Seçil Gür Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Aslen Adanalı olan Seçil Gür, Almanya’nın Bavyera eyaletine bağlı Hof kasabasında dünyaya gelmiştir. 12 yaşında iken Türkiye’ye ailesi ile birlikte dönmüştür. Kendi resmi web sitesinde 1 Ocak tarihinde doğduğunu belirtmiş olmasına rağmen kaç yılında doğduğunu belirtmekten kaçınmaktadır. Küçük yaşta müziğe karşı son derece kabiliyetli olduğu ailesi tarafından keşfedilen Seçil GÜR, Türkiye’ye döndüğü 12 yaşından itibaren eğitimine müzik alanında devam etmeye karar vermiş, Çukurova’da Senfoni Orkestrası viola sanatçısı Meral Sayın’dan solfej eğitimleri almaya başlamıştır.

 

Seçil Gür’ün Eğitim Hayatı

Seçil GÜR, ilköğretim ve lise eğitimini memleketi Adana’da tamamlamıştır. 1999 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet konservatuarı ses bölümünden mezun olan Seçil GÜR eğitiminin de bahanesi ile İstanbul’da yaşamaya başlayarak burada şöhret basamaklarını tırmanmaya başlamıştır.

2005 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Musikisi Ses Eğitimi bölümünde akademik çalışmalara katılan Seçil GÜR, Münip Utandı, Nevzat Atlığ, Cengiz Ünal, Mustafa Doğan Dikmen, Erol Uras, Emel Şenocak, Mehmet Emin Bitmez, Sinem Özdemir, Nurlu Eral, Emin Baykırkık gibi müzik üstatlarından ud ve piyano dersleri almıştır. Türk ve Batı Müziği solfej, üslup, diksiyon ve mimik alanlarında eğitimler alarak kariyerini devam ettirmiştir.

Şahika ve Esad Tekand çiftinden 2008 yılında sanat eğitimi ve oyunculuk üzerine eğitimler alan Seçil GÜR, uzunca bir süre eğitim kurumlarında müzik ve oyunculuk eğitmenliği yapmıştır. Yapmış olduğu eğitmenlikle eş zamanlı olarak albüm çalışmaları yapmış ve çeşitli organizasyonlarda sahne almıştır. Aldığı eğitimle söz-beste yazarlığı ve konser çalışmalarını eş zamanlı yürütmüştür.

2009 yılında Nevzat Atlığ yönetmenliğindeki Tamburi Mustafa Çavuş Efendi konserinde solist olarak görev alan Seçil GÜR, yine aynı yıl düzenlenen Emel Şenocak yönetimindeki Altunizade Kültür Merkezi’ndeki birçok konserlerde görev almıştır. Erol Parlak ve Cenk Öztürk’den aldığı müzik eğitimlerini 2011 yılında tamamlamıştır.

Yukarıda anlatıldığı üzere Seçil Gür’ün, müzik ve oyunculuk alanında Türkiye’de duayen sayılabilecek değerlerden eğitim aldığı görülmektedir. Kısa sürede müzik dünyasına tutunmasında bu duayen isimlerin rolü çok büyüktür.

 

Seçil Gür’ün İlk Eseri ve Katıldığı Yarışmalar

Emi isimli single çalışmasındaki Deli Yangın şarkısı ile otoritelerin beğenisini kazanan eser, 2017 yılında piyasaya sürülmüştür. Söz ve müziği kendisine ait olan “Deli Yangın” şarkısının klibi Montenegro’da çekilmiştir. 2014 yılında Türkiye’de çok ses getiren ve rağbet gören O Ses Türkiye yarışmasına katılan sanatçı, ilk elemeleri geçerek çeyrek finalde rakibi olan Hasan ÇEBİ karşısında elenmiştir. Özellikle katıldığı bu yarışma sonrasında Türkiye’de şöhret kazanan ünlünün hayatında bu yarışmanın ayrı bir yeri olduğu söylenebilir. Sanatçı aynı zamanda Kanal D’de yayınlanan Benimle Söyle isimli yarışmanın jürileri arasındadır. Bu denli ses getiren bir yarışmada böyle genç bir yaşta jüri koltuğunda oturması da ne denli başarılı bir kariyer çizgisi yakaladığını gösteriyor.

 

Magazin Dünyasında Seçil Gür

Ünlü sanatçı son dönemde Serdar ORTAÇ ile birlikteliği ile gündeme gelmektedir. 2017 yılında youtube’da klibi yayınlanan sanatçının günümüze kadar 5 milyondan fazla izlenmiştir.

Eleştirmenler tarafından sesinin İzel’e benzediği öne sürülen sanatçı bu tür eleştirilerden son derece rahatsız olmakta, sanatının tamamen kendine has bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini öne sürmektedir.

Deli Yangın, Dünyalar Kadar, Yeniden Başlasın isimli şarkıları sanatçının öne çıkan eserleri arasında yer almaktadır. Sanatçının tüm şarkılarına youtube üzerinden ulaştığınızda insanın içini ısıtan ve rahatlatan bir ses ile karşılaşacaksınız. İlerleyen günlerde de adından hem müzik dünyasında hem de magazin dünyasında sıkça söz ettireceği düşünülen ünlünün kariyerine ne şekilde yön vereceği otoritelerin merak konusu.

Seçil Gür Hakkında