Serdar Ortaç Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Serdar Ortaç

Serdar Ortaç 1970 Ä°stanbul doÄŸumludur. Üç erkek kardeÅŸtirler. Ä°lkokulu KocamustafapaÅŸa orta öÄŸrenimini ise Suadiye Lisesinde tamamlamıştır. Lise öÄŸrenimini HaydarpaÅŸa Endüstri Meslek Lisesinde tamamlamıştır. Burada torna tesviye bölümünü bitirmiÅŸtir. Ve daha sonra babasının yanında torna atölyesinde çalışmıştır. Yüksek öÄŸrenimi ise Bilkent Amerikan Dili ve Edebiyatı bölümüdür. Fakat tamamlamadan üniversiteyi bırakmıştır. Ve 1993 yılından itibaren Ä°stanbul'da özel radyolarda program yapımcılığı ve sunuculuÄŸu yapmaya baÅŸlamıştır. Ses tonu ile dikkat çekmeyi baÅŸaran Serdar Ortaç Raks Müzik Åžirketinin dikkatini çekerek kendi sesi ile ilk albümünü yapma ÅŸansını elde etmiÅŸtir.
 

Serdar Ortaç Albümleri

Serdar Ortaç radyoda sunuculuk yaparken ve kendi yazdığı ÅŸarkıları ile yapımcıların dikkatini çekmiÅŸ ve ilk 1994 de Karabiberim albümü ile müzik dünyasına giriÅŸ yapmıştır. 1996 da Yaz YaÄŸmuru adlı albüm onun baÅŸarısını bir kat daha arttırmıştır. Albümdeki A1 parça olan Ben Adam Olmam çok beÄŸenilmiÅŸtir. 1998 de 3.albümü Gecelerin Adamı, 2000'de Bilsem ki albümleri çıkarılmıştır. Bu albümde Ebru GündeÅŸ'le yaptığı düet dikkatleri çekmeyi bir kez daha baÅŸarmıştır. 2002'de Okyanus albümü, 2004'de ÇAKRA albümü ile çıkış devam etmiÅŸtir. Albümlerin yanı sıra diÄŸer sanatçılara verilen ÅŸarkılarıyla da Serdar Ortaç söz ve müziÄŸi ÅŸarkıları piyasayı harekete geçirmiÅŸtir. Bunlardan bir tanesi Sibel Can'a verdiÄŸi PadiÅŸah ÅŸarkısıdır. Yılın en sevilen ÅŸarkısı ödülünü almıştır. Artık beste fabrikası olarak tanınmaktadır. Genelde 2 sene arayla piyasaya sunduÄŸu diÄŸer albümleri ise, Mesafe, Nefes, Kara kedi, Ray, Bana Göre AÅŸk, Gıybet ve Cımbız'dır.
 

Serdar Ortaç’ın Müzik Ödülleri

Serdar Ortaç'ın müzik hayatındaki baÅŸarıları kuÅŸkusuz ödüllerle taçlandırıldı. 1994 de en iyi çıkış yapan erkek sanatçı unvanını Kral Tv den aldı. Sonra PadiÅŸah ÅŸarkısı ile yılın en sevilen ÅŸarkısı, Hürriyet Altın Kelebek'ten yılın en baÅŸarılı sanatçısı ve Pop Müzikte en iyi erkek sanatçı unvanını almıştır. 2014 yılında Ä°rlandalı Chloe Loughman ile hayatını birleÅŸtirdi. Müzik hayatındaki baÅŸarılara, aÅŸk dolu evlilikte eklenince Serdar Ortaç için çok daha renkli yıllar yaÅŸanmaya baÅŸlandı. Maalesef ki 2019 yılında boÅŸanmışlardır.
 

MS Hastalığına Yakalandı

Hayat enerjisi ta ki MS hastalığına yakalanana kadar son derece güzeldi. 44 yaşında yakalandığı bu hastalık, bağışıklık sistemini bozan, beyin ve omurilikte plak oluÅŸmasına neden olmaktadır. Bu oluÅŸumlarda uyuÅŸukluk halleri, kaslarda kramplar, ÅŸiddetli aÄŸrılar, güç kayıpları, bacakların taşıyamaz hale gelmesi, konuÅŸma bozukluklarıdır. Sahnede bu tür belirtilerle karşı karşıya kalan Serdar Ortaç hastalığın teÅŸhisi ile birlikte sürekli bir yorgunluk ve depresyonlu bir ruh haline bürünmüÅŸtür. Oysa Serdar Ortaç her zaman eÄŸlenceli, esprili yanı ile dikkat çekicidir. Åžu sıralar tedavisi devam etmekte olup saÄŸlık durumu iyi olsa da hastalığın belirtileri onu çoÄŸu zaman zorlamaya devam etmektedir.
 

Serdar Ortaç’a Ait Olan Åžarkılar

Serdar Ortaç ÅŸarkıları denildiÄŸinde gerek kendi seslendirdiÄŸi gerek diÄŸer sanatçı arkadaÅŸlarına verdiÄŸi ÅŸarkılar doÄŸrultusunda her zaman fark atan özellikte olmuÅŸtur. Ä°lk ÅŸarkı olan Karabiberim klibi ile de dikkat çekerek listelerde başı çekmiÅŸtir. Bilsem Ki, Yaz YaÄŸmuru, Gamzelim, Åžeytan, Ä°smi Lazım deÄŸil, Ben Adam Olmam, Kararsın Dünyam o yılın en sevilen ÅŸarkıları olmayı baÅŸarmıştır. Serdar Ortaç duygusal ÅŸarkıları her zaman kalbe hükmederken, hareketli ÅŸarkıları ile de yerinde duramaz bir ruh halini büründürmeyi baÅŸaran cinstendir. Türkiye de ya da dünyada verdiÄŸi sayısız konserler ve sahne performansları sayesinde her mekânı dolup taşıran potansiyelde olan en baÅŸarılı ve üretken sanatçılardan olan Serdar Ortaç her zaman ÅŸarkıları ile sevilen biri olmayı baÅŸarmıştır ve baÅŸarmaya da hiç azalmadan devam etmektedir.

Serdar Ortaç Hakkında