Sibel Can Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Sibel Can

1 AÄŸustos 1970 yılında Ä°stanbul’da dünyaya gelen Sibel Can, Engin Cangüre ve Emine Gül Sezer Cangüre’nin ilk kız çocuklarıdır. Ä°lkokulu okuduktan sonra okul hayatına son veren ünlü assolist, babası ile birlikte müzik hayatına ilk adımlarını atmaya baÅŸladı. MüziÄŸe olan ilgisi ve bu hayatta baÅŸarıya ulaÅŸma arzusu, onu babasına solistlik yapmaya itti ve baÅŸarılarını beraberinde getirmeye baÅŸladı. Henüz küçük yaÅŸlarda müzikle tanışarak, hayatını bu yolda kazanmayı tercih eden Sibel Can, ilk olarak dış ülkelerde ÅŸarkılar söylemeye baÅŸladı. Sonrasında ise yaşının küçüklüÄŸü dikkate alınmayan ve hatta gizlenen sanatçı, Türkiye’de Halikarnas Gazinosu’n da çalışmaya baÅŸladı. Bu gibi pek çok gazinoda ve kulüplerde iÅŸlere çıkmaya baÅŸlayan Sibel Can’ı ilk fark eden isim Nükhet Duru oldu.
 

Ünlü Sanatçının Hayatı DeÄŸiÅŸti

Nükhet Duru’nun Sibel Can'ı fark etmesi ve müzik dünyasına tavsiye etmesi üzerine, ünlü sanatçının hayatı birden bir deÄŸiÅŸti ve yaşı büyütüldü. Mahkemeye baÅŸvurularak yaşı büyütülen sanatçı, dönemin ünlü gazinolarında iÅŸ yapmaya devam etti. Buralarda çalışırken, Muazzez Abacı gibi dönemin çok ünü isimlerinin arkalarında ÅŸarkı söyleme imkânlarını yakaladı. Ä°lk albümünü 1987 yılında çıkaran Sibel Can’a en büyük desteÄŸi bu dönemde Orhan Gencebay saÄŸladı. Kısa sürede çok büyük satış rekorlarına ulaÅŸan albüm sayesinde, popüler isimler arasında yer almaya baÅŸladı. Ünlü sanatçı ve assolist Sibel Can, bu yıllarda Zerrin Özer’in evinde kalıyordu ve tanıştığı Hakan Ural ile dünya evine girdi.
 

Ä°lk Çocukları Hakan Ural’dan Dünyaya Geldi

Gizlice Hakan Ural ile evlenen sanatçının, iki çocuÄŸu oldu. Çocuklarına Engincan ve Melisa adını verdi. Her yıl sıkı çalışmalar sergileyerek bir albüm çıkarmayı baÅŸaran Sibel Can, bu yıllarda müzik stilini deÄŸiÅŸtirmeye karar verdi ve pop dünyasına adım atmaya baÅŸladı. Bu canlı ve neÅŸeli ÅŸarkıları, eski ÅŸarkılarına oranla daha fazla dinlenen sanatı bu yolda ilerlemeye karar verdi. Türkiye’de hem ÅŸarkılarıyla hem de kiÅŸiliÄŸi ile öne çıkmayı baÅŸardı. 1999 yılında Hakan Ural’dan ayrılan sanatçı, kendini iÅŸine daha çok verdi. 1 yıl boyunca iÅŸine odaklanan Sibel Can, bu yıl içerisinde Sulhi Aksüt ile nikâh masasına oturdu ve Emir adında bir oÄŸlu daha dünyaya geldi.
 

Dizi ve Filmlerde Rol Aldı

Çıkardığı ÅŸarkılar ile ün yapmaya baÅŸlayan Sibel Can, aynı zamanda dönemin popüler dizi ve filmlerinde de yer almaya baÅŸladı. Ä°lk olarak “Kaldırım ÇiçeÄŸi” adlı dizide rol aldı ve oyunculuk sahasında da baÅŸarısını gösterebildi. Albüm çıkarmaya ve pek çok ÅŸarkıya imza atmaya devam eden sanatçı, ünlü markaların reklam filmlerinde de boy gösterdi. VerdiÄŸi konserler ile hayranlık uyandıran sanatçı, pek çok ünlü isimle düet çalışmaları da yaptı. Kendisini keÅŸfedenin Orhan Gencebay olduÄŸunu ve arabesk müziÄŸe Gencebay’ın yönlendirdiÄŸini söyleyen sanatçı, çok eski zamanlardan beri arabesk müziÄŸe hayranlık duyduÄŸunu dile getiriyor.
 

Rap Müzik ve Jüri Üyelikleri

Ünüyle ve sesiyle nam salan Sibel Can, son dönemlerde meÅŸhur olan rap ÅŸarkı türünde de bir çalışma yaptı. Oldukça ses getiren bu çalışmayı, O Ses Türkiye jüri üyeliÄŸi tamamladı. 2016 yılında en iyi arabesk sanatçısı seçilerek Altın Kelebek ödülü alan sanatçı, baÅŸarılarını arttırmaya hızla devam ediyor. Toplamda 22 albüm ve 8 dizi baÅŸarısı elde eden Sibel Can, ÅŸimdilerde açık hava konserleri vermeye ve yeni albüm çalışmalarına da hızla devam ediyor. Åžarkıları tüm Türkiye’de ses getiren sanatçı, yaÅŸamını ÅŸimdilik bekâr olarak ve iÅŸine odaklanarak sürdürüyor.  

Sibel Can Hakkında