Pınar Aylin Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Türkiye’de özellikle 90'lı yıllarda pop müziği denince aklan gelen ilk isim hiç şüphesiz Pınar Aylin’dir. Bir dönem müzik piyasasında fırtınalar estiren albümleri yüz binler satan Pınar Aylin’in hayatı birçok dinleyici tarafından merak edilmektedir. Bir dönem Türk müziğine damga vuran Damianla yaptığı düet  MTV ve E Channelde uzun süre yayınlanan  Pınar Aylin kimdir. ?

 

Pınar Aylin Kimdir?

90'lı yılların hit pop sanatçısı Pınar Aylin  12 Mayıs 1972 İzmir doğumludur. Her fırsatta İzmirli olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Pınar Aylin eğitim hayatını İzmir’de tamamlamıştır. Öğretmen annenin kızı olan Pınar Aylin ilkokul öğretimini annesinin görev yaptığı okulda tamamladı. Lise eğitimini Özel İzmir Türk kolejinde tamamlayan Pınar Aylin üniversite eğitimini ise Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünde tamamladı. Başarılı bir üniversite eğitim hayatı olan sanatçı Televizyon dünyasına ilk adımı henüz öğrenciyle TRT'den gelen teklifle gençlik programı sunarak başlamıştır.

 

Televizyon Kariyeri

 Üniversitedeyken kendini reklamcılık alanında geliştirmek isteyen Pınar Aylin’in hayatı TRT'den gelen teklifle değişti. Üniversite eğitimi sırasında TRT'den gelen sunuculuk teklifiyle Pınar Aylin televizyon kariyerine adım atmış oldu. TRT'de sunduğu gençlik programıyla beğeni kazanan Pınar Aylin üniversite eğitimi bittikten sonra Kanal Ege'den gelen teklifle kendi programını sunmaya başladı. Kanal Ege ekranlarında sesiyle tüm Türkiye’yi büyüleyen Pınar Aylin televizyon kariyerini sonlandırarak müzik kariyerine ilk adım atmak için İstanbul'a yerleşmiştir.

 

Müzik Hayatı

Pınar Aylin televizyon kariyerini sonlandırarak albüm yapmak için 1994'te İstanbul'a yerleşmiştir. 1 sene boyunca müzik çalışmalarına başlayan Pınar Aylin 1995 yılında ''Ben Bahara Hazırım'' a adıyla ilk kasetini çıkarmıştır. Pınar Aylin ''Ben Bahara Hazırım'' kasetinde yer alan ''Deliler Gibi'' şarkısına çektiği kliple bir anda tüm Türkiye tarafından tanınan bir sanatçı haline gelmiştir. Müzik çalışmalarına devam eden sanatçı çok geçmeden ''Güneşten'' adlı kasetini çıkardı.Çıkardığı iki kasetle tüm Türkiye'nin takdirini kazanan sanatçı  daha sonra ''Çöl Fırtınası''Ay Işığında'' ve ''NO:5'' kasetlerini çıkardı.. Pınar Aylin 2007 yılında ise en son ''Asolan Ben'' albümüyle sevenleriyle buluştu. Pınar Aylin o dönem çıkardığı şarkılar uzun süre radyolarda ve televizyon kanallarında haftalarca en çok dinlenen şarkı listelerinde en üst sıralarda yer aldı.

 

Aldığı Ödüller

90'lı yılların en çok dinlenen sanatçılarından olan Pınar Aylin müzik kariyeri boyunca birçok ödüle layık görülmüştür. Müzik kariyeri boyunca ülkemizde birçok ödüle layık görülen sanatçı ülke sınırları dışında ise ilk ödülünü Kıbrıs'ta almıştır. Kıbrıs'ta  Yakın Doğu Üniversitesi'nin düzenlediği 1. Bahar Şenliği Özel Ödülleri'nde '' Pınar Aylin ''En İyi Pop Kadın Sanatçısı Ödülüne'' layık görülmüştür. Pınar Aylin' Michael Damian'la yaptığı düetle beraber artık Dünyada da tanınan bir sanatçı haline geldi. Pınar Aylin, Michael Damianla Türkçe ve İngilizce olarak seslendirdiği ''Don't Make Me Waşt'' parçası Amerikan MTV ve E Channel kanallarında uzun süre en çok yayınlanan parça oldu. Daha sonra uzun süre müzik piyasasında uzak kalan Pınar Aylin en son 2004 yılında özel bir televizyon kanalından yayınlanan ''Bez Bebek'' adlı diziyle oyunculuk kariyerine adım atmıştır. ''Bez Bebek'' adlı dizide matematik öğretmenini canlandıran sanatçı daha sonra başka dizi ve filmde rol almamıştır.

 

Pınar Aylin Evlilik Hayatı

Özel hayatını magazinden uzak bir şekilde yaşamayı başaran sanatçı 1999 yılında Hollanda'da bankacı Mert Tokatlıoğlu ile hayatını birleştirmiştir. 2008 yılında boşanan çiftin Maya adından bir kız çocukları bulunmaktadır. Sanatçı daha sonra 2014 yılında ise hayatını Süleyman Erbaykent ile birleştirmiştir. 

Pınar Aylin Hakkında