Zakkum Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Zakkum grubu aslında 1999 yılında Ankara 'da Raindog adıyla kurulmuş Türk Alternatif Rock müzik grubudur. Cem Senyücel, Yusuf Demirkol ve Eren Parlakgümüş ile başlayan gruba daha sonra Emre Yılmaztürk de katılmıştır. Pop-Rock tarzında kurulmuş olan grup 2004'e kadar yaptıkları cover parçalar yanı sıra kendi eserlerini de seslendirmeye başlamışlardır. Çıktıkları bar programlarında kışkırtıcı biraz sınırları zorlayan sahne performansları konuşulmaya başlanmıştır. Aykırı bir duruşları ve şarkılarında da kendilerine özgü bir cover sergilemeleri dikkat çekmiştir.
 

Zakkum İsmini Almaları
 

2005 yılında İstanbul'da sahne almayı başlamaları ile isimleri duyulmaya başlayınca albüm çalışmalarına ağırlık vermeye karar vermişler ve bu arada da isimlerini Zakkum olarak değiştirmişlerdir.
 

2007 tarihinde ilk albümleri Zehr-i Zakkum 2011 de 13 albümü, 2012 de Ben Böyle Değildim albümlerini çıkarmışlardır. İlk albümlerinde Seyyal Taner ve Teoman ile yapılan düetler albümü özel tutmayı başartmıştır. Aslında bu albümden önce çıkardıkları single olan Ah Çikolata Rock müzik piyasasında başarılı bir kliple ilk olma özelliğindedir. Grubun solisti olan Yusuf Demirkol sahnedeki duruşu, konuşması hatta hatta ses tonu ve rengi ile Rock piyasasında bilinen bir sima olmayı artık başarmıştır. Bu farklı karakter sayesinde Zakkum grubu artık görsel, yazılı ve sanal yayında da yer almaya başlamıştır.
 

Zakkum Grubunun Davulcusu Cem
 

Grubun davulcusu olan Cem Senyücel; bu grubun kurulduğu günden bu yana değişmez elemanı olmasının yanı sıra albümdeki şarkı sözlerine imza atan kişidir. Bu da Türkiye de davulcuların; müzisyenlik yönünün yanı sıra farklı bir özelliğinin de olduğunun bir göstergesi olmuştur.
 

Teoman'la düet yapılan Zehr-i Zakkum şarkısının klibi çok dikkat çekici olmuştur. Bu bir animasyon klibi olup, 2D 3D kullanılarak uygulanmıştır. Grubun tüm elemanları aslında ayrı bir karakteri canlandırırcasına bir tip olduğundan bu durum bilgisayar ortamında değerlendirilip tekrar yaratılmıştır. Bu albüm sonrasında Ahtapotlar adlı şarkıya klip gelmiş bu arada da yani animasyon eklemeleri kullanılmıştır. Başarısı da listelerde zirveyi zorlamıştır. 4 erkeğin 20 seneden fazla birlikte müzik yapmasını ve bir grubu ayakta tutabilmelerini ciddi bir başarı olarak kabul etmektedirler. Aralarındaki sevgi sayesinde hem müzikte üretkenlik hem de grup olarak kalabilmenin zorluklarını aşabilmek olduğuna inanmaktadırlar.
 

Zakkum Grubunun Gitaristi Eren
 

Grubun gitaristi olan Eren Parlakgümüş ise gerek tarzı gerek siması ile grubun vazgeçilmezi olması yanı sıra bestelerin üzerinde emeği bulunmaktadır.
 

Zakkum grubu ilk kurulduğundan daha çok yabancı şarkıların coverları üzerinde durulduğundan Türkçe şarkı çalıp söyleme durumları yaşanmamaktaydı. Ancak Türkiye de yaşadıklarından Türkçe sözlü şarkılar yapmanın gerekliliğine inanarak Anason şarkısını ortaya çıkardılar. Şarkıları içerisinde hala çok sert olanları da mevcut ancak Anason ile bu zincirlerin kırıldığını düşünmektedirler. Amaçları her zaman farklı şeyler denemek, üretmek olmuştur.
 

Grubun Teoman Hayranlığı 


Grubun tüm üyelerinin genel olarak bir Teoman hayranlığı mevcuttur. Teoman'ın yıllar boyunca hiç değişmeyen bir duruşu olduğunun, şarkıları yazması, bestelemesi, okuması ve Rock'tan hiçbir zaman kopmaması gibi sağlamlığı söz konusu olduğundan bu hayranlık artık bir örnek alma boyutuna girmiştir.
 

Zakkum grubunun genel olarak şarkılarında bir hüzün hakimdir. Yalnızlık, terk edilme, terk etme konularını şarkılara dökmeyi sevmektedirler. Müzikal anlamda da karakteristik anlamda da duruşları her zaman başına buyruk olmuştur. Müzik piyasasında istediğini yapmak durumu maalesef ki mümkün olamadığından; bunu yapabilmekten ve bunu seyircisine hissettirebilmekten yana mutludurlar. Bu mutluluğu hisseden ve alan seyircisi de onlar sahnede iken dinlemekten, izlemekten yana keyifleri yıllar boyu yerinde kalmıştır. Özellikle üniversite öğrencilerinin favori grubu olan Zakkum, alternatifliği ile daha yıllar boyu bu farkını   devam ettireceğini göstermektedir.

Zakkum Hakkında