Yıldız Tilbe Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Yıldız Tilbe Biyografisi
16 Temmuz 1966 yılında hayata gözlerini açtı. Yıldız Tilbe İzmir’de dünyaya geldi. İzmir’in Gültepe semtinde doğan ünlü şarkıcı, kürt kökenli bir vatandaşımızdır. Kendisi ile birlikte altı kardeşi vardır. Ailenin en küçük çocuğu Yıldız Tilbe’dir. Kendi ailesi kızlarına Yadigâr diye hitap etmeye başlamıştır. Babası Ağrılı, annesi Tunceli ilindendir. Babasının adı Ali, annesinin ise Altun ’dur. Babasının tam kalıcı bir mesleği yoktur. Sezonluk işçilik yaparak hayatını devam ettiriyordu.

Küçük Yaşta Evlendi

Ortaokulunu Mustafa Balan kuşunda devam ettirdi. Okula devam ederken aniden bırakma kararı aldı. Ufak yaşına rağmen her zaman şarkı söylemeye başladı. Yıldız Tilbe henüz 18 yaşına bile gelmeden evlenmiştir. Evliliği düzgün gitmemesine rağmen, bu evliliğin den, Sezen Burçin isminde bir kız çocuğu olmuştur. Güngör Karahan ile olan evliliği ancak 5 yıl sürmüştür. 5 yılın ardından Yıldız Tilbe Güngör Karahan’dan boşanmıştır. Eşinden ayrıldıktan sonra Yıldız Tilbe şarkıcılık anlamında iş yapmaya karar vermiştir. İzmir'de bulunan çeşitli gece kulüplerinde sahne almaya başlamıştır. Yıldız Tilbe sahneye ilk adımı 1990 yılında atmıştır.
 

Sezen Aksu Yıldız Tilbe’yi Dinlemeye Geldi

1991 yılında isminin duyulmaya başlandı zamanlarda, sesinin güzelliği Sezen Aksu'ya kadar gitmiştir. Ve bir gün ansızın Sezen Aksu, çalıştığı gece kulübünde Yıldız Tilbe’yi dinlemeye gelmiştir. Burada Tilbe’den etkilenen Aksu, onun vokali olmasını ister ve sezen Aksu’nun evinde yaşamaya başlar. Sezen Aksu’nun birçok konserinde yer almıştır. Bir süre sonra Sezen Aksu İle ayrı ayrı yollar da ilerlemeye karar verir. Ardından birçok gece kulübünde çıkmaya başlar. Solistlik teklifleri devam Yıldız Tilbe, Cem Özer’in programında solist olarak devam eder.
 

İlk Albüm Delikanlım 

Program devam ederken Yıldız Tilbe'nin ünü artmaya başlamıştır. Cem Özer'in programında solistlik yaparken birçok albüm teklifi almıştır. 1994 yılında ilk albümü delikanlımı piyasaya sürmüştür. Albümü büyük ses getiren Yıldız Tilbe, dönemde birçok ünlü sanatçıya şarkı vermiştir. Yıldız Tilbe'nin 1996 yılında evine Narkotik Şube tarafından bir baskın düzenlenmiştir. Ne yazık ki Yıldız Tilbe'nin evinde esrar bulunmuştur. Bu üzücü olay sonrasında Yıldız Tilbe tedavi olmaya karar vermiştir. Bir süre hastanede yattıktan sonra esrardan kurtulmuştur. Aynı yıllarda yapmış olduğu albümü ile beklediği başarıyı yakalayamayan Yıldız Tilbe, bir süre sessiz kaldı.
 

Gülüm Albümü İle Yeniden Çıkış

Yıldız Tilbe'nin 2001 yılında çıkarmış oldu “Gülüm” albümü ile isminden tekrar söz edilmeye başlamıştır. Yıldız Tilbe bu sürede ününü devam ettirmeyi başarmıştır. 2002 yılında çıkardığı “Haberin Olsun” albümü ile resmen devleşmiştir. Arka arkaya albüm çıkaran Yıldız Tilbe kendinden söz ettirmeyi başarmıştır. 2003 yılında çıkardığı “Yürü Anca Gidersin” adlı şarkısı ile tüm listelerde bir olmayı başarmıştır. Albümdeki her şarkı ilgi odağı olmuştur. Hala sevilerek dinleniyor. Yıldız Tilbe sürdürdüğü sanat hayatı boyunca sayısız ödül almıştır. Şu anda bile hala başarılı ve iyi bir sanatçı, aynı zamanda besteci olarak görülüyor.

Kansere Yakalandı

Yıldız Tilbe çeşitli hastalıklar geçirmiştir. Fakat bunlardan en önemlisi 2004 senesinde geçirmiş olduğu rahim kanseridir. Bu hastalığı sevgilisinden ayrıldığı için geçirdiğini söylemiştir. Yıldız Tilbe tedavi görerek rahim kanserinden kurtulmuştur. Daha sonraları ise birçok albüm yapmıştır. Yaptığı her albümdeki şarkılar her zaman sevilerek dinlenmiştir. Günümüzde hala en çok sevilen ve dinlenen şarkıcılardan bir tanesidir. Aynı zamanda şarkı yazdığı için birçok sanatçıya şarkı vermiştir. Yeni nesil sanatçıların çoğunun çıkış parçası Yıldız Tilbe’ye aittir. Yıldız Tilbe yıllar içerisinde, çeşitli sanatçılar ile düetler yapmıştır. Bu düetler de ilgi odağı olmuştur. Gelmiş geçmiş en iyi fantezi ve arabesk şarkıcısı diyebiliriz.

Yıldız Tilbe Hakkında