Simge Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Sahne ismi Simge olarak bilinen Simge Sağın, İstanbul'un Şişli semtinde Kurtuluş'ta dünyaya gelmiştir. Başarılı şarkıcının müziğe atılmasında Müzisyen  babasının çok büyük katkısı olmuştur. Böyle bir babanın kızı olarak dünyaya gelen Simge, müzikle sürekli iç içe olmuş ve başarılı işlere imzasını atmıştır. 8 Ağustos 1981 yılında dünyaya gelen şarkıcı 39 yaşındadır. Güzel sesi olmasının yanı sıra, fiziğiyle de hayranlarının beğenisini kazanmaktadır. Simge Sağın 12 yaşındayken kendi gitarıyla besteler yapmaya başlamıştır. Almış olduğu eğitimiyle de bu yeteneğini destekleyen sanatçı, kısa sürede Türk halkının beğenisini kazanmış ve birçok işin içerisinden başarılı bir şekilde çıkmıştır.

 

Simge'nin Eğitim Hayatı

Küçük yaşlarda gitar çalarak kendi yeteneğinin üzerinde ilerleyen sanatçı, bunu ilerletmeyi düşünerek eğitimini de ihmal etmemiştir. Arnavut bir annenin ve Amasyalı bir babanın ikinci çocuğu olan Simge Sağın, lise hayatında çok başarılı bir öğrencilik geçirmemiş olsa da, müzik kariyerinde kendi adından söz ettirmiştir.  Üniversite hayatını İstanbul Teknik Üniversitesi  Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi bölümünde okuyarak kendini daha fazla geliştirmiştir. Öğrencilik dönemi boyunca popüler müzik camiasında çalışmış ve kısa sürede adından söz ettirmeye başlamıştır. İlk profesyonel deneyimini Zeynep Dizdar Orkestrasında kazanmış ve buradan sonra hayatında büyük değişimler olmuştur. Pek çok dizi ve jenerik müziğinin içerisinde Simge Sağın'ın imzası bulunmaktadır.

 

Simge Sağın'ın Müzik Kariyeri

Zeynep Dizdar Orkestrasında kazanmış olduğu deneyim sonrasında, 4 yıl boyunca Gülşen'e, 2 yıl boyunca Zeynep Dizdar, Serdar Ortaç ve Yaşar Günaçgün'e vokalistlik yapmıştır. Uzun bir sahne vokalistliği deneyimi de kazanan Simge, zamanla kendi müzik kariyerini oluşturmaya başlamış ve bunun için ilk adımlarını atmaya başlamıştır. Geri vokallik kariyerinin sonlarına doğru bazı mekânlarda şarkılar seslendirmiştir. 2007 yılında Annem ve Sonbahar dizilerinin müziklerini ve Süper Fm'in jenerik müziğini seslendirmiştir. Kıraç ile yapmış olduğu düet, dijital ortamda en çok dinlenen şarkılardan olmuş ve on yedinci sırada yer almıştır. Demet Akalın'ın Zirve albümünde ve Gülşen'in Ama Bir Farkla albümlerinde de vokallikler üstlenmiştir. Serdar Ortaç'ın vokalistliğini yapmaya devam ederken, Erdem Kınay Simge'ye albüm yapma teklifinde bulunmuştur. Simge Sağın albüm teklifini kabul ederek, Erdem Kınay'ın İşbirliği'nde şarkılar hazırlamaya başlamıştır.

 

Simge'nin Çıkış Yılları

Mart 2011 yılında yayımlanan Yeni Çıktı adlı EP albümü ile Simge müzik dünyasına hızlı bir giriş yapmıştır. Kaya Müzik tarafından çıkarılan albümün klip şarksı Ödeme Vakti adlı şarkıya çekilmiştir. Sonrasında ise "Başı Dertte" adlı şarkı klip şarkısı olmuştur. Sanatçı çalışmalarını tanıtmak amacıyla Beyaz Show, Disko Kralı, Hakan Bey gibi programlara katılmış ve burada tanıtımlarını yapmıştır. Çıkarmış olduğu ilk albümden başarılı sonuçlar elde edemeyen sanatçı pes etmemiş ve Eskişehir, İzmir şehirlerindeki mekânlarda sezonluk anlaşmalar yaparak şarkı söylemeye ve sahne almaya devam etmiştir. Yeni çalışmaları için, Doğan Music Company'le anlaşma imzalamış ve "Bip Bip" adlı sevilen şarkısını yayımlamıştır. Bu şarkıyla kendisinden daha fazla söz ettirmiş ve tanınırlığını arttırmıştır.

 

Simge Sağın'ın Yükselişi

"Bip Bip" şarkısıyla ses getiren ve geri dönen Simge klip parasını ödeyememiştir. Bunun için 30 bin tl kredi çekmiş ve klibinin ödemesi için kullanmıştır. Kariyerine 2015 yılında yayımladığı "Miş Miş" şarkısıyla devam eden Simge, Türkiye'de MusicTopTR resmi listesinde dört hafta boyunca birinciliğini korumuştur. Bu şarkı ile asıl çıkışını yakalamış ve yıl boyunca konserler vermiştir. Yılın ikinci yarısında Telif metredeki verilere göre şarkısı, radyo ve televizyonlarda en sık çalınan şarkı olmuştur. Birçok ödül töreninden En İyi Çıkış Yapan Solist kategorisinde ödüller almış ve başarılarına durmaksızın devam etmiştir.

Simge Hakkında