Pamela Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Asıl ismi Pamela Spence olan sanatçı, Almanya'nın Heidelberg kentinde 23 Şubat 1973 tarihinde doğdu. Babası İngiliz annesi ise Türk'tür. Babası bir Nato görevlisi olduğu için çocukluğu Almanya'da geçti. Liseye başladığı tarihte, kendisi 15 yaşında iken anne ve babası ayrıldı ve o da Türkiye'ye yerleşti. Liseyi Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Türkçeyi de lisede iken 15 yaşından itibaren öğrenmeye başlayan sanatçı genç yaşta bazı Türk dizilerinde rol aldı. Bazı sanatçılar için vokalistik de yaptı. 

 

Pamela Eğitimi ve Müzikal Deneyimleri

Liseyi Ankara'da tamamlayan Pamela, daha sonra üniversiteyi de Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda tamamladı. Lisansı tiyatro bölümünde tamamladıktan sonra, Atları da Vururlar adlı müzikalde rol aldı. Bu müzikaldeki rol arkadaşları arasında Okan Bayülgen ve Fikret Kuşkan gibi ünlü sanatçılar da yer alıyor. İlk oynadığı dizilerden birisi ise Lahmacun ve Pizza'dır. Bir dönem Teoman'ın vokalisti olmuştur. 2004 senesinde ise yine Mucizeler Komedisi adlı bir müzikalde oynadı. Buradaki rolü ise dişi bir melekti. 

 

Pamela Şarkıcılığa Başlaması

Pamela ilk kez arkadaşlarının isteği üzerine bir barda şarkı söyledi Bu barda o gece birlikte şarkı söylediği grubun daha sonra bir üyesi oldu. Ardından başka müzik gruplarında da yer alıp kendi müzik grubu Pamela's Band'i kurdu. İlk çıktığı barlar arasında Kemancı ve Hayal Kahvesi gibi ünlü barlar vardı. Teoman'ın vokalistliğini ise yaklaşık olarak dört sene devam ettirdi. Vokalistlik yaptığı sıralarda tek başına bir albüm çıkarması için teklifler gelmeye başladı. Henü kendi tarzını oluşturmadığını düşündüğü için bu tekliflerin pek çoğunu reddetti. 

 

Pamela Albümleri

Pamela farklı tarzıyla ve de en çok İstanbul adlı parçasıyla bilinir. Bu tarzı oluşturmaya çalışırken uzun bir süre vokalistlik yaptı. İlk kez albüm çıkarmaya 2002 yılında karar verdi. Aranjör Artun Ertürk'ün teklifini kabul etti. Kendini Sevmek adlı ilk şarkısını onunla birlikte hazırladı. 2003 yılına kadar müzik çalışmalarına ve parçalarını hazırlamaya devam eden sanatçı ilk albümünü 2003 yılında çıkardı. Albümün ismi ise eğer Dinlersen'di. 2004 yılında ise Şehir Rehberi adlı yeni bir albüm çıkardı. Bu parçadaki İstanbul şarkısı uzun bir süre en çok dinlenen parçalar arasında kaldı. 2006 yılında çıkardığı Cehennet albümü de çok beğenildi. 

 

Pamela Özel Hayatı

İlk evliliğini genç yaşta Burak Sergen isimli tiyatro oyuncusuyla yapan Spence 1992 yılında bu evliliği bitirdi. Daha sonra bir süre ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Şevket Çoruh'la birlikte oldu. Daha sonra ise basketbolcu Pertev Öngüner'le birlikte oldu. Kick-box yapmayı seven sanatçı gündüzleri vaktinin büyük bir kısmını İstanbul'daki kafelerde kitap okuyarak geçirmeyi seviyor. Akşamları ise film izlemeyi seviyor.

 

Pamela Albümleri

Cehennet'ten sonra Pamela 2010 yılında Stil Zengini adlı bir albüm çıkardı. Bu albümle birlikte aynı zamanda alektronik müzik alanına geçti. 2013 yılında çıkardığı single'ın ismi ise Aç. 2015 yılında Aslanlar Gibi adlı bir single çıkaran sanatçı, 2018 yılında ise Yara adlı albümünü çıkardı. 2002'de başladığı dizi oyunculuğunu ise 2015 yılına kadar devam ettirdi. Gönül Salıncağı, Kelebek Çıkmazı, Ters Yüz, Pulsar, Vay Arkadaş, Artı 18 ve de Acil Aşk Aranıyor ise diğer dizileri arasında. Pamela'nın tarzı rock ve elektronik müzik olarak geçiyor. Ama her iki alanda da Türk müzik dünyasına farklı bir tarz getirdiği kabul ediliyor. Rock müzik tarzında çıkardığı Şehir Rehberi ise en iyi albümleri arasında kabul edilir. Pamela dendiğinde akla gelen en ünlü parça ise İstanbul. 

Pamela Hakkında