Toygar Işıklı Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Toygar Işıklı 6 Nisan 1974 Kocaeli Gölcük doğumludur. Toygar Işıklı, Arven Müzik Film Yapım ve Yayıncılık şirketinin sahibidir. Hem müzisyen, hem dizi müzikleri bestecisi ve hem de söz yazarıdır. Toygar Işıklı, ilk orta ve lise eğitimini Gölcük'te tamamladı. Lisans eğitimini de Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi bölümünden mezun oldu. Bestecilik alanında master yaptı. Aynı  zamanda Berklee College of Musicte Film Scaring okudu. Şimdi ise, İTÜ müzikoloji ve müzik teorisi doktora programına devam etmektedir. Bir yandan eğitimine devam ederken, bir yandan da Klasik Batı Müziği 20.Yüzyıl müziği, caz klasik Türk müziği üzerine ünlü besteci ve hocalar ile bazı çalışmalar yapmıştır.

 

Toygar Işıklı'nın Dizi Müziği Alanındaki Çalışmaları

Toygar Işıklı 2014 ve 2020 yılları arasında birçok başarılı çalışmaya imza atmıştır. Bunlardan bazıları;  Gece yürüyüşü, Çeşm-i Bülbül, Yaprak Dökümü, Kırık Kanatlar, Tutsak, Eksik Etek, dizileridir. Ardından, Dudaktan Kalbe, Menekşe ile Halil, Aşk-ı Memnu, Samanyolu, Deli Saraylı, Fatmagül'ün Suçu Ne, dizileriyle devam etti. 2017 ve 2010 yılları  arasında Kuzey-güney, Al Yazmalım, Son, Karadayı, 20 dakika, Medcezir, gibi dizilerin müziklerini üstlendi. Son döneme damgasını  vuran içerde, Çukur, 8 gün, Şahin Tepesi, Çarpışma, Kuzgun ve Babil adlı dizilerinin müzik çalışmalarını yapmıştır.

 

Toygar Işıklı'nın Albüm Çalışmaları

Albüm çalışmalarını yıllara göre sıralayacak olursak, ilkin 2014'te Mahmut ile Meryem, Bir Küçük Eylül Meselesi, Küçük Seyit ve Şura, son olarak Fatmagül'ün Suçu Ne dizi müziklerini albüm yapmıştır. 2015'te ise Medcezir Karadayı, Kara Para Aşk ve Son dizi çalışmalarıyla büyük bir başarıya ve üne kavuşmuştur.  Son dönemlerde ise; içerde, Çukur, Çarpışma, Kuzgun ve Şahintepesi gibi önemli albümlerle imza atarak başarılarını zirveye taşımıştır.

 

Toygar Işıklı'nın Film ve Belgesel Müzik Çalışmaları

Toygar Işıklı, müzik alanında zirve yapmış çok başarılı bir sanatçıdır. Müziğin ulaştığı her alanda bir çalışması vardır. 2015 ve 2018 yılları arasında yayınlanan Türev filmi ve Aşık Veysel'in Benim Küçük Dünyam adlı belgeselin müzik çalışmalarında yer almıştır. Yine 2011 ve 2014 yılları arasında, Güzel Günler Göreceğiz, Mahmut & Meryem, Bir Eylül Meselesi filmlerinin müzik çalışmalarını üstlenmiştir. Müzik çalışmalarında 2017 ve 2018'de resmen zirve yapmıştır. Sanatçı burada; Sonsuz Aşk, Misafir, Mahalle, Martıların Efendisi, Acı Tatlı Ekşi ve Can feda gibi önemli filmlerinde müzik yapımında yer almıştır. Hemen hemen her film ve dizinin altında imzası mevcuttur.

 

Toygar Işıklı'nın Ödülleri

Başarılı müzisyen Toygar Işıklı,  kariyerinin başından beri yaptığı çalışmalarıyla büyük ses getirdi. Her yıl farklı alanlarda birçok çalışmasına ödüller yağdı. Bunlardan bazıları şunlardır: İlk çalışmalarından biri olan Ezel dizisi için,  üç ayrı ödül almıştır. Bunlar İsmail Cem TV ödülleri,16. Kral TV ödülleri ve 2. Antalya TV ödülleri en iyi dizi müziği ödülleridir. Yine Muğla Üniversitesi tarafından, altın kariyer ödüllerinde ve Olay FM en iyi çıkış yapan sanatçı ödüllerini almıştır. Hemen hemen her yıl farklı yerlerden en iyi dizi müziği ödüllerine layık görülmüştür.

41. Altın Kelebek Ödülleri, 11. Uluslararası Film Festivali, 25. Uluslararası Ankara Film Festivali'nde de en iyi film müziği ödüllerini almıştır. Toygar Işıklı birçok üniversitenin de düzenlediği ödül yarışmasında  yine en iyi dizi müziği alanında birçok ödüle layık görülmüştür. Üniversitelerden bazıları şunlardır: Gelişim Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Yeşiltepe Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesinin düzenlediği ödül yarışmasında yine yerini almıştır. 

Toygar Işıklı Hakkında