Rober Hatemo Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Rober Hatemo 25 Aralık 1974 yılında İstanbul Kumkapı’da dünya’ya geldi. Ermen asıllıdır. Çocukluğu annesinin ninnileri ve dedesinin meşhur kemanını dinleyerek geçti.  Rober Hatemo başta ilköğretim, ortaokul ve Lise’yi özel okula giderek eğitim gördü. Başarılı bir öğrenci olan Rober Hatemo özel okulda olan tiyatro kolunda Profesyonel olarak tiyatro oyunlarında oynadı. 20 yaşına geldiğinde vatani görevi olan askerlik görevini Adana’da yaptı. Askerliği bittikten sonra müziğe ve tiyatroya olan tutkusu onu müzikte bir adım önde tuttu.

 

Rober Hatemo İlk Albümü ve Sonrası

Askerliği bittikten sonra müzik çalışmalarına başladı. 1997 yılında ilk albümü olan ‘’Esmer’’ albümünü çıkarttı. Piyasaya sunulan albüm kısa sürede satış rekorları kırdı. Başarılı bir sene geçiren Rober Hatemo 1998 yılında ise ‘’Sen Farklısın’’ albümünü piyasana sürdü. 2 yılda çıkardığı bu albümler dinleyici kitlesi tarafından sevildi. Çeşitli organizasyonlarda sahne aldı. Daha sonra kolları sıvayarak 2001 yılında ‘’Azılı Bela’’, 2003 yılında ise ‘’Aşksız Prens’’ albümünü çıkartarak müzik Dünya’sında en çok dinlenen şarkıcı haline geldi. Aşksız prens albümü 2003 yılı ve sonrası en çok dinlenen yerli şarkı oldu.  Üç yıl aradan sonra ‘’Sihirli Değnek’’ albümünü çıkartı. Bu albüm 2006 yılında müzik Dünya’sında çok ses getirdi. Bu albüm 22 Aralık’ta Avrupa müzik etiketi ile yayınlanarak, bu albüme toplamda üç Klip çekildi.

 

Rober Hatemo Uzun Bir Zaman Albüm Çıkartmadı

‘’Senden çok var’’ şarkısı Arap şarkısından uyarlanarak radyolarda ön plana çıktı. Uzun bir süre müzik Dünya’sında suskun olan başarılı sanatçı, 2010 yılında ‘’Mahrum’’ isimli Single parçasını çıkarttı. Müzik Dünya’sında 1998-2006 yılına kadar albümleri en çok satılan yerli sanatçı olan Rober Hatemo müzik harici farklı bir sektöre geçti. Balıkesir’in meşhur yeri olan Ayvalık ilçesinde Cunda adasında yazlığı bulunan Rober Hatemo yazları genelde orada vakit geçirmesini seviyor.  ‘’Senden çok var’’ şarkısı Arap şarkısından uyarlandı. 2013 yılında Bayrampaşa’da bulunan Fitness-A adı altında vücut geliştirme salonuna ortak olarak farklı sektöre giriş yaptı.

 

Aradığı Aşkı Bulamadı

Müzik Dünya’sının sevilen ismi olan Rober Hatemo uzun bir süre kabuğuna çekildi. Verdiği roportaj Magazin Dünya’sına damga vurdu. Uzun yıllar görünmüyordunuz? Neler yapıyorsunuz? Sorusuna ‘’zaten magazin yönü kuvvetli bir şarkıcı olduğumu düşünmüyorum. Hatta bunu istedim ama başaramadım’’ diyerek sevenlerini şaşırttı. 1997 yılından 2010 yılına kadar bu sektörün çok ekmeğini yedim. Bazı şeyleri çok düşündüm. İnsanın yaşı 20’u geçtiği andan itibaren ölümler artarak, bebekler Dünya’ya geliyor. Annesi yatalak kalan Rober Hatemo annesine güzel bakıyor. 2011 senesinde midesinde ve bağırsaklarında yaralar bulunduğunu belirtti. Bunun nedeninin aşırı stres ve üzüntü olduğunu belirtti.  Evlenmek istediğini her defasında dile getiren Rober Hatemo erkek çocuk babası olmak istiyor. 2003 yılında çıkardığı ''Aksız prens'' albümü acaba aşık hiç olamayacak mı? Sorusunu soran magazinciye, belki gününün birinde diyerek cevap verdi.

 

Kendini Spora Verdi

Rober Hatemo stresten uzaklaşarak kendini spora verdi. Sportif vücuda sahip olmasında ki baş aktör spor salonunda ortağıdır. Dört katlı evi olan Rober Hatemo bir katını kendine özel spor salonu yaptı. Spor yaparak kendisini iyi hisseden Rober Hatemo herkesi spora teşvik ediyor. Bu zamanda ‘’Giden candan gidiyor’’ adlı parçayı dijital ortamda piyasaya sürdü. Bu şarkı 1 haftada yaklaşık 2 milyon izlenme rekoru kırarak, sen sevilen parça haline geldi.  Son olarak 2017 yılında ‘’Giden candan gidiyor’’ isimli single şarkıyı piyasaya sürdü. Sade bir hayatı bulunan Rober Hatemo müzik Dünya’sında şu sıralar sessizliğini koruyor.

Rober Hatemo Hakkında