Sinan Akçıl Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

20 Mayıs 1982 yılında dünyaya gelen Sinan Akçıl Hollanda Leewurdan doğumlu olup, aslen Çanakkale Biga'lıdır. Babası Saim Akçıl, çok ünlü bir keman virtüözü olup aynı zamanda da Tekfen Flarmoni Orkestrası'nın şefidir. Annesinin ismi Gaye Çağlayan olup Piyanist İdil Akçıl'ın kardeşidir. Aynı zamanda babasının üçüncü evliliğinden dünyaya gelen Saim ve Elvin adında ikiz kardeşleri vardır. 1982 yılında ailesiyle birlikte İstanbul'a taşınmışlardır. 

 

Sinan Akçıl'ın Müzik Hayatı

Sinan Akçıl müzik hayatına ilk olarak, 6 yaşında Kadıköy Belediyesi konservatuvarı'nda başlamıştır. Burada piyano eğitimini sürdüren Sinan Akçıl konservatuvarda ilerlemeye devam etmiştir. Buradaki eğitimini 9 yaşında bırakan Akçıl, St. Benoit Fransız Lisesi'ne girmiştir. Popüler müziği kendine daha yakın hisseden Sanatçı, müzik kariyerine burada ilerlemeye karar vermiştir. Popüler müzik üzerinde çalışmalar yapan Sinan Akçıl, İzel Çelikgöz, Ferhat Göçer, Petek Dinçöz, Candan Erçetin, Nilüfer, Kibariye, Ebru Gündeş gibi başarılı isimlerle de çalışmalar yapmıştır. 

 

Sinan Akçıl'ın Kırılma Noktası

Sanatçının kırılma noktası olarak adlandırılabilecek yıl, 2008 yılı olmuştur. Adının geçmiş olduğu albümlerde başarılı sonuçlar elde etmiştir. Neredeyse çıkarmış olduğu her şarkı hit olmuş ve bir çok insan tarafından dinlenilmiştir. Her kesime ve yaşa uygun şarkılar piyasaya süren Sinan Akçıl, kısa sürede Türk halkının sevdiği, başarılı bir sanatçı haline gelmiştir. Mayıs ayında Eurovision'a katılan Hadise'nin seslendirmiş olduğu Düm Tek Tek şarkısının söz ve bestesi Sinan Akçıl'a aittir. Bu şarkı ile Hadise 4.olmuştur. Hande Yener'in 1 Nisan 2010 yılında çıkarmış olduğu Hande'ye Neler Oluyor? adlı albümünde de Sinan Akçıl'ın emeği büyüktür. Tıpkı 1 Nisan 2010 yılında çıkan albümde olduğu gibi, 13 Eylül 2010 yılında çıkan Hande'yle Yaz Bitmez albümünün de söz ve düzenlemelerini Sinan Akçıl gerçekleştirmiştir.

 

Sinan Akçıl'ın Çalışma Yaptığı İşler

12 Aralık 2013 yılında Funda Arar'ın "Hafıza" şarkısının sözlerini yazıp bestesini yapan Sinan Akçıl, Yunanistan, Bulgaristan, Ortadoğu gibi yerlerde de önemli solistlerle çalışmalara imza atmış ve yurtdışında da adından söz ettirmiştir. 2014 yılında televizyonda yayınlan X Factor programında jürilik yapmıştır. Gündüzleri uyuyarak geceleri çalışarak geçiren Sinan Akçıl çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Vücuduna ve fiziğine çok fazla özen gösteren Sinan Akçıl haftanın her gün kardiyoyla ilgilenmektedir. 

 

Sinan Akçıl'ın Özel Hayatı

Sevgilileri ile de çok fazla gündeme gelen Sinan Akçıl, Hadise, İzel, Ebru Şallı, Otillia gibi isimlerle birliktelik yaşamıştır. Sinan Akçıl Burcu Kıratlı'yla 31 Aralık 2018 yılında Amsterdem'da dünya evine girmiştir. Aşk evliliği yapan ikili, birliktelikleriyle herkesin hayranlığını kazanmıştır. Evlilik hayatı son dönemde çalkantılı gibi görülse de, büyük aşkları evliliklerinin bozulmasına engel olmuştur. 

 

Sinan Akçıl'ın Ödülleri

1996 yılında Milliyet Liseler Arası Şarkı Yarışması'nda En İyi beste ödülünü almaya hak kazanmıştır. 2008 yılında Kadir Has Üniversitesi'nden En Has Albüm ödülünü almış, yine 2008 yılında MÜYAP tarafından en çok indirilen albüm ödülünü almaya da hak kazanmıştır. 2010 yılında Avrupa İş Adamları Derneği tarafından Yılın Müzik Adamı ödülüne layık görülen Sinan Akçıl, yine aynı yıl İstanbul FM tarafından En İyi Şarkı, Beste ve Söz ödülünü almaya da layık görülmüştür. Her yıl ödül almaya aralıksız devam eden sanatçı, 2010, 2011, 2012 yıllarında da ödüllerini almaya devam etmiştir. Türev Vakfı tarafından, Yılın Müzik Adamı, Siyaset Dergisi Ödülleri tarafından Yılın Müzik Adamı, Yılın Bestecisi, En İyi Albüm, Yılın Sanatçısı, En İyi Çıkış Yapan Sanatçı, Türkiye Cumhuriyeti'nin En İyi Şarkısı gibi ödüller Sinan Akçıl almış olduğu ödüllerden bazılarıdır.

Sinan Akçıl Hakkında