Tarkan Metamorfoz Albümü

Tarkan Metamorfoz Albümü Hakkında

Türkçe Pop denildiğinde elbette ki ilk akla gelen şarkıcılar arasında Tarkan Yer almaktadır. Ülkemizde Pop Müziği’nin öncülerinden birisi olan Tarkan, uluslar arası platformlarda da beğenilen bir şarkıcı olarak ön plana çıkmaktadır. 2007 yılında çıkardığı ‘’Metamorfoz’’ albümü; onun müzik hayatında yeni kapılar araladığını göstermesi bakımından önemlidir. Tarkan Metamorfoz Albümü, çok sayıda dinleyiciyi kendisine hayran bırakmış bir albüm olarak karşımıza çıkmaktadır. DMC etiketiyle yayınlanan bu albüm, pek çok ilki de beraberinde getiren bir albüm olarak tanımlanmaktadır. Bundan dolayı Metamorfoz albümünün Tarkan hayranlarındaki yeri her zaman bir başka olmuştur.

Metamorfoz Albümünün Çıkış Şarkısı Vay Anam Vay

2007 yılı itibariyle müzik dünyasıyla buluşan Tarkan Metamorfoz Albümü ‘’Vay Anam Vay’’ şarkısıyla çıkış yapmıştır. Bu şarkı hareketli ezgileriyle tam bir dans müziği etkisine sahiptir. Kısa bir süre içerisinde ise Vay Anam Vay şarkısına klip çeken Tarkan, Kıvanç Barıönü tarafından yönetilen etkili bir klip çalışmasına da imza atmayı başarmış durumdadır. Metamorfoz albümünün prodüktörlüğünü; Ozan Çolakoğlu yapmıştır. Hem albüm hem de albümün çıkış şarkısı, döneminde çok beğenilmeyi başarmıştır.

Tarkan’ın müzik anlayışının baştan başa değiştiği Metamorfoz albümü, farklı bir sound’un devreye sokulduğu bir albüm olduğu için büyük beğeni de kazanmıştır. Sadece müzik anlayışını değil imajını da yenileyen Tarkan, son derece etkileyici bir dış görünümle hayranlarının karşısına çıkmıştır.

Metamorfoz Albümünün Şarkı Sözleri Kime Ait?

Kısacık saçları ve takım elbiseli haliyle imajını baştan sona değiştiren Tarkan Metamorfoz Albümü ile etkili bir çıkış yakalamayı da başarmıştır. Albümde yer alan şarkı sözlerinin tamamı ise Tarkan’a aittir. Yine bu şarkılarda 10 tanesi yenidir. Ayrıca şarkıların 7 tanesinin bestesini de Tarkan’ın kendisi yapmıştır. Sadece iki şarkı ise Ozan Çolakoğlu ile Tarkan’ın ortak çalışması sonrasında hayata geçirilmiş durumdadır. 1 şarkı ise Ozan Çolakoğlu’nun bestesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tarkan Metamorfoz albümünde objektiflerin karşısına oldukça şık kıyafetlerle çıkarak, tarzını değiştirdiğini tüm dünyaya duyurmuş oldu. Bu albüm adeta Tarkan’ın farklı platformlara açılması bakımından her şeyin başlangıcı oldu.

Tarkan Hakkında