Reyhan Karaca Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Reyhan Karaca, 8 Kasım 1970 tarihinde İstanbul Şişli'de doğdu. Yeşilçam oyuncusu Ahmet Karaca'nın kızı olan Reyhan Karaca'nın müziğe olan ilgisinde, ailesinin ve çevresinin  büyük bir katkısı oldu. Müzik hayatına henüz sekiz yaşındayken kazandığı İstanbul Çocuk Korosu ile başladı.

İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Üniversite olarak,  İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitim Bölümünde okuyup eğitimini burada tamamladı. Daha sonra aynı üniversitede  Sosyal Bilimler Müzik Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. Okulu bittikten sonra 3 yıl kendi okulunda ders verdikten sonra bir yıl da  özel bir lisede müzik öğretmenliği yaptı. Hem pop şarkıcısı, hem de dizi ve sinema oyuncusu olan Reyhan Karaca profesyonel müzik çalışmalarına 1987 yılında başladı.

 

Reyhan Karaca'nın Kariyeri

Başarılı şarkıcı Reyhan karaca, bir çok ünlü isme vokal ve enstrüman ile eşlik etti. Ünlü sanatçı daha sonra Melih Kibar ile 1988 de Eurovision Türkiye elemelerinde solistlik yaptı. 1989 da  Reyhan Karaca, İzel  ile beraber Eurovision'da, iki dakika adlı parçayla Türkiye'yi temsil etti. 1993’te İlk albüm çalışmalarına başlayıp, Başlangıç adlı ilk albümünü çıkardı.

Seslendirdiği Gölge Çiçeği ve Sevdik Sevdalandık adlı şarkılarıyla döneme damgasını vurup, adından söz ettirmeyi başardı. Sevdik Sevdalandık adlı albümünden sonra Kral TV'nin düzenlediği yarışmada en iyi çıkış yapan pop müziği kadın şarkıcısı ödülünü aldı. Daha sonra 2000 yılında Yaman Olacak adlı albümünü çıkarıp birçok ünlü isimle çalışma fırsatı bulmuş oldu. 2013 yıllarında ise Mesela albümünü yayınladı, 2017 yılında İmza adlı albümünü sevenleri ile buluşturdu.

2008 yılından sonra oyunculuk çalışmalarına ağırlık vermeye başladı. Daha sonra kadrosu ünlü isimlerden oluşan,  Türkiye'nin ilk ünlüler Orkestrası olan Extra Orchestra'yı kurdu. 2015’te Sobe adlı şarkısıyla uzun süre gündemden düşmeyen  başarılı şarkıcı klibini New York'ta çekti.  2016 yılında ise TRT Kent Radyo İstanbul'da Reyhan Karaca ile başarı öyküleri adlı bir radyo programı yaptı. Ünlü pop şarkıcısı olan Reyhan Karaca, aynı zamanda birçok reklamda ve dizi müziğinde yer aldı.

 

 Reyhan Karaca'nın Albümleri

Reyhan Karaca'nın ilk albümü olan Başlangıç ile pop müziğinin ilk listelerine girmeyi başardı. Ardından, Sevdik Sevdalandık albümüyle bir anda yükselişe geçti. Adını büyük kitlelere duyurmayı başardı. Yaman Olacak adlı üçüncü albümüyle birçok ünlü isimle çalışma fırsatı yakaladı. ( Mustafa Sandal, Feyyaz kuruş, Orhan Gencebay, Ali Güven, Metin Özülkü, Zeynep Talu gibi) Daha sonra Mesela adlı bir albümü sevenleriyle buluşturdu.

Uzun bir süre ekranlardan uzak olan ünlü sanatçı son albümüyle tekrar bir dönüş yaptı. Son albümü olan İmza adlı çalışmasında  Genco Arı, Tolga Sunter, Zeynep Dizdar, Fettah Can gibi ünlü isimlerle çalıştı. Aynı zamanda İmzalı - Yorum adlı televizyon programı ile sevenleriyle buluştu. 

Son zamanlarda single çalışmalarına ağırlık veren ünlü sanatçı 2009'da Sevmeyi bilmeyen adam, 2010 yılında Yeniden, 2012 Yaz 2014'te, Hep mi dertliyiz ve 2015 yılında Sobe ve Şans adlı çalışmalarını yapmıştır.  2016 yılında Kelebek adlı Single çalışmalarını yaparken, son yıllarda Roma, Umarsız, Laga Luga ve Aşk Tutulması adlı şarkılarıyla büyük başarıya imza atmıştır.

 

Reyhan Karaca'nın Oynadığı Filimler

Başarılı bir pop şarkıcısı ve aynı zamanda oyuncu olan Reyhan Karaca birçok filmde de yer almıştır. Bunlar; 2011 de Tv dizisi olan Kayıp Aranıyor dizisinde, 2012 de Kanıt dizisinde ve Güneşin Solduğu Gün adlı sinema filminde oynadı. Gölge Çiçeği adlı dizinin de müziğini üslenip en iyi çıkış yapan şarkıcı kadın ödülünü aldı.

Reyhan Karaca Hakkında