Safiye Soyman Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Safiye Soyman, 3 Mart 1961 yılında Bolu’da doğdu. Eski gecekondu olarak isimlendirilen bir evde dünya’ya geldi. Babası hafızdı. Safiye Soyman 13 yaşında görücü usulü ile Ziya Akaröz’le evlendi. Bu görücü usulü evlilik 10 yıl sürdükten sonra ayrıldılar. Eşinin ilk 3 yılı güzel geçti. Fakat daha sonra eşinin kumar tutkusu aile bağlarını kopardı. Ayrılmadan önce eşinden gizli ortaokul sınavlarına hazırlık yaptı. Daktilo kurslarına giderek kendisini geliştirdi. Ortaokul bitince, Lise sınavlarına hazırlık yaptı. Okul sonrası iş arayışlarına girerek İski genel müdürlüğünde sekreter olarak işe başladı. Daha sonra Liseyi de bitirdikten sonra Özer Altın dersleri almaya başladı. Radyo sınavlarına girerek 28 yaşında bu sınavdan başarılı oldu.

 

Radyo Sınavı Sonrası Müzik Dünyasına Giriş Yaptı

Radyo sınavı sonrası 6 sene Ankara devlet klasik müzik korosuna girdi. Zamanın Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan tarafından yapılan teklifi kabul etti.  35 yaşına geldiğinde 1996 yılında Maksim gazinosunda sahne aldı. Müzik dünyası ile tanışan Safiye Soyman memuriyetlik hayatından istifa ederek, müzik dünyasına yoğunlaştı. Başarılı şekilde tanınan bir isim haline gelen Safiye Soyman ünlü iş adamı Faik Öztürk ile 1999 yılında evlendi. Faik Öztürk ile örnek bir çift ve herkes tarafından sevilen isim haline geldi. Yaptığı şakalar ve eşi Faik Öztürk ile yaşantılarından kesitleri gündeme getirerek en çok konuşulan isim haline geldi. İlk evliliğinden1975 yılında doğan Ümran adında bir kızı bulunuyor. İkinci evliliğinde ise, 1977 doğumlu Harun isminde bir oğlu bulunuyor.

 

Sanatçının Özel Yaşamı

Eşi Faik Öztürk ile verdiği konserler ve katıldığı çeşitli televizyon programlarında gündemden uzun bir süre düşmedi. Eşi Faik Öztürk ile 2017 yılında ‘’Dünya Güzellerim’’ isimli programa katılarak Hindistan’a gitti. Bu program Bülent Ersoy, Burcu Esmersoy gibi çeşitli ünlülerin bulunduğu yarışma programında uzun bir süre yarıştı. Bu yarışmanın yönetmenliğini Mustafa Kotan yaptı. Bu programda uzun bir süre gündemden düşmedi.

 

Safiye Soymanın Televizyon Ve Albümleri

Geçmişten günümüze kadar Safiye Soyman’ın albümleri; Aşk olsun sana (1980), sesler (1993), (1998), Birde benden dinleyin (2004), Hani gittin ya (2006), Yine benden dinleyin (2006), İkinci bahar(2008), Herkes dinlesin(2008) sevilen albümlerdir. Bunların dışında Safiye Soyman ile İlahiler, (2010), Alaturka şarkılar (2012), Bir yorum da benden (2016), İşte benim dünyam (2017) gibi sayısız albüm çıkarttı. Günümüzde bu şarkılar türlü sanatçılardan dinleniyor.

Dizileri ve Televizyon programları ise şu şekildedir; Müziklerin efendisi (2011) TV dizisi, BKM Güldür güldür konuk sanatçı olarak TV programı (2013), Dünya güzellerim 2017 TV programı çok izlenenler arasındadır. Aynı zamanda Ben bilmem eşim bilir (2012) TV programı, Gönül ferman dinlemiyor (2010) TV dizi birçok kişi tarafından izlendi.

 

Faik Öztürk ve Safiye Soyman Örnek Çift

Zaman zaman tartışmaları ile gündemde olan çift Faik Öztürk’ün romantik oluşu Safiye Soyman tarafından sıkça gündeme getiriliyor. Yaptığı şakalar ve mizahı yüksek espiriler herkes tarafından benimsendi. Magazin Dünya’sında oldukça gündeme gelen çift yılın en iyi çifti seçildi. Verdiği konserler ile Faik Öztürk ile el ele çıkıyor. En önemlisi verdiği röportajlarda kocasının kendisini ne kadar sevdiğini söylüyor. Evde zaman geçirmesini, çiçeklerine bakmasını ve çocuğunun rahatsız olması sebebiyle onunla ilgileniyor. Zaman zaman sosyal medyada video Klip hazırlayan çift halka mesajlar veriyor. Günümüzde Safiye Soyman şarkıları sık dinleniyor. Mutfakta da başarılı olan safiye soyman güzel yemekler yapıyor. Safiye Soyman'ın yemek kültürüne önem vermesi Faik Öztürk’ün röportajları arasındadır.  En önemlisi çiftin birbirlerine sevgi sözleri ve saygıları örnek çift olarak isimlendiriliyor.

Safiye Soyman Hakkında