Özlem Tekin Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Özlem Tekin 1971 ABD California doğumludur. 6 yaşına kadar ABD de yaşamıştır. Daha sonra ailesiyle Ankara'ya gelmiştir. İlk ve orta öğrenim eğitim döneminde piyano dersleri almaya başlamıştır. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Klarnet bölümü mezunudur. Konservatuvar eğitimi boyunca Ankara'da sahne çalışmalarına da başlamıştır. Müzikte tarzı pop, rock, heavy metal, caz türlerindedir. Dikkat çekmeye başlayan tarzıyla İstanbul'dan gelen solistlik teklifi ile Grup Lokomotif ile çalışmaya başlamıştır. Seyyal Taner ve Zerrin Özer'e vokallik yapmıştır. Ve artık profesyonel sahne yaşamı başlamıştır.

 

Özlem Tekin ve Solo Albüm

Grup Lokomotif ile başlayan profesyonel müzik hayatı daha sonra bayanlardan kurulu bir başka grupla daha bir süre devan etmiştir. Bu grupta da Şebnem Ferah la çalışmıştır. Bu grup içerisindeyken Türkiye de daha önce hiç denenmeyen sahne çalışmaları gerçekleştirmişlerdir. Bütün bunlar da dikkat çeken detaylardır. Ancak artık sıra solo çalışmalara gelmişti. Bu istek doğrultusunda Hakan Peker'le anlaşarak ilk solo albümü için hazırlıklara başladı.

İlk albümü 1996 yılında çıkarıldı. Bu albümde Aşk Her şeyi Affeder mi? şarkısı dikkat çekti. Şarkı çok beğenildi. Bu albümden ikinci klip Duvaksız Gelin adlı şarkıya gelmiştir ki bu da dikkat çekmiştir. Özlem Tekin kendi kendine müzik aletleri çalmayı becerebilen bir yeteneğe sahip olduğundan akustik gitarla olan tanışması da bu şekilde oldu. Öğrenmenin yanı sıra besteler yapmaya başladı. 1998 yılında ikinci albüm geldi. Bu albümde hiç canlı enstrüman kullanılmadı, tamamen elektronik müzikle yapılan Türkiye de ilk albüm oldu. 

 

Duvaksız Gelin Şarkısı

Duvaksız Gelin şarkısı gerek sözleri gerekse klibi ile Özlem Tekin'in dikkat çeken şarkılarından biri olmuştur. Köylerde yaşayan başlık parası ve zorla evlendirmelere tepki mahiyetinde bir konu işlenerek toplumsal soruna değinmiştir.

Özlem Tekin müzik adımlarında sürpriz davranan bir sanatçı olmuştur. Yar Bana varmadı hareketli şarkısı ile hayranlarını eğlendirirken Herkes Şanslı Doğmuyor adlı şarkısı ile de sokak çocuklarını işlemiştir. Yaklaşık 1,5 sene sonra 3.albümü çıkmıştır. Laubali çıkış şarkısı ile yine dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Bu hızlı geçen seneler ve albümler doğrultusunda Özlem Tekin bir süre kendini unutturmuşçasına çekilme dönemi yaşamıştır. Bu dönem Özlem Tekin için yeni şarkı sözleri yeni besteler demek olmuştur. Her zaman albümlerinde farklılık katmak tek amacıdır.

 

Tek Başıma Albümü

Özlem Tekin uzun bir aradan sonra Tek Başıma adlı albümle geri dönüş yaparak albümü tek başına 1 haftada yapmış olmanın özelliği ile sevdiklerinin ve dinleyenlerinin karşısına çıkmıştır.

Ve 5.albüm 2005 yılında Ozz gelmiştir. 2010 yılında da Bana Bi şey olmaz albümü sevenlerine sunulmuştur. 1996 yılı itibariyle başlayan bu serüven 2010 yılına kadar son sürat devam etmiştir. Konserler, yeni çalışmalar, denemeler, toplumsal sorunlara değinmelerle hızlı geçen bir dönemdir. Bütün bu yoğunluğun içinde enerjisi film dünyasına da yansıyınca 2002-2012 yılları arasında birçok dizi ve sinema filminde yer almıştır. Belki müzik piyasasından ve albüm yapmaktan uzak olabilir ama içindeki müzik sevgisinin yok olmadığı umut edilmektedir.

 

Özlem Tekin Ve Filmleri

Çılgın Kız Özlem Tekin'in enerjisi sinema perdesine yansıyınca 2002 yılından itibaren hareketli bir döneme girmiştir. O Şimdi Asker, Özcan Deniz ve Haluk Bilginer'le Neredesin Firuze, Cem Yılmaz'la Hokkabaz, Bizim Yenge dizisi ise çok beğenilmiştir.  

Şimdilerde Özlem Tekin Bodrum da bir köy hayatı yaşamakta; müzik piyasasından uzaktadır. Muğla Milas da bir köye taşınmış çiftlik hayatı sürdürmeye başlamıştır. Artık hayatı doğa ve hayvanlardır. O çılgın kızı gözler hala aramaktadır.

Özlem Tekin Hakkında