Reynmen Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Yusuf Aktaş namı değer Reynmen 6 Aralık 1995 İstanbul doğumludur. Aslen Sivaslı olan şarkıcı doğum yeri İstanbul Bağcılardır. Rahmi ve Nasibe Aktaş çiftinin 3 çocuğundan biridir.

 

Reynmen Okul Hayatı

İlkokula Ahmet Kabaklı okulunda başlamış Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okuna geçiş yaparak mezun olmuştur. Lise öğretimi için Bahçeşehir İMKB Anadolu  Endüstri Meslek Lisesine başlayan şarkıcı lisesini değiştirerek Başakşehir Lisesine naklini aldırdı.

Reynmen daha sonra liseyi bırakarak Açık Öğretim Lisesinden mezun oldu. Üniversite de Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünde eğitim hayatına devam etmektedir.

 

İsminin Anlamı 

Reyn: leke, kir, pas, günahın artması, kalp katılığı, gönül karası gibi anlamlara gelmektedir. Men: engellemek, yasaklamak anlamını taşımaktadır.

Kısaca Reynmen ismi günahın artmasını engellemek ve kötü kalpliliğin yasaklayan anlamına gelmektedir. Diğer bir anlamı ise Yağmur Adam demektir. Şarkıcı yağmurlu havayı çok sevdiğini birçok kez videolarında da dile getirmiştir.

 

Çalışma Hayatı

Reynmen orta gelirli bir ailenin çocuğuydu Babası ile birlikte Meyve-Sebze pazarında çalışan şarkıcı daha sonra Scorp adlı internet sitesinde kendi videolarını yayınlamaya başladı. Scorp da yaptığı videolar ve seslendirdiği müziklerle  çok kısa bir sürede hatırı sayılır bir izleyici kitlesine ulaştı. 

Fenomen olan şarkıcı  daha sonra videolarını YouTube kanalı açarak sitede paylaşmaya başladı. Renkli kişiliği ve eğlenceli halleriyle ünlü YouTuberlar’dan biri oldu. Birçok videosunda ünlü isimleri ağırlardı.

2018 yılında Dünya'nın tanınmış aktörlerinden olan Dwayne John ve The Rock ile Hong Kong'ta buluşup keyifli sohbet eden şarkıcı daha sonra bu videoları sevenleriyle paylaştı. Oyuncu Ahmet Kural ve Murat Cemcir ile birlikte Sie Lieght in Meinen Arman şarkısını seslendiren şarkıcı sesiyle dikkatleri üstüne topladı ayrıca Biziz ve Veysel Zaloğlu ile düet yaptığı Voyovoy şarkıları onu sesiyle ön plana çıkardı.

 

Reynmen Müzik Hayatı

Çektiği videolar Sesinin güzelliği ve tınısıyla da dikkatleri üzerine çeken şarkıcı Rap müzik ve Arabesk müziği harmanladığı Derdim Olsun parçasını 25 Ocak 2019 da yayınladı. Hepimizin en az 5 kere dinlediği şarkı yayınlandıktan sonra 24 saat içinde milyonlar tarafından dinlendi.

Bir anda müzik listelerini alt üst eden şarkı rekorlar kırdı. Daha önce Aleyna Tilkinin Sen Olsan Bari şarkısı YouTube da 24 saat de 6 Milyon izlenme rekoru kırmıştı. Reynmen 11 milyon izlenmeyle 24 saat rekorunu elde etti.

Şarkının klibi de çok konuşulan konulardan biri oldu. Şarkının Helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcı için yazıldığı iddialar arasında yer aldı. Dünya Yıldızlarının ancak iki ay içinde ulaşabileceği tıklanma sayısına Reynmen birkaç günde erişince buda birçok kez tartışma konusu oldu.3 gün içinde 23 milyon kez dinlendi. Herkesin merak ettiği isimlerden biri haline geldi.

 

Sanatçının Kendisine Yapılan Eleştirilere Tepkileri

İzlenme sayısıyla birçok kez eleştirilen sanatçı izlenmelerin sahte olduğunu düşünen kesime sinirlenip ben bu şarkıyla ünlü olmadım bu şarkı beni ben yapmadı, beni buralara kadar bu şarkı getirmedi diyerek YouTube kanalından Derdim Olsun şarkısını sildi.

Sevenlerinin isteği üzerine şarkıyı tekrar yayınlayan sanatçı kısa bir süre de tekrar izlenme rekorları kırdı. Yayınladığı Ela şarkısı ile 24 saat gibi kısa sürede 12 milyon 479 binden fazla izlenerek kendi rekorunu kırdı. Son olarak yeni şarkısı Leila ile karşımıza çıkan Şarkıcı Leila ah Leila ah Sana mecburum ama geri dönemem diyerek tekrar gönüllerin ve müzik listelerinin zirvesine oturdu. Çok fazla dinlenen sanatçılardan biri olan Reymenn kendine has tarzı olan biridir.

Reynmen Hakkında