Sinan Özen Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Sinan Özen

Sinan Özen sıklıkla gündemde yer alan ve çoğu kişi tarafından tanınan bir isimdir. Başarılı kariyerine seksenli yıllarda katılmış olduğu bir ses yarışması ile başlamıştır. Katıldığı ses yarışmasında kazanan olmasına rağmen hayalini kurduğu fırsatlara ulaşamamıştır. Yarışma sonrasında uzun zamandır istediği tekliflerin geleceğini beklemiş ancak beklediği teklifler gelmemiştir. Daha sonrasında aldığı eğitim sayesinde ise başarı basamaklarını yavaş yavaş tırmanmış ve çok istediği müzik dünyasına giriş yapmıştır. Zaman zaman başarısızlıklar yaşa da hayallerinden vazgeçmemiş ve eğitim almak için elinden geleni yapmıştır. Çabalarının sonucunda Türk pop müziğin sevilen ismi haline gelmeyi başarmıştır.
 

Sinan Özen Kişisel Bilgileri

1 Mart 1964 tarihinde Rize Çayeli’nde dünyaya gelmiştir. Çocukluğunun bir bölümünü babasının işinden dolayı İzmit ilinde geçiren Sinan Özen daha sonrasında ailesiyle beraber İstanbul’a yerleşmiştir. İstanbul’da ilkokul ve ortaokul eğitimini tamamlayan sanatçı lise eğitimi için Rize’ye dönmüş ve orada Rize Endüstri Meslek Lisesi’nde Torna Tasviye bölümünü okumuştur. Lise eğitiminden sonra tekrar İstanbul’a dönen sanatçı artık çok istediği müzik dünyasıyla ilgili girişimlerde bulunmaya başlamıştır.
 

Yarışma ve Sonrası

Sinan Özen lise yıllarında müziğe olan ilgisinin iyice farkına varmaya başlamıştır. Lise eğitimini tamamladıktan sonra müzik sevgisine daha fazla karşı koyamamıştır ve bu alanda birtakım girişimlerde bulunmuştur. 1981 senesinde bir gazete tarafından açılan ses yarışmasına katılmış ve bu yarışmayı kazanmıştır. Ancak yarışmayı kazansa da istediği fırsatları hala elde edememiştir. Sonrasında bir arkadaşı aracılığıyla tanıdığı Süheyla Altmışdört’ten dersler almaya başlamıştır. Süheyla Altmış dört koro şefi ve aynı zamanda müzik eğitimcisidir. Eğitimine İrfan Özbakır’dan ud ve nota dersleri alarak devam etmiş ve sonrasında da 1982 senesinde İstanbul Devlet Konservatuarını kazanmıştır. Sinan Özen’in eğitim sürecinde hocalarının desteği oldukça fazladır.
 

Kariyer Süreci

Sinan Özen’in profesyonel anlamda müzik yaşamı 1989 senesinde başlamıştır. Bu yılda çıkardığı ‘’Rüyalarım Olmasa’’ albümü onun kariyer sürecinde oldukça önemlidir. Ünlü şarkıcı Okey Plakçılık ile anlaşma sağlamıştır ve sekiz albüm daha çıkarmıştır. Sanatçı çıkardığı bu albümlerde pek çok şarkıyla oldukça üne kavuşmuştur. Özellikle de ‘’Ölürüm Yoluna’’, ‘’Öpsene Beni’’, ‘’Evlere Şenlik’’ ve ‘’Sigaramın Dumanı Sen’’ isimli şarkılarıyla müzik dünyasında oldukça iyi bir yer edinmiştir.

Ünlü şarkıcı 1998 yılında Akbak Plakçılık’a geçiş yapmıştır ve burada da dört albüm çıkarmıştır. Bu albümlerindeki parçalarla da adından sıklıkla söz ettiren Sinan Özen özel hayatında da mutluluğu yakalamayı başarmış ve 2016 senesinde Burcu Kartal ile evlenmiştir. Çiftin nikâh töreni İstanbul’da gerçekleşmiştir. Burcu Kartal eczacıdır ve Sinan Özen’in hayranıdır. Çift, Sinan Özen’in Almanya’da gerçekleştirdiği bir konserde tanışmışlardır. İki yıl süren birlikteliklerinden sonra evlenme kararı almışlardır. 2016 senesinde gerçekleşen nikâh törenine pek çok farklı alandan ünlü isim katılmıştır.
 

Sinan Özen Albümleri

Sinan Özen birçok albümü olan sanatçılar arasındadır. Bu albümler:

  • 1989 yılı Rüyalarım Olmasa
  • 1990 yılı Kar Tanesi
  • 1991 yılı Aşık Olmak İstiyorum
  • 1992 yılı Öpsene Beni
  • 1993 yılı Ölürüm Yoluna
  • 1994 yılı Kapına Gül Bıraktım
  • 1996 yılı Sigaramın Dumanı Sen
  • 1997 yılı Evlere Şenlik
  • 1998 yılı Tek Başına
  • 2000 yılı Gitsem Uzaklara
  • 2002 yılı Serseri Gönlüm
  • 2003 yılı Senin Ağzını Yerim

Bunların yanında 2004 yılı Islak Islak, 2006 yılı Aşkın S hali, 2007 yılı Ödün Vermem, 2010 yılı Sinan Özen 2010, 2011 yılı Usta, 2014 yılı Babamın Şarkıları ve İnce Saz albümleri de vardır.

Sinan Özen Hakkında