Yudum Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Yudum'un annesi Erzincanlı babası ise Ardahanlıdır. Yudum 1978 yılında babasının şehrinde doğmuştur. Yudum'un doğumundan yaklaşık 6 ay sonra aile İstanbul'a taşınmıştır. Sanatçının dedesi ve babası müzikle ilgilenmiştir. Bununla birlikte Yudum'un eğitiminde babası Davut Tatar'ın büyük bir yeri olmuştur.

Özellikle 1989 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk musikisi Devlet Konservatuarı sınavlarına girmeden önce Davut Tatar bizzat kendisi çalıştırmıştır. Yudum bu sınavda başarı elde etmiştir. Yudum'un bu sınavı başarıyla geçmesindeki en büyük katkı babası Davut Tatar'a aittir.

 Aynı İstanbul'daki Gülhane'de yapılan bir yarışmaya katılmış bu ses yarışmasında birincilik elde ederek "Altın Lale" ödülünü kazanmıştır. Üniversitesi olan İTÜ'yü iyi bir dereceyle bitirmiş 2001 yılında üniversiteden mezun olmuştur. 

 

Yudum'un Müzik Dünyasına Girmesi 

Yudum 1997 yılında Nejat Alp'e ait "Neredesin" isimli albümü seslendirerek müzik dünyasına giriş yapmıştır. Aynı zamanda eğitim hayatını da sürdürmekte olan Yudum Nejat Alp'in bu parçasını da seslendirmeyi çok istemiştir. O yüzden de 1997'de düetle bu müziği piyasaya çıkarmıştır.

Bu seslendirmeden sonra piyasadaki birçok müzik ile ilgilenen kişilerin dikkatini çeken Yudum Ulus Müzikle anlaşarak çalışmalarına devam etmiştir. 1998 yılında ilk albümü olan "Bir Yudum Sevgi" adlı eseri çıkarmıştır. 350 binlik satış rakamıyla yine dikkatleri üzerine toplamıştır. 2000 yılında "Yaban Gülü" adlı eserini çıkarmış. Daha sonra 2003 yılından "Yollar Hasta Ben Yorgunum"  adlı eseri çıkarmıştır.
 

Yudum İçin Yükselen Kariyer Yılları

2007 yılında "Türlü Türlü" isimli eseri yazmış ve seslendirmiş. 2009 yılında ise "Haber Saldım" müzikleri ile ön plana çıkmıştır. Yudum akademik eğitimine de ara vermeyen halen yüksek lisans müzik alanında yüksek lisans eğitimini başarı ile tamamlamış bir sanatçıdır. Bu konuda akademik bir bilgiye sahip olup öğrencilerini yetiştirmek istemektedir.

Yudum genel olarak Türk halk müziği ile ilgilenmiştir. Aynı zamanda 2.Sayfa programında konuk olarak ağırlanmıştır. Şu anda pek göz önünde bulunmayan Yudum Üniversitede yüksek lisans yapmış ve bu alandaki çalışmalarına devam etmektedir.

 

Yudum Hakkında Bazı Bilgiler 

Yudum'un dedesi bir halk ozanıydı dedesinin ismi Enver Tatardır. Yudum'un ailesinde bulunan kişiler en az bir enstrüman çalmakta olup o yüzdende Yudum'un müziğe karşı bir ilgisi  oluşmuş. Yudum'un ailesi Yudum'un sanata ve müziğe yönelmesini sağlamışlardır. 11 yaşında Gülhane ses yarışmasında 1. olmuş aynı zamanda ortaokul Lise eğitimini İTÜ 'de tamamlamıştır.

Yudum 2001 yılında İstanbul Avcılar'da Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı  özel bir eğitim kurumu olan müzik merkezini oluşturmuştur. Bu müzik merkezine kendi ismini vererek Yudum müzik merkezi haline getirmiştir. Yudum'un eşi Erol Koraldır.



Bu evliliğinden 2013 yılında Asel Karen isimli bir kız çocuğu dünyaya gelmiştir. Yudum aynı zamanda şarkılarının sözlerini yazarak bestelemiştir.

 

Yudum'un Albümleri

Söz yazarı, besteci olan Yudum'un albümlerinden en çok dilden dile dolanan Halk Müziği dalında verdiği abim "Kara Gözlüm" "Haber Saldım” "Pırıl Pırıl" yetmedi "Yaban Gülü"  "Bir Yudum Sevgi" yorgunum gibi albümleri bulunmaktadır. Hemen hemen duygusal alanda yazan Yudum bu albümlerinde büyük bir başarı elde etmiştir.

Yine müzik videolarının bulunduğu albümleri "güle güle" "cumartesi" gibi albümlerinde müzik  videoları da bulunmaktadır. Yudumun mütevazı kendi halinde bir hayatı vardır. Ailesiyle olan bağı  kuvvetli ve onlarla yaşamayı seven biridir.

Yudum'un albümleri içerisinde en çok dinlenen "Kara Gözlüm'dür" ilk çıktığı zaman kimsenin dilinden düşmeyen albüm şu anda da hala söylenmektedir. Farklı tarz ve şekillerde de söylenmiş olan albüm hala popüler bir şekilde kendini korumaktadır.

Yudum Hakkında