Zeynep Bastık Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Zeynep Bastık

Zeynep Bastık 1991 İstanbul doğumludur. 1.65 boyunda, 53 kilo ve Yengeç burcudur. Orta ve lise öğrenimini İzmir'de tamamlamıştır. Anneannesi eski bir Türk Halk Müziği sanatçısı olup aynı şekilde dedesi de bağlama sanatçısıdır. Teyzesi de konservatuarda öğretim görevlisi olunca çocukluğu müzik ve sanatla iç içe geçmiştir. Müzik ve dans ve tiyatroya da ilgi duymaya başlayan Zeynep Bastık 17 yaşındayken Anadolu Ateşi ile profesyonelliğe adımını atmıştır. Dansla birlikte özel bir tiyatroda oyunculuk dersleri de alarak tiyatro oyunlarında da yer almaya başlamıştır.
 

Profesyonel Müzik Hayatına İlk Adım

Zeynep Bastık 2010 yılında İzmir de iken Jackpot adlı bir grupla tanışmasıyla profesyonel müzik hayatına girişi gerçekleşmiştir. Yaklaşık 2 sene bu grupla şehir şehir dolaşıp müzik yapmıştır. Ve bu dönemlerde Murat Dalkılıç ile yolları kesişince müzik hayatı Dalkılıç'ın vokalisti olarak devam etmiştir. İlk tanınması da Dalkılıç'ın albümündeki “Lüzumsuz Savaş” adlı şarkıda düeti ile olmuştur. 3 sene vokalistlik devam etmiştir. 2014 yılında ilk single “Fırça” müzikseverlerine sunar. Ve artık Youtube mp3 ve müzik  hayatı solo kariyer şeklinde devam etmeye başlayacaktır.
 

Film ve Dizi Kariyeri

Zeynep Bastık sevilen parçaların coverlarını seslendirmedeki başarısı ile dikkat çeken biri olmuştur. Özellikle Ezhel'in Felaket şarkısına yaptığı cover internette en çok dinlenenler arasında yerini almıştır. Şu sıralar müzik çalışmaları yanı sıra oyunculuğa da hayatında yer vermesi dikkat çekici bir durum halindedir. “Yasak Elma” adlı dizide İrem karakterine hayat vermektedir. Daha önce de “Adı Mutluluk “ve “Umuda Kelepçe Vurulmaz” adlı dizilerde oyunculuk yapmıştır. Özellikle “Adı Mutluluk” dizisinde “Bırakman Doğru mu?”,” Her Yerde Sen” ve “Fırça” gibi sevilen şarkılarını seslendirerek deyim yerindeyse piyasada kendini göstermiştir.
 

Oyunculuk Eğitimi İle Sinema ve Dizi Sektörüne Girişi

Zeynep Bastık güzel sesinin yanı sıra aldığı oyunculuk eğitiminin de meyvelerini yemektedir. 4 dizi çalışmasından sonra en son 2019 tarihinde Fox Tv de yayınlanan “Yasak Elma” dizisine dahil olmuştur. Dizi zaten 2 sezondur kendisini benimsetmiş olduğundan Zeynep Bastık için oyuncu olarak katılıp katılmama riski yaşamamıştır. Kadroda İrem karakterini canlandıran Bastık; bir barda solistlik yapan karakteri oynamaktadır. Burada hem oyunculuk performansını hem de şarkıcılığını aynı anda gösterme şansına sahip olduğundan Yasak Elma sanatçı için biçilmiş kaftan niteliğindedir. Başarılı bir ses, eğitimli bir oyuncu, genç bir yaş, çeşitli sanatçılarla sahne deneyimi ve vokalistlik deneyimi birlikte olunca ortaya işte böyle Zeynep Bastık gibi kaliteli isimler çıkmaktadır. Müzik artık genç seslere aç bir dönemde olduğundan; iyi bir ses ve her şeyden önemlisi eğitimli bir ses olduğunda; işte Zeynep Bastık'a yaptığı gibi kucaklamaktadır.
 

Zeynep Bastık Özel Hayatı 

Hem şarkıcı hem oyuncu olan Zeynep Bastık şu sıralar Çukur dizisinin Aliço'su olan ve çok sevilen oyunculardan Rıza Kocaoğlu ile bir birliktelik sürdürmektedir.

Zeynep Bastık müzik ve oyunculuğu aynı anda götürmenin hızlı sarhoşluğu içerisinde yaz mekanlarındaki performanslarında da dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Zeynep Bastık aslında kendi kitlesini en başlardan beri kendisi kurmuştur. Açtığı Youtube kanalı ile hızlı bir kitle oluşumuna girmiştir. Kendi parçalarının dikkat çekiciliğinin yanı sıra aslında en çok cover şarkılar ile ön plana gelmiştir. Durum öylesine Zeynep Bastık lehine gelişmiştir ki; şarkıların asıl sahibinden çok daha güzel bir okuma ile karşı karşıya kalan müziksever sevgisini konserlerini doldurmakla göstermiştir.
 

Zeynep Bastık Ve Açıkhava Konser Heyecanı

Zeynep Bastık için yazın son günleri olarak değerlendirilen Ağustos ayı içerisinde; sanatçılar için büyük heyecan kaynağı olan İstanbul Harbiye Açık hava sahnesi başta olmak üzere çeşitli yazlık mekanlarda konserler vermeye hazırlanmaktadır. Bu yerler arasında Altınoluk, Kuşadası, Bodrum, Çeşme, Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Gaziantep yer almaktadır.

Zeynep Bastık Hakkında