Serkan Kaya Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Müzik dünyasına ilk olarak 2001 yılında adım atan Serkan Kaya söylemiş olduğu şarkılar ile birçok insanın gönlünde taht kurmuştur. Arbesk ve fantezi müziğin en iyilerinden olan Serkan Kaya kendi yorumuyla dinleyenlerini adeta kendine hayran bırakmaktadır. Sadece müzik hayatıyla değil özel hayatı ile de dikkatleri üzerine çekmiştir. Peki, kimdir Serkan Kaya?

 

Serkan Kaya'nın Hayatı

24 Temmuz 1977 yılında Sivas'ta doğan Serkan Kaya, ilköğrenim hayatına ve lise hayatına yine Sivas'ta devam etmiştir. Sivas Endüstri Meslek Lisesinden mezun olmuştur. Lise mezuniyetinin ardından askerlik görevini yerine getirmek için birliğine teslim olmuş ve askerliğini Ankara Armoni Mızıka Birliği'nde gerçekleştirmiştir. Askerliğini bitirdikten sonra Sivas'a dönmek istemediğini fark eden Serkan Kaya, İstanbul'a yerleşmiş ve müzik hayatına ilk adımlarını atmıştır. 

 

Sanatçının Müzik Hayatı

İstanbul'a taşınmasıyla beraber müzik hayatına adım atan Serkan Kaya, besteler yazıyor, şarkılar söylüyor ve şarkı sözleri yazmaya başlıyor. Bu alanlarda başarılı bir şekilde ilerlemeye başlayınca 2000 yılında ilk albümünü olan 'Senden Sonra Ben'i piyasaya sürüyor. Tabii albümün piyasaya sürülmesine kadar yoğun ve yorucu bir tempoda çalışmalarını devam ettiriyor. Bu dönemde arabesk müzik pek fazla dinlenmediği için albümünde istediği başarıya ulaşamıyor. 

Albüm piyasaya sürüldükten sonra, on yıl kadar albüm yapmayan Serkan Kaya albüm yapmadığı süre boyunca elbette ki müziği bırakmıyor fakat çalışmış olduğu müzik şirketinden ayrılıyor. Bu süreçte bazı sanatçılara şarkı sözleri yazmaya devam ediyor. Daha sonrasında 2011 yılında 'Aşk Ne Demek Bilen Var Mı?' adlı albümünü yapıyor ve piyasaya sürüyor. Albümdeki şarkıların sözleri ve müziği tamamen kendisine aittir. Albüm piyasaya düştüğü andan itibaren milyonlarca dinleniyor ve piyasada büyük sükse yaratıyor. İlk olarak albümden 'Sevemiyorum' şarkısına klip çekiyor. Daha sonrasında 'Aşk Ne Demek Bilen Var Mı?' ve 'Zor Bela' şarkılarına da klip çekiyor ve bu şarkıları da milyonlarca dinleniyor. Daha sonrasında 43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Fantezi - Halk Müziği (Erkek) ödülünü kazanmıştır. 

 

Hakkında Pek Fazla Bilinmeyenler

Dini inancına düşkün olan Serkan Kaya Umre'ye gitmiştir. Umre'den almış olduğu bir yüzük vardır ve bu yüzüğü Kâbe’ye sürmüştür. Bu yüzüğün kendisine uğur getirdiğine inanıyor ve yüzüğü parmağından hiçbir zaman çıkartmıyor.'Mesele' adlı şarkısını evde 3 arkadaşı ile beraber çalıp söylerken, arkadaşlarının videoya çekip internete yüklemesi ile beraber, büyük bir patlama yaşıyor. 'Mesele' adlı şarkısı, en çok dinlenen şarkılarından bir tanesidir.

Şarkıları kendi hayatından ilham alarak yazdıkları değil, başkalarının hayatlarından ilham alarak yazdığı şarkılardır. Çok duygusal bir insandır. Özellikle başkalarının hayatları söz konusu olduğu zaman duygusallığı daha ciddi boyutlara ulaşmaktadır. Bilim-kurgu filmlerini çok sevdiğini söylemiştir. En çok etkilendiği tarzın Bilim-Kurgu olduğunu dile getirmiştir. Özellikle 'Avatar' filminin kendisini çok etkilediğini dile getirmiştir. Birçok insanın anlam veremediği bu konu hakkında, filmin kendisi için bazı anılarının olduğunu, yani maneviyat ile alakalı durumların söz konusu olduğunu, bundan sebeple bu filmden çok etkilendiğini dile getirmiştir. Konser verdiği sırada mikrofondan elektrik çarpmıştır.

 

Vokalistlik Yaptığı Kişiler

İstanbul'a ilk geldiği gün, bir tanıdığının vasıtası ile Bostancı Kültür Merkezi'nde Ajda Pekkan'ın vokalinde şarkı söylemiştir. Bunun kendisi için büyük bir şans olduğunu dile getirmektedir. Yağmurlu havaları güneşli havalardan daha fazla sevmektedir. Gerçek bir hayvanseverdir. At binmeyi sevmektedir. Sanılanın aksine, arabesk müzik dinlemektense pop müzik dinlemeyi daha çok sever. Kayahan'ın büyük bir hayranıdır. Dünya müziklerini ve daha enstrümental müzikleri dinlemeyi sevmektedir.

Serkan Kaya Hakkında