Seren Serengil Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Seren Serengil

Oyuncu bir babanın kızı olan Seren Serengil 6 Nisan 1971 tarihinde dünyaya gelmiştir. Seren Serengil’in küçük yaşında anne ve babası boşanmış ve Serengil annesiyle yaşamıştır. Uzun süre bale eğitimi almış ve piyano çalmıştır. Annesi iyi bir eğitim alması, kültürlü bir birey olması için okuduğu İstanbul Yıldız Koleji’nden alarak önce Londra’ya sonra İsviçre’ye eğitime göndermiştir. Serengil sanat hayatına 16 yaşında en genç assolist olarak sahneye çıkarak adım atmıştır.
 

Özel Hayatı

Sanat hayatının yanı sıra yaşadığı ilişkilerle de gündemden düşmeyen Serengil, adını birçok isimle duyurmuştur. Annesinin onayı olmadığı için ilişkileri evlilikle bitmeyen Serengil bir kez nişanlanmış ve ayrılmıştır. İlk evliliğini ise Ozan Kaçmaz ile 2000 yılında yapan Serengil iki yıllık evlilik süresinin ardından 2002 yılında boşanmıştır. Aynı yıl içerisinde aşkı müzisyen Cengiz İmren’de bulan Seren Serengil 2002’de evlenip bu evlilikte de mutluluğu bulamayıp üç yıl sonra boşanma kararı almıştır. Boşandıktan bir yıl sonra 2006’da Musa Aytun ile dünya evine girmişti bu evlilik sürecinde ilk bebeği dokuz aylık iken doğuma bir hafta kala karnında ölmüş, ikinci bebeği yine düşük yapan Serengil, üçüncü hamileliğinde de bebeğini 6 aylıkken kaybetmiştir. Bu durumdan dolayı psikolojik olarak yıkılmış kendini zor toparlamıştır. Fakat bir türlü mutlu olamayan Serengil dört yıl sonra bu evliliği de son noktaya gelmiştir. Yaşadığı ilişkilerle sürekli gündemde olan Serengil bu boşanmanın ardından Oğuz Aşıcı ile aşk yaşamaya başlamış ve bir buçuk aylık hamile olduğu sıralarda evlenecekleri düşünülürken Serengil bebeği kaybetmiş ve 2 yıllık ilişkiyi de kıskançlık sebebiyle bitirmiştir. Bir süre de Özay Bakır ile ilişki yaşayan Serengil olaylı bir şekilde bir ilişkiyi de mutlu sona getiremeden bitirmiştir. Son olarak şimdilerde boşanma aşamasında olduğu Gülben Ergen ile polemikleri yüzünden hapis yattığı sıralarda onu hiç bırakmayan Yaşar İpek ile “aşkı buldum” diyerek 2018 yılında mutluluğa imza atmıştır. Tüp bebek tedavisiyle hamile kalan Serengil eşiyle problemler yaşamaya başlamış şiddet gördüm iddialarıyla boşanma kararı almıştır. Psikolojik şiddeti ve kavgaları bitmeyen bu evliliğin stresinden Serengil tekrar bebeğini kaybetmiştir.
 

Sanat Hayatı

Henüz daha 1 yaşındayken babasıyla birlikte bir filmde rol almıştır. Sanat hayatına ise 16 yaşında atılan Serengil, İbrahim Tatlıses’in sahne aldığı mekânda assolist olarak çalışmaya başlamıştır. Daha sonra şarkıcı Emrah ile dizi ve sahne deneyimleri olmuştur. 1990 yılında Mehmet Aslantuğ ile TRT’de yayınlanan bir dizide oynamaya başlamıştır. Bu dizi onun izleyici tarafından tanınmasını sağlamıştır. 2000 yılında ise ülkemizin ilk evlilik programının sunucusu olarak boy göstermiştir. 1991’de “Ayrıldık” isimli ilk albümünü piyasaya çıkarmıştır. Şarkılarıyla beğeni toplamış ve zirveye çıkmayı başarmıştır. 2007 tarihinde ise kendi hayatını anlattığı “Nefret” adlı bir kitap kaleme almıştır. Sanat hayatına birçok film, şarkı ve program sığdıran Serengil 2016 tarihinde “Duymayan Kalmasın” adlı programda sunuculuk yapmaya başlamıştır. Aynı yıl içinde programdan ayrılmış ve 2017 tarihinde tekrar devam etmiştir.
 

ALBÜMLERİ, Filmleri Ve TV Programları

Ayrıldık, Alıştım Sana Bir tanem, Bana Yasak, Bu Gecenin Hatırına, Dost Bile Kalamadık, Ben Adamı Ayrılırken Tanırım albümleri çok satan albümlerdir.

Sarhoş, Alev Gibi Bir Kız, Başka Olur Ağaların Düğünü, Yasak Sokaklar, Şükran Büfe, Belalım Benim, Şaşkın Assolist gibi filmlerde de başrolde yer almıştır.

Seren Serengil Show, Seren Serengil İle Evlenir Misin, Yeniden Başlayalım, Uçankuş, Yalnızlar Kulübü, Kim Ne Derse Desin, Duymayan Kalmasın.

Seren Serengil Hakkında