Yalın Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Müzik, birçok insanın hayatının parçasıdır. Ä°nsana ait duyguların notalarla birleÅŸmesiyle ortaya çıkan müzik, kendi içinde çok sayıda türe ayrılır. Türk müziÄŸinde de farklı farklı türler bulunmaktadır. Pop müzik, bu türlerin içinde en çok dinlenilen türlerden biri olma özelliÄŸi taşır. Pop müziÄŸi zenginleÅŸtiren pek çok eser bulunduÄŸu gibi bu türde besteler yapan sanatçıların sayısı da çoktur. Pop müzik türünde ÅŸarkıları bulunan sanatçılardan biri de Yalın'dır. 

 

Yalın’ın Hayatı

Hüseyin Yalın veya bilinen ismiyle Yalın, 30 Mart 1980 tarihinde Ä°stanbul'un NiÅŸantaşı ilçesinde dünyaya gözlerini açmıştır. Gazeteci Ferai Tınç'ın yeÄŸeni olan Yalın'ın annesinin ismi Figen, babasının ismi ise Kamil'dir. Sanatçı, ilköÄŸrenimini Ataköy Ä°lköÄŸretim Okulu’nda tamamlamıştır. Sanatçı ilkokul yıllarında, pilot olmak istiyordu.

Yalın'ın müzikle ilk tanışması, babasının ona evde kendi gitarıyla 'Gipsy Kings' adlı grubun ÅŸarkılarını çalmasıyla olmuÅŸtur ve bu sanatçının müziÄŸe olan ilgisini arttırmıştır. Saint Michel Fransız Lisesi'nde eÄŸitim gören sanatçı, lise yıllarında ilk bestelerini yapmıştır. DoÄŸan Canku ve Yurdaer DoÄŸulu müzik okullarında gitar eÄŸitimi almıştır. Ä°stanbul Bilgi Üniversitesi'nde Ekonomi eÄŸitimi gördüÄŸü sıralarda beste çalışmalarını yoÄŸunlaÅŸtırmış ve ilk albümünü çıkarmak için adımlar atmıştır.

 

Yalın’ın Müzik Dünyasına GiriÅŸi

Yalın, beste çalışmalarına hız verdikten sonra, Kargo grubunun gitaristi Selim Özdemir ile ilk albümünün hazırlıkları için kolları sıvadı. 2004 yılının Mart ayında ilk albümü olan 'Ellerine SaÄŸlık' müzikseverlerle buluÅŸtu. Albümün prodüktörlüÄŸünü Selim Öztürk üstlenirken,  Kargo grubunun bir diÄŸer üyesi Serkan Çeliköz klavyeyi, Burak KarataÅŸ ise bateriyi üstlendiÄŸi albümde yer alan tüm parçaların sözü ve müziÄŸi Yalın'a aittir.

Albüm, Üniversal Music etiketiyle piyasaya çıktı. Albümde bulunan 'Zalim' ÅŸarkısı çok beÄŸenildi ve albümün satışı daha ilk hafta 200.000 gibi yüksek rakamlara ulaÅŸtı. 'Ellerine SaÄŸlık' albümü, 4 ayın sonunda 500.000 adet sattı ve Üniversal Music ÅŸirketinin en çok satan albümleri arasında 4.sırada yerini aldı.

Albüm aynı zamanda MÜYAP'ın 'Yılın En Çok Satan Albümleri' listesinde de yer almayı baÅŸardı. Satış rekorları kıran bu albümdeki 'Sonsuz Ol' ve 'Günaydın' ÅŸarkılarının da klibi çekilmiÅŸtir. Sanatçı, bu albümle Kral Tv Müzik Ödülleri'nde 'En iyi çıkış yapan erkek sanatçı' ödülünü almaya hak kazanmıştır. Sanatçının adını duyurduÄŸu ÅŸarkı olan 'Zalim' adlı ÅŸarkı birden çok dile çevrilmiÅŸtir.

 

Sanatçının Ä°kinci ve Üçüncü Albüm BaÅŸarıları

Bu albümden sonra sanatçının 'Bir Bakmışsın' adlı albümü piyasaya sürüldü. 2005 yılının Nisan ayında piyasaya sürülen bu albüm, Pasaj Müzik etiketiyle müzik marketlerde yerini almıştır.  Bu albümden klip çekilen ÅŸarkılar ise; 'KüçücüÄŸüm', 'Ben Bilmem', 'Bir Bakmışsın' ve 'KeÅŸke' adlı ÅŸarkılardır. 'Bir Bakmışsın', yılın çok satan albümleri arasına girerek 'MÜYAP'ın listesinde yer aldı. Sanatçı, bu albüm ile Altın Plak da kazanmıştır.

Sanatçının üçüncü albümü olan 'Her ÅŸey Sensin', Avrupa Müzik etiketiyle müzikseverle buluÅŸmuÅŸtur. 2007 senesinin Mart ayında piyasaya çıkan bu albüm, herhangi bir ÅŸarkısının klibi yayınlanmadan önce 110.000 gibi bir satış rakamına ulaÅŸtı. Yalın'ın bu albümü de 'Yılın en çok satan albümleri' arasına girdi ve MÜYAP'ın listesinde yer aldı, ayrıca sanatçıya Altın Plak da kazandırmış olan bu albümdeki 'Cumhuriyet', 'Her ÅŸey sensin' ve 'Kalamadım' ÅŸarkılarına klip çekilmiÅŸtir.

Bu albümden sonra Yalın 2009 senesinde 'Ben Bugün' adlı albümünü, 2012 senesinde ise 'Anlat Güzel mi Oralar' adlı albümünü müzikseverlerle buluÅŸturdu. Yine 2012 yılında çıkan 'Sen en güzelsin' ve 2016'da çıkardığı 'Bayıla Bayıla' adlı albümlerle müzik kariyerine devam eden sanatçı, bestelerini çok sayıda sanatçıya vermiÅŸ ve çok sayı sanatçıyla da düet yapmıştır.

Yalın Hakkında