Ozan Koçer Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Ozan Koçer 06.10.1982 yılında Erzincan’da dünyaya geldi. Küçük yaşlarda Erzincan ilkokuluna gitmenin heyecanı içindeyken ani bir karar ile ailesinin yurtdışına gitme kararı ile karşılaştı. Ailesi ile birlikte yurt dışına gitti. Küçük yaşlarda Hollanda’nın çeşitli yerlerini gezdi. Bu yıllar Hollanda'ya alışma sıkıntısı yaşadı. İlkokula hemen başladı. İlkokulda okumasını kısa süre de öğrendi. Okulda öğretmeni tarafından sevilen bir öğrenciydi. Daha sonra ortaokula başlayarak, yetişkin bir birey haline geldi. Zamanın hızlı ilerlemesi onun okul dışında farklı şeylere yöneltmeye başladı. Müziği Hobi olarak yapan Ozan Koçer arkadaşları tarafından şarkı söylemesi çok beğeniyordu. Daha sonra Liseye başladı. Lise yılları başarısı dışında güzel sesi ile okulda popüler bir öğrenci olmasını sağladı.

 

Ozan Koçer Üniversite Yılları ve Spor Hayatı

Lise döneminden sonra üniversiteye hazırlık yaptı. Hollanda da ekonomi Bölümünü kazandı. Üniversiteye yoğunlaştı fakat sporcu kişiliği ile ön planda oldu. Futbol kabiliyetinin olmasından dolayı kısa süre içerisinde profesyonel futbolcu oldu. Hollanda’nın çeşitli futbol kulüplerinde futbol oynadı. Hatta Türkiye’de bulunduğu dönemde süper ligin Ankara temsilcisi olan Gençlerbirliği spor kulübünde de futbol oynadı. Başarılı futbolcu olan Ozan Koçer geçirdiği trafik kazası neticesinde ciddi sakatlık yaşayarak futbol hayatını noktalamak zorunda kaldı. Daha sonra üniversite’de yarım kalan tahsiline devam etti. Ekonomi bölümünü derece kazanarak mezun oldu.

 

Ozan Koçer Müzik Hayatı

Futbolcu olmak en büyük hayali olan Ozan Koçer yaşadığı sakatlığın talihsizliğin sonucunda müziğe ilgi duydu. Hatta küçük yaşlarda çeşitli sanatçıların şarkılarını söyledi. Çevresi tarafından sakin ses tonu ile sevildi. 2008 yılında ablasının Ozan Koçer’i müziğe yönelmesini sağladı. Almanya’da düzenlenen müzik yarışmasına katılma kararı aldı. Kendisini müzik alanında geliştirmek isteyen Ozan Koçer Almanya’da ki yarışmadan birinciliği kazandı. Bu atılımından sonra çeşitli müzik kanallarına katıldı. Amatör olarak müzik yapan Ozan Koçer çeşitli radyo ve televizyon kanallarında şarkı söyledi. Televizyonun sevilen yüzü oldu. Çeşitli sanatçıların konserlerinde vokal yaptı. Azda olsa Enstrüman çalmaya başladı. Çeşitli mekânlar da şarkı söyleyen Ozan Koçer çevresi genişledi. Herkes tarafından tanınan birisi haline geldi.

 

Müzik Dünyasında Tanınan İsim Haline Geldi

Şekerim benim isimli şarkıyı seslendirmenin hazırlığına başladı. İspanyol sanatçı Natalia ile birlikte bu şarkıyı seslendirdi. Daha sonra 2008 yılında ‘’Bir gecelik aşk’’  albümünü çıkarttı. Bu albüm müzik dünyasında çok ses getirdi. Televizyonun çeşitli müzik kanallarında en çok dinlenen albüm haline gelerek, uzun bir süre zirvede oldu. Bu albüm lise öğrencilerini tarafından çok benimsendi. Futbolculuk serüveninden sonra bu zamanda  ‘’ ya popçu olacaksın ya da topçu’’ diyerek magazin dünyasında Trend haline geldi. Daha sonra ‘’Eski sevgilim’’ olan şarkıyı çıkarttı. Bu şarkı Ozan Koçer’in çıkış şarkısı oldu. Büyük bir hayran kitlesine sahip oldu. Bu şarkıda Tan Taşçının da bulunması en çok dinlenen yerli müzik listesinde zirveye taşıdı.

 

Arka Arkaya Şarkıları Çıktı

Lise döneminde gençlerimiz Aşk acısı ile yanıp tutuştuğu dönemde ‘’Eski sevgilim’’ isimli bir şarkı çıkardı. Bu şarkı yaklaşık 10 milyon dinleyiciye sahip oldu. Terazi burcu olan sanatçı genelde slow şarkılar seslendirdiği için slow severler tarafından oldukça benimsenen isim haline geldi. 2017 yılında çıkardığı ‘’Yaktım gemileri’’ albümü çok sevildi. Çeşitli sanatçıların da seslendiği şarkıları günümüzde hala sevilerek dinleniyor. Son olarak 2018 yılında ‘’Ah bi gelse’’ adlı albümünü çıkardı. Son albümünden sonra günümüzde adından pek sık bahsettirmese de hala şarkıları oldukça sık dinleniyor. Bu kadar slow şarkıları seven sanatçının hayatında birisinin olduğu biliniyor.

Ozan Koçer Hakkında