Tuğba Yurt Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Tuğba Yurt 2 Eylül 1987 tarihinde Belçika’da doğmuştur. O yıllarda babasının işi nedeniyle Belçika’da yaşayan aile daha sonra Türkiye’ye taşınmıştır. Taşınma Tuğba Yurt 8 aylık bir bebek iken gerçekleşmiştir. Daha sonra Türkiye’ye dönen yurt bazı eğitimlere başlamıştır. 11 yaşlarında iken Klasik Batı Müziği eğitimi almıştır. Eğitimi Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarından almıştır. Daha sonra ki yıllarda ise viyola çalmıştır. Bunu Bursa Senfoni Orkestrası’nda gerçekleştirmiştir. Ayrıca Tuğba Yurt çeşitli orkestralar ile yurt dışında konserlerde görev almıştır. Sanatçının tarzı ise pop olarak bilinmektedir. Sanatçının ilk albümü ise 6 Aralık 2013 tarihinde çıkmıştır. 5 şarkı bulunan albümü ‘’Aşk’a Emanet’’ adı ile çıkmıştır. Ayrıca aynı albümün çıkış parçası olarak ‘’Ağır Yaralı’’ adlı şarkının klip çekimi yapılmıştır. Bu klip Lara Sayılgan yönetmenliğinde çekilmiştir.

 

Tuğba Yurt Single’ları

Pop sanatçısı olarak bilinen Tuğba Yurt birçok single çıkartmıştır. Bunlardan ilkini 2013 yılında ‘’Aşk’a Emanet’’ adı ile çıkarmıştır. Yapımcılığını ise 3 Adım Müzik yapmıştır. Sanatçı, 2014 yılında ise iki single çıkarmıştır. İlkini Emre Müzik yapımcılığı ile çıkarmıştır.

Single ‘’Sakin Ol’’ adı ile piyasalara giriş yapmıştır. Diğer single ise ‘’Aşk Sanmışız’’ adı ile çıkmıştır. Bu single tekrar 3 Adım Müzik yapımcılığında çıkmıştır. Tuğba Yurt, 2015 yılında da iki single ile piyasalarda yerini almıştır.

İlk single ‘’Oh Oh’’ adını alırken, diğeri ‘’Aklımda Sorular Var’’ adını alarak çıkmıştır. Sanatçı bir sonra ki Albümüne ise ‘’Güç Bende Artık’’ adını vermiştir. Bu albüm ise 2016 yılında çıkmıştır. 2017 yılında ise ‘’Destur’’ ve ‘’İnceden İnceden’’ adlı iki single parça çıkarmıştır. 2018 de ise ‘’Yine Sev Yine’’ ve ‘’Masal’’ adlı single çıkmıştır.

 

Tuğba Yurt Video Klipler

Tuğba Yurt, ilk klip çalışması 2013 yılında ‘’Ağır Yaralı’’ şarkısı ile gerçekleşmiştir. Sanatçı, 2014 yılında ise ‘’Sakin Ol’’ ve ‘’Aşk Sanmışız’’ adlı şarkılarına klip çekilmiştir. Bu klipler ise Kemal Başbuğ yönetmenliğinde gerçekleşmiştir. 2015 yılında ise ‘’Oh Oh’’ adlı şarkı ve ‘’Aklımda Sorular Var’’ adlı şarkılar klip çekimi ile piyasaları süslemiştir.

Sanatçı, 2016 yılında ise ‘’Güç Bende Artık’’ şarkısına da klip çekmiştir. Bunu Murat Joker yönetmenliği üstlenmiştir. Aynı yönetmenlik ile 2017 de iki klip daha çekilmiştir. Bunlar ‘’Destur’’ ve ‘’İnceden İnceden’’ şarkılarıdır. 2018 de ise ‘’ Yine Sev Yine’’ şarkısına ve ‘’Masal’’ adlı şarkısına klip çekilmiştir. 2019 yılında ise tekrar iki klip çekilmiştir. Bunlar ‘’Vurkaç’’ adlı şarkı ve ‘’Güller Ülkesinde Damascena’’ adlı film müziğidir. Son olarak 2020 yılında yönetmenliğini kendi üstlendiği ‘’Yas’’ adlı klip çekimini gerçekleştirmiştir.

 

Tuğba Yurt Kazandığı Ödüller

Tuğba Yurt ilk ödülünü 2014 yılında kazanmıştır. Aday gösterilen çalışması ise ‘’Sakin Ol’’ adlı parçasıdır. Bu parça ile 20. İstanbul Altın FM Ödülleri’ni kazanmıştır. Ayrıca ödülü parça En İyi Cover seçildiği için kazanmıştır. Sanatçı diğer tüm ödüllerini ise 2015 yılında kazanmıştır.

2015 de ‘’ Sakin Ol’’ adlı parçası tekrar Yılın En İyi Cover parçası seçilmiştir. Bu kez Yakın Doğu Üniversitesi 5.Video Müzik Ödülleri’ne layık görülmüştür. Daha sonra En İyi Çıkış Yapan Şarkıcı ve Yılın En İyi Çıkış Yapan Şarkısı ‘’Sakin Ol’’ ile de 6.KTÜ Medya Ödülleri’ni kazanmıştır. Daha sonra Yılın En Çok Dinlenen Kadın Sanatçısı ile de Dijital Dünyanın Enleri Ödülleri’ni kazandı. Son olarak kazandığı ödül ise İstanbul Gelişim Üniversitesi Medya Ödülleri olarak bilinmektedir. Bunu da Yılın En İyi Çıkış Yapan Kadın Pop Sanatçısı ile almıştır.

Tuğba Yurt Hakkında