Sura İskenderli Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Son dönemin en sevilen ve popüler sanatçıları arasında yer alan Sura İskenderli, Youtube’de yayınlamış olduğu slow tarzındaki eserleri ile müzik dünyasında ismini duyurmaya başladı.  Bir daha yak adlı eseri ile popüler olan kadın sanatçıdır. Hem Türkiye’de hem de kendi ülkesinde geniş bir hayran kitlesi bulunan Sura İskenderli 23 yaşında olduğu söyleniyor.
 

Sura İskenderli Kimdir?
 

Azerbaycan uyruklu olan genç sanatçı 1994 yılında Azerbaycan’ın Bakü şehrinde dünyaya gelmiştir. Asıl mesleği İngilizce öğretmeni olan İskenderli, özel kız üniversitesinden mezun olmuştur İskenderli’nin doğum tarihi özel hayatı ile ilgili pek bilgiye rastlanılmasa da Youtube kanalında yaklaşık 600 bini aşkın takipçisi bulunuyor. Günümüzün en popüler isimlerinden birisi olan İskenderli Spotify ve Deezer gibi sosyal mecralardan da çok sayıda takipçisi bulunuyor.

Sura İskenderli Şarkıları
 

Gelmiyorsun şarkısı ile popüler olan Sura İskenderli Azerbaycanlı asıllı olsa da hayatını Türkiye’de devam ettirmektedir. Sanatçı Müzikle üniversite yıllarından tanışmıştır. Çok küçük yaştan itibaren şiir yazmaya başlayan ura İskenderli bir dönem sonra kendi bestesini ve sözlerini de yazmaya başlamıştır. Kendine özgün ve doğal tarzı ve samimi müziği ile gem sosyal mecralarda hem de Youtube de milyonlarca müzik severin gönlüne girmeyi başaran Sura İskenderli Ülkemizde konser vermeyi de ihmal etmiyor.
 

Sura İskenderli Albümleri
 

Çok düzgün bir Türkçe diline sahip olan Sura İskenderli yaptığı parkılar ile son bir yıl içinde milyonları aşkın dinleyiciye sahip olmuştur. Başarılı bir müzik hayatı bulunan sanatçının bir daha yak şarkısı 363 milyon kişi tarafından dinlemiş ve beğeni toplanmıştır. Yine 2019 ‘un ilk önemlerinde çıkarmış olduğu Niye adlı şarkılı ile Youtube kanalında 57 milyon kişi tarafından dinlenmiştir.
 

Konserleri
 

Sanat hayatından çok yeni olsa da ülkemizin 10 farklı ilinde ve 13 farklı mekânda sahneye çıkacak olan ve hakkında internet dünyasında ve sanal âlemde çok ayrıntılı bilgi olmayan gizemli sanatçı, Suramusic kanalında 650 bini geçmiş abonesi ve sosyal medyadaki milyonlarca takipçisi ile Müzik dünyasında adından sıkça söz ettirmiştir. Sanatçını en çok dikkat çeken yönü ise şarkılarına çekmiş olduğu kliplerinin büyük bölümünü hastane olması ve kliplerinde yalnızca güzel sesi ile ön plana çıkmasıdır.
 

Müzik Hayatı Ne Z aman Başladı
 

Çocukluğunu şiirler ile gençliğini de beste ve sözler yazarak geçiren ünlü sanatçı Sura İskenderli müziklerini 2018 yılında itibaren Youtube kanalından dinleyicileri ile paylaşmaya başladı bundan kısa bir öncesine kadar Sura İsgenderli olarak bilinen sanatçı Türkiye’ de kariyer kazanması ile Sura İskenderli olarak isim değişikliği yaptır. Ancak sanatçının Spotify kanalında hem Sura İskenderli hem de Sura İsgenderli olarak farklı profilleri bulunuyor.
 

Sura İskenderli Şarkıları
 

Kendine özgü müzik tarzı ve tınısı ile dinleyenleri mesh eden sanatçı; Gelme artık, Niye, Susmaz Gönlümün Yarası, Fedakâr olmak üzere 5 farklı şarkı bulunuyor. Henüz müzik hayatına yeni başlamış olduğundan dolayı az sayıda şarkıları bulunan sanatçı ilerleyen yıllarda hem şarkı sayısını hem de popülerliğini artıma planlaması yapıyor.
 

Sura İskenderli Albümleri
 

Farklı şarkıları kendine özgü yorumları besteleyen genç şarkıcını albümleri Korkularım, Yalanlar, Bir daha yak, Möhtaç, Dön, Yaram Derinden, Niye, olmak üzere 7 albümü bulunuyor. Genç sanatçıyı dinlemek ve takip etmek istiyorsanız Youtube kanalından ve instagram gibi kanallarından ulaşabilirsiniz isterseniz konserlerine katılarak sanatçıyı canlı dinleyebilirsiniz. İnternet dünyasında sanatçı hakkında bileneler bura kadardır. Sanatçının özel yaşantısı ve ailesi hakkındaki bilgileri ilerleyen dönemler de bulabiliresiniz.

Sura İskenderli Hakkında