Tuna Kiremitçi Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Tuna Kiremitçi kimdir, Kaç yaşındadır, nerelidir, Hangi başarılı işlere imza atmıştır. Bu soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz. Tuna Kiremitçi 24 Şubat 1973 doğumludur. Eskişehirli müzisyen yazar ve sanatçıdır. Tuna Kiremitçi’nin Ayrıca sinema alanında da başarıları vardır. Tuna Kiremitçi’nin kökeni filmidir. Tuna Kiremitçi ilk şiirlerini Galatasaray Lisesi’nde okuduğu yıllarda varlık dergisinde yazmıştır. Başarılı yazarın oldukça başarılı bir şiir hayatı vardır.
 

Tuna Kiremitçi’nin Aldığı Ödüller
 

Tuna Kiremitçi’nin aya bakanlar adlı kitabı 1994 yılında okuyucularla buluşmuştur. Tuna Kiremitçi’nin Bu kitabı Yaşar Nabi Nayır şiir ödülünü kazandırmıştır kendisine. Tuna Kiremitçi 1994 yılında İkinci şiir kitabı olan Akademi yayınlamıştır. Tuna Kiremitçi bu kitabıyla 1997 yılında Bosnalı Şair İzzet Erdoğan Balkan şiir ödülünü kazanmıştır. Başarılı yazar ilk romanı 2002 yılında çıkmıştır. Tuna Kiremitçi 2002 yılında çıkan ilk romanın adı” git kendini çok sevdirmeden “ okuyucular tarafından oldukça yankı uyandırmıştır. Tuna Kiremitçi’nin ilk yayınlanan bu kitabı o yılın çıkmış edebiyat olaylarından biri olarak kabul edilmiştir 2013 yılında “Bu İşte Bir Yalnızlık Var” şiirlerini derleyen Tuna Kiremitçi ayrıca “bazı şiirler bazı şarkılar” adında da bir kitap yayınlamıştır.
 

Tuna Kiremitçi’nin 2005 yılında Yolda 3 kişi adlı romanı çıkmıştır ve büyük beğeni kazanarak çok fazla geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmıştır. 2007 yılında Tuna Kiremitçi dualar kalıcıdır, 2009 yılında küçüğe bir dondurma, 2011 yılında Selanik’te sonbahar, 2012 yılında gönül meselesi, 2015 yılında Uçan halıların aerodinamik sorunları ve 2016 yılında ise kendi seven ağlamaz romanlarını yayınlamıştır. Tuna Kiremitçi oldukça üretici ve başarılı bir yazardır. Romanları genellikle sıradan insanların trajedilerinden günümüz toplumundaki kadın erkek ilişkilerini hüzünlü bazı olayları anlatır fakat anlatımında gülümseten bir yol izler. Tuna Kiremitçi’nin romanları Profesör Gürsel Aytaç tarafından romantik İroni olarak adlandırılmıştır.
 

Tuna Kiremitçi Sinema ve müzik Hayatı
 

Tuna Kiremitçi yazarlığın yanında sinema alanında da oldukça yetenekli bir kişidir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde sinema eğitimi görmüş olan Tuna Kiremitçi 2009 yılında adını sen koy filmini çekmiştir. Bu film Tuna Kiremitçi’nin ilk uzun metrajlı filmidir.
 

Tuna Kiremitçi 1990’lı yıllarda Kumdan Kaleler topluluğu ile bir kaset çalışması yapmıştır. Tuna-Kiremitci besteci ve solist olarak etnik grup çalışması olan denize doğru ile etnik Rock alanına da imzasını atmıştır. Ayrıca tuna-Kiremitci 2007 yılında kendi halinde adlı solo albümü yayınlamıştır. 2012 yılında Atlas gurubuyla Selam Yabancı adlı albümde solist ve şarkı yazarı olarak bulunmuştur. Ayrıca Tuna Kiremitçi Atlas grubu ile 2015 yılında bir Uyumsuz Bulut adlı EP kaydetmiştir.
 

Tuna Kiremitçi’nin Eserlerinde İsmi Geçen Ünlüler
 

Tuna Kiremitçi’nin bu işte bir yalnızlık var adlı romanı 2013 yılında sinemaya uyarlanmıştır. Filmin başrollerini Engin Altan Düzyatan ve Özgü Namal paylaşmıştır.  Tuna Kiremitçi’nin Dualar Kalıcıdır adlı eseri de 2014 yılında tiyatroya uyarlanmıştır. Bu tiyatro oyununda ise Nurseli İdiz rol almıştır.
 

Ayrıca Tuna Kiremitçi’nin bestelerini kendisi dışında Haluk Levent, Ajda Pekkan, Müslüm Gürses, Demet Sağıroğlu, Renan Bilek ve Esin İris gibi pek çok başarılı sanatçı seslendirmiştir.
 

Tuna Kiremitçi'nin romanları ile çevrilmiştir. Bu diller Fransızca Almanca Bulgarca Yunanca Romence estonca Portekizce Boşnakça Arapça ve Çince’dir. Tuna Kiremitçi son dönemlerde romancılık kariyerine son vereceğini açıklayarak yalnızca şiir ve müzikte ilgileneceğini açıklamıştır. Tuna Kiremitçi bu açıklamasını 2016 yılında yapmıştır bu açıklamasının ardından Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları adlı albüm projesine başlayan Tuna Kiremitçi bu albümlerde başarıya ulaşmıştır.

Tuna Kiremitçi Hakkında