Orhan Hakalmaz Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Orhan Hakalmaz, 10 Kasım 1964 yılında Samsun'un ilkadım ilçesinde doğmuştur. Özlem Hanım'la evli olan Orhan Hakalmaz, Ezgi ve Sinan adında iki çocuk babasıdır. Çok erken yaşlarda müzik hayatına atılan Orhan Hakalmaz 6 yaşında bağlama çalarak başladı. Ailesinin desteğiyle ve bağlamaya olan merakıyla çok küçük yaşlarda müziğe başladı. İlkokul eğitimini Samsun'da okudu. İlkokulda okurken Karadeniz Altın ses yarışmasına katılıp birinciliği elde etti. Yine 12 yaşındayken İstanbul radyosu amatör ses sanatçılığı yarışmasına katılıp onu da kazandı ve bant yapma hakkına sahip oldu.

 

İlk Televizyon Dönemleri

TRT İstanbul radyosunda Çocuk Saati adlı programda birçok kez türkü söyleyip bağlama çalmıştır.  TRT İstanbul radyosunda 2 sene boyunca sözleşmeli sanatçı olarak çalıştı. Daha sonra 1977'de İTÜ Türk müziği Devlet konservatuarına giriş sınavlarına girerek öğrenime başladı. 1988 yılında eğitimini bitirip buradan mezun oldu. İTÜ Türk müziği Devlet Konservatuarı Konservatuarı’nda öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlayan Hakalmaz, 1991'de İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü alanında yüksek lisans yaparak daha sonra aynı Üniversitede Devlet Konservatuarı korosunda Şef yardımcılığı yaptı. TRT radyosunun ve devlet konservatuarının konserlerinde solist ve bağlama sanatçısı olarak çalışmalarına büyük bir başarıyla hızlandırıp adından söz ettirmeye başladı.

 

Orhan Hakalmaz'ın Kariyeri

Türk Halk Müziği sanatçısı olan Orhan Hakalmaz, küçük yaşlarda bağlama çalarak müzik hayatına başladı. 1977 de İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarına girdi. Burada Nida Tüfekçi'nin öğrencisiydi. 1988 yılında okulunu bitirip, aynı yıl okuduğu okulda öğretim görevlisi olarak çalıştı. Konservatuvar korosunda Neriman Tüfekçinin şefliğini ve yardımcılığını yaptı.

2000 yılında buradan ayrılarak kendine özgü albüm ve Tv -Radyo çalışmalarına ağırlık verdi. Çeşitli radyolarda programlara katıldı. (  Akra FM, Radyo 7 ve Radyo 15 gibi) TV programı olarak da kanal 7 ATV, Samanyolu, TRT 1 TRT int, Kral TV ve TRT Müzikte türkü gecesi adlı  birçok TV programına katıldı.

Hem yurt içinde hem yurt dışında birçok yerde sahne alıp adını tüm ülkeye duyurmayı başardı. Orhan Hakalmaz 2003 yılında Hakalmaz müzik adlı kendi şirketini kurdu ve ilk yapımını 2007'de Kent Ozanlarının Gönülden adlı programıyla başladı. Daha sonra ikinci yapımı, insanı yetiştiren türküler adlı ilahi bölümü oldu. 2018'de ise bu vatan bizim adlı albüm çalışmasını bitirdi.

 

 Orhan Hakalmaz'ın Albüm Çalışmaları

Orhan Hakalmaz ilk albümünü 1997 yılında türküler 1 ve Kara Tren ismi ile yayınladı. 2000'li yıllarda ise, Destegül, Türkü Yolu, Yalan Dünya, Bir Elimde Sevdam Bir Elimde Sazım ve Hediyem olsun gibi birçok başarılı albüm çıkarmıştır. Daha sonra türküler seni bekler, Aheste ve bu vatan bizim gibi birçok albüm çalışmalarına imza attı. 

 

 Orhan Hakalmaz'ın Ödülleri

Başarılı sanatçı Orhan Hakalmaz,  çeşitli Radyo ve TV gibi programlarda 500'e yakın programda yer aldı. 2002'de Karaman Türk Dil Bayramı'nda Türkçe'nin en iyi kullanıldığı program adlı ödülünü aldı.  2003'te MGD 'den yılın Türk Halk Müziği sanatçısı ödülüne layık görüldü. 2005'te ise Kral TV'den yılın en iyi Türk Halk Müziği erkek sanatçısı ödülünü aldı. Radyo 15'ten yılın en çok istek alan sanatçısı Ödülleri'ni aldı. Bu başarılarından dolayı 12 Eylül 2008'de Samsun  Kadifekale Mahallesi Kocatepe sokağın adı Orhan Hakalmaz Sokağı olarak değiştirilmişti. Hem yurt içinde, hem de yurt dışında çok fazla konser veren ve adını tüm ülkeye duyuran ünlü sanatçılardan biridir. Orhan Hakalmaz, günümüzde de halen birçok konser, TV programı ve stüdyo çalışmalarına devam etmektedir.

Orhan Hakalmaz Hakkında