Volkan Konak Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Volkan Konak

Karadeniz’in yaramaz çocuğu olarak tanınan Volkan Konak, 27 Şubat 1967 yılında Trabzon’da dünyaya geldi. Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde doğan ünlü sanatçı, eğitimini burada tamamladı. İlk, orta ve lise eğitiminin tamamlayan sanatçıyı, öğretmeni keşfetti ve müziğe yönlenmesi için teşvik etti. Öğretmeninin de yardımıyla İstanbul Teknik Üniversite’sinde Konservatuvar okuyan Konak, 1988 yılında üniversiteyi başarıyla tamamladı. Hiç ara vermeden yüksek eğitimini de tamamlayan Volkan Konak, halk müziğine yoğunlaştı ve kendine has bir tarz yarattı. Bu tarza ünlü şairlerin şiirlerini bestelemeyi ve onları haykırarak söylemeyi tercih etti. Kendi yöresinden de motifler ve ezgiler katarak söylediği şarkılar, pek çok hayran kitlesine sahiptir.
 

İlk Albümü Suların Horon Yeri

İlk albümünü, tamamen kendi yöresine ait olarak çıkarmak isteyen Volkan Konak, albüme Suların Horon Yeri adını verdi. Bu albümde tamamen kendi çalışmaları ve derlemeleri yer aldı. Sonrasında ise önemli şairlerin şiirlerini besteleyerek bir albüm haline getiren sanatçı, tamamen kendi tarzında çalışmalarına devam ediyor. Karadeniz müziğinin kendine has motiflerini tüm dünyaya duyurmak amacıyla bu alanda başarılara ulaşıyor. 1993 yılında ise oldukça ses getiren Efulim adlı çalışmasını yayınladı. 1994 yılında asker olan Volkan Konak, bu süre zarfında çalışmalarına ara vererek askerliğine odaklandı. Askerden geldikten sonra, Volkanik Parçalar adlı albümünü hayranlarıyla buluşturdu. Çalışmaları oldukça ses getirmeye başlayan Volkan Konak, 1998 yılında kendi prodüksiyonunu kurmaya karar verdi.
 

Kuzey Müzik Prodüksiyon Konak’a Aittir

1998 yılında kurduğu Kuzey Müzik Prodüksiyon’la ilk albümü yine kendisi çıkardı ve bu albüme Pedaliza ismimi verdi. Müzikseverler tarafından bir hayli beğenilen sanatçının toplamda 50 adet bestesi mevcuttur. Pek çok ödüle layık görülen ünlü sanatçı, kurduğu prodüksiyonu Fransız ve prodüktöre sattı. Sık aralıklarla, DMC etiketleriyle albüm çıkarmaya devam eden sanatçının konserlerinde şarkıların yanı sıra şiirler okuduğunu da görebilirsiniz. Şiirsel yönüyle daha çok beğeni toplayan Volkan Konak, kanser hastalığına karşı oldukça hassastır. Bu hastalıktan babası dâhil pek çok sevdiğini kaybeden Volkan Konak, Karadeniz Bölgesinde de bir kanser hastanesi kurulması için çaba göstermektedir.
 

Mimoza Albümüyle Sevenlerini Coşturdu

2009 yılında çıkardığı Mimoza albümü, hayranları tarafından bir hayli sevildi. İlk klibini bu albüm içerisinde yer alan “Göklerde Kartal Gibiydim” adlı çalışmaya çekti. İkinci klibini ise “Mimoza Çiçeği”ne çeken sanatçı, diğer şarkılarına da özel klipler çekmeye devam etti. Sık sık albüm çalışmalarına devam eden ünlü sanatçı, son albümünü 2015 yılında Manolya adıyla çıkardı. Tüm albümleri hayranları tarafından sabırsızlıkla beklenen ve satış rekorları kıran Volkan Konak, başarısını küçük yaşlarda müziğe yönlenmesi ve onu konservatuvara yönlendiren hocasına lanse ediyor. Oldukça saygılı ve şiirsel yönüyle dikkat çeken Volkan Konak, içindeki Türk Halk Müziği sevgisini ömür boyu sürdüreceğine inanıyor.
 

Kuzeyin Oğlu Selma Konak İle Evli

Trabzonun yaramaz çocuğu ya da Kuzeyin oğlu olarak adlandırılan Volkan Konak, Selma Konak hanımefendi ile evlidir. Bu evlilikten toplamda üç çocukları dünyaya gelmiştir. Şimal Konak, Volkan Konak ve Derin Konak adındaki çocukları ile yaşamını sürdürmeye devam ediyor. 2006 yılında çıkardığı albümü oldukça ses getiren ünlü sanatçıya, hayatı boyunca pek çok ödülün yanı sıra altın plak ödülü de verilmiştir. Başarılarına başarı katmaya devam eden ünlü sanatçının müzik hayatında en büyük destekçileri aynı zamanda kardeşleridir. Bestelerinde adı geçen ablası Nuran Bahçekapılı ile çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Toplamda 11 adet diskografisi mevcuttur.

Volkan Konak Hakkında