Sibel Alaş Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

13 Şubat 1973'de Kocaeli'nde doğan şarkıcı, söz yazarı ve çevirmendir. 1995 yılından bu yana müzik hayatında olan şarkıcı Pop müzik ile ilgilenmiştir. Şarkıcı Sony Müzik şirketiyle çalışmıştır.
 

İlk Yılları ve Hayatı
 

Müzik hayatına 7 yaşında babasının aldığı bir mandoline başladı. Sanatçı eğitim hayatında ilkokuldan liseye kadar Çavuşoğlu Koleji'nde okudu. Ortaokula gittiği ilk yılda gitar çalmaya başlayan sanatçı eğitim hayatı sırasında okul orkestrasına girip konserlere kayıldı. Kendi yazmış olduğu şiirleri gitar eşliğinde okudu.  On yaşında iken; Bali Müzik Okulu'nda müzik eğitimi almaya başladı. Sanatçı, İstanbul Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunudur.
 

1995 Sonrası
 

Üniversite Eğitimi aldığı ikinci senesinde Yonca Evcimik'in vokalistliğini yapmaya başladı. 1995 yılında Sony Müzik şirketinden gelen teklif üzerine 1995 yılında ilk albümü Adam’ı çıkardı. Albüm ile aynı ismi taşıyan şarkıya Mustafa Sandal Yapımcılık yaptı. Bu şarkı ona; 2. Kral TV Video Müzik Ödüllerinde kendisinin "En İyi Çıkış Yapan Kadın Şarkıcı" ödülü almasını sağladı. Ayrıca bu şarkının klibini çeken Abdullah Oğuz'a da "Yılın En İyi Klibi" ödülü almasını sağladı. Şarkıcı ikinci albümü olan Fem'i Aralık 1996'da çıkardı. Bu albümde yer alan şarkıların birçoğunun sözünü kendi yazmıştır. Kendine özgü bir kemik bir hayran kitlesi yaratmada bu albümün rolü büyüktür. Albümdeki ‘Fem’ kelimesi Fransızcadaki ‘femme’ yani kadın kelimesine ithaf endir. Ardından üçüncü albümü olan Çocuk fa Mart 1998'de çıktı. Bu 3 klip de Sony Müzik şirketi etiketi taşımaktadır. Şarkıcı 28 Nisan 2006'da "Carpe Diem (Günü Yakala)' albümünü çıkardı. Sibel Alaş, Radyo Mega radyo kanalında kendisinin hazırlayarak sunduğu bir "De'sibel" adında programı da vardır.
 

Çevirmenliği
 

Çocukluk yıllarından beri kitaplarla ve müzikle arasının iyi olduğunu dile getirmiştir. Geçirdiği hastalıktan birkaç yıl sonra eğitimini aldığı işi yapmaya başladı. 2008 yılında şarkıcı Sibel Alaş çevirmenliğe başlamıştır. Epsilon Yayınevi’nde çıkan 'Kırık Kalpler Oteli' kitabı ile çevirmenliğe başladı. Ayrıca sanatçı; George R. R. Martin’in yazdığı A Song of Ice and Fire (Buz ve Ateşin Şarkısı) serisi olan Game of Thrones (Taht Oyunları) kitabını Türkçe ‘ye çevirmiştir. Dahi İkizlerin Serüvenleri serisi, Buz ve Ateşin şarkısı serisindeki Kralların Çarpışması (Kısım I, II), Ejderhaların Dansı (Kısım II), Kılıçların Fırtınası (Kısım I, II), Kargaların Ziyafeti (Kısım I, II) Don Kişot, Küçük Kahramanlar, Jane Eyre, Troya Savaşı Öyküleri, Gözde Bekar, Huckleberry Finn’in Maceraları, Dr. Jekyll ve Mr. Hyde, Baskerville'lerin Köpeği, Altın Postun Peşinde, Tom Sawyer'ın Maceraları, Gizem ve Hayal Hikayeleri, Kaçırılan Çocuk, Dracula, Cantenbury Hikayeleri, Kral Arthur ve Şövalyeleri, Çinli Zengin Sevgilim, Zekâsı ve Bilgeliğiyle Tyrrion Lannister, Kırık Kalpler Otel, Kafamdaki Kertenkele ismindeki eserlere de çevirmenlik yapmıştır.
 

Özel Hayatı
 

Şarkıcı, 1996 yılında müzik yapımcısı olan Zeki Aköz ile evlendi. Sanatçının ilk evliliğinden bir oğlu ve 1998 yılında ise henüz iki yaşında olan Tuğçe adındaki bir kızı evlat edinmiştir. Sibel Alaş 2005 yılında Arteriovenöz Malformasyon teşhisiyle beyin ameliyatı olmuştur. Her ne kadar İstanbul Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olsa da verdiği röportajlarda bugünkü Amerikan sistemine olan karşıtlığını dile getirmekten çekinmemiştir.
 

Albümleri
 

Adam (1995, Sony Müzik)

Fem (1996, Sony Müzik)

Çocuk (1998, Sony Müzik)

Carpe Diem (2 CD] CD & VCD] 2006, İrem Records)

Sibel Alaş, Koleksiyon serisi (2006, Sony BMG)

Herkes Gibisin [Extra Orkestra içinde] Tekli- 2014

Sibel Alaş Hakkında