dinçkaya, Alper Narman, Fettah Can, Müfide İnselel ve Sezen aksu gibi isimlerin söz ve besteleri bulunur. Albümün ilk video klip şarkısı olan "Ne Yapsam" 2 Kasım 2004'te; "Duvar 25 Ocak 2005'te; "Delilik" 21 Mayıs 2005'te; "Refakatçı" 5 Eylül 2005'te ve albümün son video klibi ise 23 Ocak 2006'da "Amacım Yok" şarkısı olmuştur.
 

Sanatçının ikinci stüdyo Albümü ise 28 Mayıs 2008'de çıkan "Kim Galip Çıkar” albümüdür. 10 şarkının yer aldığı albümde Pervin Okay, Murathan Mungan, Sunat Özgür, Ertuğ Erkin, Kenan Vural, Genco Arı, Can Alper, Hakan Caneroğlu, Nedim Ruacan ve Erdem Yörük gibi müzisyenlerin imzasını taşıyan albüm küresel ısınma ile dünyanın kötü gidişatına duyarlılığı konu edinmiştir. Albümde yer alan Nilüfer şarkısı, 25 Kasım 2007, Hayat Kendisini Seçsin" 28 Mayıs 2008 ve "Kim Galip Çıkar" ise 7 Ocak 2009'da video klipleri olarak yayınlanmıştır.

Zeynep Casalini Hakkında