Teoman Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Alucralı ailenin tek çocuğu olan Teoman 20 Kasım 1967 yılında doğmuştur. Teoman İstanbul tünel semtinde hayata gözlerini açmıştır. Avukat bir babanın çocuğu olan Teoman babasını 2-3 yaşlarında iken kaybetmiştir. Öğrenim hayatında ise ilkokul ve ortaokuldan sonra Ataköy Lisesini bitirmiştir. Daha sonra Boğaziçi Üniversitesini kazanmıştır. Teoman Boğaziçi sosyoloji mezunudur. Lisans eğitiminde sonra ise İstanbul üniversitesinde yüksel lisansa başlamıştır. Yüksek lisansını kadın araştırmaları üzerine yapmaya başlamıştır. Ancak tezi beğenilmediği için yüksek lisansı yarıda bırakmıştır. Teoman 30 Aralık 2012 tarihinde Ayşe Kaya ile evlenmiş, 2015 yılında ise boşanmışlardır. Çiftin evliliğinden ise 2013 yılında bir kızı olmuştur. İstanbul doğum olan sanatçı İstanbul’da ikamet etmeye devam etmektedir.

 

Teoman’ın Kariyeri

Teoman 1986 yılında Mirage adlı bir grup kurmuştur. Bu grupta ise vokal görevini üstlenmiştir. Daha sonra grubun dağılması ile farklı gruplarda da çalışmıştır. Sonraki zamanlarda yavaş yavaş müzik kariyeri oluşmaya başlamıştır. 1996 yılında iki önemli ödül almıştır. Teoman söylediği ‘’Ne Ekmek Ne De Su’’ şarkısı ile Roxy Müzik Yarışmasında en iyi beste ödülünü almıştır. Bir diğer şarkısı olan ‘’Yollar’’ ile de en iyi söz ödülünü kazanmıştır. Ayrıca ilk albümü de bu yılın Ekim ayında çıkmıştır. Daha sonra 1998 yılında ‘’O’’ adlı ikici albümü çıkmıştır. Bu albüm NR1 Müzik ve Universal Müzik etiketiyle çıkmıştır. Albümler klipleri ile birlikte piyasada yerini almıştır. Ayrıca 1998 ve 1999 yıllarında Albümden 4 klip Kral TV’ de top20 ve top10 listelerinin 1 numarasına çıkmıştır.

 

Teoman Stüdyo Albümleri ve Yılları

Sanatçı kariyer basamaklarının henüz başlarında iken 1996 yılında ‘’Teoman’’ adlı albümünü çıkarmıştır. Daha sonra en önemli albümlerinden olan ‘’O’’ adlı albümü 1998 Mayıs ayında çıkardı. Daha sonra 2000 yılında ‘’On Yedi’’ 2001 yılında ise ‘’Gönülçelen’’ adlı albümü çıkardır. Albümlere iki yıl ara veren sanatçı 2003 senesinde ise tekrar ‘’Teoman’’ adlı bir albüm çıkarmıştır. Sonraki yılların 2004 senesinde ‘’En Güzel Hikâyem’’ 2006 senesinde ise ‘’Renkli Rüyalar Oteli’’ isimli albümleri piyasada yerini almıştır. Teoman, 2009 yılında ‘’İnsanlık Halleri’’2011 yılında ‘’Aşk ve Gurur’’ Albümlerini de çıkardı. Son albümünü ise 2015 yılında çıkaran sanatçı bu albümüne de ‘’Eski Bir Rüya Uğruna’’ adını vermiştir.

 

Teoman’ın Toplama Albümleri ve Remiks

Sanatçı çıkardığı normal albümlerinin yanı sıra toplama albümleri de mevcuttur. Bunlardan ilkini 2004 yılında oluşturulmuş olan ‘’Best Of Teoman’’ adlı albümdür. Daha sonra 2007 yılında ‘’Söz Müzik Teoman adlı ikinci toplam albümünü piyasada yeri almıştır. Toplam 4 tane toplama albümü bulunan sanatçının 2014 ve 2018 yılında da albümleri vardır. 2014 yılında ‘’Yavaş Yavaş’’ 2018 yılında ise ‘’ Koyu Atoloji’’ adlı toplama albümlerini oluşturmuştur. Toplama Albümlerinin yanı sıra remiksleri de mevcuttur. Remikslerinin tümü 2001 yılında çıkmıştır. Bunlar, ‘’ Remixler, İstanbul’da Sonbahar Remixler, Remixler 1, Duş Remixler, Ruhun Sarışın, Aşk ve Gurur Remixler’’ isimlerini almıştır.

 

Teoman ve Düetleri

Sanatçı müzik kariyerinde önemli düetler de yapmıştır. İlk düetini 1996 yılında ‘’Papatya’’ adlı şarkıda Özlem Tekin ile yapmıştır. Daha sonra düetleri sürdürmüştür. 2000 yılında Şebnem Ferah, 2001 yılında Pamela Spance sonraki yıllarda Zakkum, Göksel, Hande Yener, Atiye, Nilüfer, Ömür Gedik gibi önemli isimlerle düetler gerçekleştirmiştir. Sanatçı son yıllarda ise 2015’de ‘’ Seninim Son Kez’’ adlı şarkı ile İrem Candar ile düet yapmıştır. En son düeti ise 2016 yılında ‘’İki Aşk’’ adlı parça ile tekrar İrem Candar ile gerçekleştirmiştir.

Teoman Hakkında