Sevcan Orhan Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Sevcan Orhan 1982’de İstanbul’da dünyaya geldi. Aslen Erzincan’ bağlı Yeşilkaya köyündendir. 1994’de babasından amatörce öğrendiği bağlama ile müzik hayatına ilk adımlarını attı. Aynı dönem müzik alanında profesyonel eğitim almak için bir müzik okulunda nota, solfej, bağlama ve repertuar eğitimleri almaya başladı. O arada ortaokul ve lise eğitimlerini tamamladı.
 

Lise döneminde Milliyet gazetesinin yaptığı ‘’ Liselerarası Türk Halk Müziği Yarışması’na katılarak 3. Oldu. 1999’da İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nın düzenlemiş olduğu yetenek sınavlarına girdi ve ses eğitimi alanını kazandı.
 

2000 senesinde üniversitedeki müzik eğitimine devam ettiği dönem ilk solo çalışması olan Nenni Bebek adlı albümünü hazırladı. 2000 yılının içerisinde 7 yıl öğrenim gördüğü müzik okulunda solfej ve bağlama eğitimleri vermeye başladı. Okul kapsamında önemli konser çalışmalarına katıldı.
 

2003’de Aşıklık Geleneği İçerisinde Aşık Mahzuni Şerif’in Yeri ve Önemi isimli tezini hazırlayarak Ses Eğitimi Alanından 3. Olarak mezun oldu. 2003’te Bir Türküydü Yaşamak adlı ikinci solo albümünü sevenlerinin beğenisine sundu.
 

2006 senesinde TRT aracılığı ile programcılığa geçiş yapan Selcan Orhan birçok farklı kanalda 4 yıl boyunca canlı olarak yayınlanan ‘’ Tatlı Dile Güler Yüze’’ isimli programın sunuculuğunu ve solistiliğini yaptı.
 

Daha sonra Cem Radyo’da ‘’Sazında Ustalar’’ isimli programı hazırlayıp sunuculuğunu yaptı. 2008’de türkü ve besteden oluşan ‘’ Adı Aşk’’ adlı albümünü hayranlarına sundu. Sonra 2010 yılında Cem Radyo’da ‘’Sevcan Orhan Mikrofonda’’ isimli programı hazırlayıp yayınladı.
 

Sevcan Orhan çocuk yaşlarda başladığı müzik hayatı süresinde yurtiçi ve yurtdışında birçok konser ve kutlamalarda yer aldı. Sevcan Orhan birçok ödül ve plaket almıştır.
 

2012’de Star TV’de Ayşe Özyılmazel’in bırakmasının ardından Alişan ile beraber ‘’Alişan ile Sevcan’’ adlı programı sunmaya başladı. Sevcan Orhan, 2006’da bağlama ustası Ümit yılmaz ile hayatlarını birleştirdi.  Fakat bu evliliği çok uzun sürmedi ve boşandılar. Şuan ise  Galatasaray’lı eski futbolcu Hasan Şaş ile nişanlı
 

Sevcan Orhan Albümleri
 

  • Neni Bebek
  • Bir Türküydü Yaşamak
  • Adı Aşk
  • Zemheriden Ötesi Bahar

Sevcan Orhan Hakkında