Yurtseven Kardeşler Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Almanya’da yaşayan aslen Sivaslı olan 5 kardeşin oluşturduğu bir müzik grubudur. Grubun ismi kardeşlerin soy isimlerinden gelmektedir. Anne ve babalarının teşviki ile müziğe atıldılar. İlk olarak 1985 ve 1987 yıllarında albüm çıkardılar. Almanya’nın önde gelen müzik kanallarından ZDF ile Nachbarn in Europa programına davet edildiler. 1996 yılından itibaren dört tane daha albüm çıkaran Yurtseven Kardeşler bu sayede büyük gelişim göstermeyi başardılar. Özellikle Avrupa Müzik tarafından piyasaya sunulan Şimdi Halay Zamanı albümüyle çıkış yaşadılar. Bu albümün satış grafiğinden dolayı MÜYAP tarafından ödül aldılar.

 

Yurtseven Kardeşlerin Müziğe Atılımları

5 kardeşten oluşan grubun ilk olarak müzikle tanışması 1969 yılında en büyük kardeş olan Hüseyin ile başladı. Daha sonra kardeşi Hasan Yurtseven ile beraber 1974 ve 1978 yılları arasında düğün, gazino, canlı müzik gibi mekânlarda amatör olarak sahne aldılar. 1978 yılından sonra ise ekibe diğer kardeşlerden Mustafa ve Zeynep Yurtseven’in gruba dâhil olmasıyla grubun ilk adımları atıldı. Gruba son olarak 1987 yılında en küçük kardeş İsmail Yurtseven dâhil oldu.

1988 yılına kadar 5 tane albüm ve 12 tane de şarkılarına video klip çektiler. Şarkılarını kendilerine ait olan stüdyolarında gerçekleştirdiler. Kayıtları, düzenlemeleri, aranjeleri, yönetmenlik ve miksajlarını kendileri üstlenmektedir. Albümlerinde çaldıkları bütün aletleri kendileri kullanmaktadır. Anadolu’nun halayını Türkiye ve Avrupa’daki diskotek ve barlara kadar ulaştırmayı başardılar.

 

Grubun Üyeleri

Hüseyin Yurtseven 15 Temmuz 1961 yılında Sivas’ta dünyaya geldi. Bilgisayar Mühendisliği ve Elektronik Mühendisliği mezundur. Basgitar, elektronik gitar, bağlama ve keyboard çalabilen Hüseyin Yurtseven aynı zamanda grupta besteci, solist, ses yönetmeni ve yapılan müziklerin teknik sorumluluğunu üstlenmektedir.

Hasan Yurtseven 2 Mayıs 1965 yılında Sivas’ta dünyaya geldi. Elektrik ve Elektronik teknikerliği bölüm mezunudur. Akustik gitar, basgitar, bağlama, elektronik gitar, buzuki ve keyboard çalabilen Hasan Yurtseven aynı zamanda söz yazarı, besteci ve solist olarak gruba destek vermektedir.

Mustafa Yurtseven 28 Kasım 1966 yılında Sivas’ta dünyaya geldi. Otomotiv Teknisyenliği bölümü mezunudur. Percussion ve davul çalabilen Mustafa Yurtseven aynı zamanda tonmayster ve miksajcı olarak görev yapmaktadır.

Zeynep Yurtseven 14 Ocak 1969 yılında Sivas’ta dünyaya geldi. Elektronik Yüksek Mühendisi mezunudur. Bilgi İşlem uzmanlığı bulunmaktadır. Aynı zamanda besteci, solist ve söz yazarı olarak gruba destek vermektedir.

İsmail Yurtseven diğer kardeşlerden farklı olarak Sivas dışında dünyaya gelen ve bekâr olan tek kardeştir. 5 Temmuz 1978 yılında Almanya’da dünyaya geldi. Elektronik Mühendisliği mezunudur. Keyboard, ud, bağlama, keman, kanun, elektronik gitar, zurna, buzuki, yaylı tambur çalabiliyor. Aynı zamanda söz yazarı, solist, rapçi ve besteci olarak gruba destek vermektedir. İsmail Yurtseven aynı zamanda gruptan bağımsız olarak albümler çıkarmış ve hafızalarda İsmail YK olarak yer almıştır.

 

Yurtseven Kardeşlerin Albümleri

Yurtseven Kardeşler 1985 yılında Dom Dom isimli bir albüm çıkardılar. Bu albüm 10 şarkıdan oluştu. 1987 yılında kardeşler Sen Yolcumsun isimli yeni bir albüm çıkardılar. Bu albüm 13 şarkıdan oluştu. 1996 yılında uzun bir aradan sonra çıkarılan Bir Tek Sen Barış Olsun isimli albümüyle müzik piyasasına geri döndüler. Tam 16 şarkıdan oluşan albüm 850.000 satış tirajına ulaştı.

1998 yılında ise Toprak İsimli albüm çıkardılar. Albüm 14 şarkıdan oluşmaktadır. 2001 yılına gelindiğinde Of Anam Of isimli albüm çıkardılar. Bu albüm ise 15 şarkıdan oluşmaktadır. 2005 yılında tamamen Anadolu kültürünü yansıtan halaylardan oluşan 10 şarkılık Şimdi Halay Zamanı isimli albüm çıkardılar. 2007 yılında 14 şarkıdan oluşan Sen Hiç Âşık Oldun Mu? İsimli albümden sonra uzun bir süre albüm çıkarmadılar. 12 yıl aradan sonra sevmeseydin isimli single çalışmalarıyla geri döndüler.

Yurtseven Kardeşler Hakkında